02/16/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Την απογοήτευσή τους από την ουσία των τοποθετήσεων του αναπλ. υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφράζουν τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν την περασμένη Παρασκευή 13 Φλεβάρη στην πρώτη ενημερωτική συγκέντρωση που προκάλεσε ο Γ. Κατρούγκαλοςστο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το «Συντονιστικό Σωματείων και Ομοσπονδιών ενάντια στην κατάργηση - συρρίκνωση δημοσίων κοινωφελών φορέων, στις απολύσεις - εφεδρεία - διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο - φτωχολόγιο» σε ανακοίνωσή του, «και οι πιο αισιόδοξοι αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να κρατάνε "μικρό καλάθι" ακόμη και σε σχέση με τις πιο "σίγουρες" προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη:
«Ο υπουργός, απαντώντας στο βασικό αίτημα των Συνδικάτων για άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων του Δημοσίου και αναίρεση των διαθεσιμοτήτων, των εφεδρειών, των άμεσων απολύσεων και γενικά όλων των αδικιών που επέφεραν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι, κατέστησε σαφές ότι οι όποιες δεσμεύσεις του αφορούν μόνο περίπου 4.000 "διαθέσιμους" από τους τομείς των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Όμως, ακόμα και για αυτούς, οι απαντήσεις του ήταν ασαφείς. Αρκέστηκε σε μια αόριστη δέσμευση για ψήφιση ενός Νόμου η υλοποίηση του οποίου θα εξαρτάται από άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις των συναρμόδιων υπουργών και εφόσον υπάρχουν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις, οι οικονομικές δυνατότητες κ.ά. Δε δεσμεύτηκε ούτε καν για το προφανές βήμα, να καταργηθούν άμεσα οι εν ισχύ κατάλογοι των αναγκαστικών "εθελουσίων μετακινήσεων" εκατοντάδων διαθεσίμων. Ακολούθησε δηλαδή προκλητικά την τακτική των προκατόχων του "μνημονιακών υπουργών" που ενώ με οριζόντιες ρυθμίσεις διέλυαν το Δημόσιο και απέλυαν έμμεσα ή άμεσα χιλιάδες εργαζόμενους, έριχναν τις ευθύνες στους άλλους συναρμόδιους υπουργούς, που με τη σειρά τους δήλωναν ότι υποχρεώνονται σε ενέργειες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης!!
Ακόμα, ο υπουργός τόνισε κατ' επανάληψη ότι προτίθεται να αξιοποιήσει σε πρώτη φάση το θεσμό της "μίνι κινητικότητας" σε "εθελούσια βάση" και θα ακολουθήσει μία "σχεδιασμένη γενικευμένη κινητικότητα", με στόχο να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες φορέων του Δημοσίου. Δηλαδή, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι δε θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, αλλά στην καλύτερη περίπτωση οι 4.000 περίπου που ήδη εξήγγειλε, κι αυτοί ως νεοπροσληφθέντες και μάλιστα όταν και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα συμφωνηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς και προφανώς με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς ελεγκτικούς μηχανισμούς, στα πλαίσια του προγράμματος - συμφωνίας που δε θα λέγεται πλέον μνημόνιο…
Αν λάβουμε υπόψη και τις δηλώσεις του υπουργού ότι η επαναπρόσληψη των 4.000 απολυμένων θα μειώσει ισόποσα τον ήδη εξαιρετικά χαμηλό αριθμό προϋπολογισμένων προσλήψεων για το 2015 που αφορούν κύρια σε Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία & Έρευνα (ψηφισμένων από την προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση), τότε προφανώς θα συνεχιστεί η συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δημοσίου και η υποβάθμιση του κοινωνικού τους έργου.
Σε δύο ερωτήματα που υποβλήθηκαν από εκπρόσωπο του Συντονιστικού με μεγάλη προσπάθεια, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ως εξής:
1. Για το θέμα των Εφεδρειών που πλήττουν μέχρι και σήμερα περισσότερους από 150 εργαζόμενους (με δικαστική εντολή) και απολυμένους από τους χώρους μας, δήλωσε… άγνοια και ότι "θα το δει", παρότι από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι και σήμερα έχει ενημερωθεί αναλυτικά -γραπτά και προφορικά- από το Συντονιστικό και από Σωματεία ξεχωριστά!!
2. Για τα θέματα της "αξιολόγησης" και των Συλλογικών Συμβάσεων ως στοιχεία της μισθολογικής πολιτικής του Δημοσίου, δεν απάντησε τίποτα, διατυπώνοντας την άποψη ότι δεν αποτελούν θέματα της εκδήλωσης!! Δηλαδή κατά την άποψη του υπουργού, το δικαίωμα στην εργασία είναι ξεχωριστό από την αμοιβή της και από τα άλλα δικαιώματα του εργαζόμενου;
Αν συνυπολογίσουμε σε όσα προαναφέραμε και τη δήλωση του αν. υπουργού ότι δε θα δεχτεί ο ίδιος τα Σωματεία για συνάντηση και συζήτηση, με πρόσχημα την επαγγελματική του ιδιότητα, αλλά ο γενικός γραμματέας του, γίνεται φανερό ότι διαμορφώνεται μία κατάσταση που μόνο αναμονή και προσδοκία δεν επιτρέπει.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι στο πλαίσιο διεκδικήσεων του Συντονιστικού, κεντρικό αίτημα αποτελεί η ανάκτηση όλων των απωλειών που υποστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, με άμεση επαναπρόσληψη (με πλήρη δικαιώματα) όλων των απολυμένων που εκδιώχτηκαν, είτε με το μέτρο των εφεδρειών, είτε με το μέτρο της διαθεσιμότητας και "αναγκαστικής κινητικότητας", είτε με τη μη ανανέωση Συμβάσεων εργασίας, με ουσιαστική επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και των δραματικών περικοπών σε μισθούς και δώρα, με διαμόρφωση Κανονισμών προσωπικού και λειτουργίας στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των φορέων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε τον υπουργό να ορίσει άμεσα συνάντηση με το Συντονιστικό για ουσιαστική και αναλυτική συζήτηση των αιτημάτων μας».
902.gr Κατηγορία: 

Την εντεινόμενη συνταξιοδοτική φτώχεια αποτυπώνουν τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» του υπουργείου Εργασίας για το μήνα Φλεβάρη του 2015.
Από την επεξεργασία των στοιχείων των συντάξεων του Φλεβάρη του 2015 προέκυψε ότι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας ανέρχεται σε 2.657.649, αυξημένος κατά 3.451 συνταξιούχους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα
  • Στην κατηγορία κύριες συντάξεις λόγω γήρατος από 0 έως 1.000 ευρώ το μήνα λαμβάνουν 1.311.572 συνταξιούχοι με το μέσο όρο των συντάξιμων αποδοχών το μήνα να κυμαίνεται από ...128,13 ευρώ μέχρι 955,33 (με μόλις 96.699 δικαιούχουςνα ανήκουν στην κατηγορία από 900 έως 1.000 ευρώ).
  • Στην κατηγορία κύριες συντάξεις λόγω θανάτου από 0 έως 1.000 ευρώ λαμβάνουν340.472 συνταξιούχοι με το μέσο όρο των συντάξιμων αποδοχών το μήνα να κυμαίνεται από ...136,33 μέχρι 954,88 ευρώ (με μόλις 21.117 δικαιούχους να ανήκουν στην κατηγορία συντάξεων από 900 έως 1.000 ευρώ).
  • Στην κατηγορία συντάξεις λόγω αναπηρίας από 0 έως 1.000 ευρώ το μήνα λαμβάνουν200.780 συνταξιούχοι με το μέσο όρο των συντάξιμων αποδοχών το μήνα να κυμαίνεται από ...169,50 ευρώ μέχρι 952,88 ευρώ (με μόλις 6.968 δικαιούχους να ανήκουν να ανήκουν στην κατηγορία από 900 έως 1.000 ευρώ).
Η ίδια συνταξιοδοτική ένδεια αποτυπώνεται και στις επικουρικές συντάξεις.
Σχεδόν στο σύνολό τους δηλαδή 1.201.259 συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαία επικουρικήσύνταξη που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα ...183,35 ευρώ.
Ανάλογη θλιβερή εικόνα και στα προνοιακά επιδόματα που για το μήνα Φλεβάρη του 2015, παρατηρείται πως ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 170.689 συνολικά.
Για τους δικαιούχους μόνο προνοιακών επιδομάτων ο μέσος όρος το μήνα κυμαίνεται σε ...322,35 ευρώ.
Αναφορικά με την κατηγορία των συνταξιούχων που λαμβάνουν και προνοιακά επιδόματα, ο μέσος μηνιαίος όρος κυμαίνεται στα ...370 ευρώ.
Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ», που αφορά τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το μήνα Φλεβάρη του 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι θα στηριχτεί το πληροφοριακό σύστημα «ΗΛΙΟΣ» καθώς και τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα που έχει αναπτύξει για λογαριασμό του υπουργείου η ΗΔΙΚΑ και θα προωθηθούν βελτιώσεις του καθώς και νέες εφαρμογές.  
902.gr Κατηγορία: 

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στηΦθιώτιδα.
Οι εργαζόμενοι, που απεργούν από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν ακόμα και τους 12 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» επισημαίνει:«Εμείς, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ», αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στην ανοχή της απλήρωτης εργασίας μας, των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων και συνολικότερα της εκμετάλλευσης που βιώνουμε.
Δίνουμε απάντηση με οργανωμένο αγώνα μέσα από το σωματείο μας σε ταξική κατεύθυνση, άντρες και γυναίκες, έλληνες και μετανάστες εργάτες μαζί.
Οι ίδιοι που παρασιτούν και πλουτίζουν εις βάρος μας, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τα προβλήματα που βιώνει συνολικά ο λαός.
Η πίστη στο δίκιο μας, η δύναμη του οργανωμένου αγώνα και η ταξική αλληλεγγύη που εισπράττουμε, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».
Στο μεταξύ Σήμερα Δευτέρα 16/2 θα καθορίσουν σε νέα Γενική Συνέλευση τα επόμενα βήματά τους. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας και η Ομοσπονδία του κλάδου βρίσκονται στο πλευρό των απεργών και έχουν ζητήσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία. Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προβλεφθούν φορολογικές απαλλαγές για τους 500 περίπου εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται μισθοί έως και 12 μηνών, καθώς το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και θα φορολογηθούν με βάση εισοδήματα που στην πράξη δεν υπάρχουν.
Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:
1. Καταβολή μισθοδοσίας στην ώρα της (επιδόματα, επίδομα αδείας, δώρα Πάσχα - Χριστουγέννων).
2. Ρύθμιση των δεδουλευμένων.
3. Επαναπρόσληψη των απολυμένων για την κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων στην παραγωγή και τη συντήρηση.
4. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Πυκνώνει η αλληλεγγύη από μαζικούς φορείς
Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους απεργούς των «Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών» απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του το ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, τονίζοντας την ανάγκη ο αγώνας τους να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης του νομού, των μικροεπαγγελματιών, της φτωχής αγροτιάς. «Αγάντα συνάδελφοι - συναδέλφισσες! Αγάντα και είστε ήδη νικητές!» σημειώνει η επιστολή και τονίζει: «Είστε ήδη νικητές με την οργανωμένη καθολική σας συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Είστε ήδη νικητές με το γύρισμα της πλάτης στα ψευτοδιλλήματα και την προσπάθεια απεργοσπασίας της εργοδοσίας. Έχετε γίνει φάρος σε εργαζόμενους σε άλλες εταιρίες της περιοχής που βιώνουν τα ίδια προβλήματα.
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειας» εκφράζουν επίσης με ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ α.ε - ΠΕΛΑΣΓΙΑ και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πολυήμερη απεργία τους «απαιτείται να στηριχτεί από ένα μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τους φορείς και την κοινωνία της Φθιώτιδας. Η δική σας αποφασιστική πορεία παραδειγματίζει και δίνει κουράγιο στους εργαζόμενους με προβλήματα παρόμοια με τα δικά σας. Για τούτο είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, χαιρετίζουμε τη λεβέντικη στάση σας. Είμαστε δίπλα σας. Η νίκη ενός σωματείου είναι νίκη όλων των εργατών. Θέλουμε να δικαιωθείτε και θα συμβάλλουμε σ’ αυτό όσο μπορούμε».
Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» χαιρετίζει και η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αταλάντης. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα σας για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να πάρουν πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων σας. Αυτοί που αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες, για να κερδίζουν ολοένα και περισσότερα, από τον πλούτο που εκείνοι παράγουν με τον ιδρώτα τους. Αυτοί αφήνουν και εμάς χωρίς δουλειά, οδηγούν όλο και περισσότερους συναδέλφους να κατεβάζουν ρολά, να βάζουν λουκέτο, να μένουν ανασφάλιστοι, αυτοί και οι οικογένειες τους, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις υπέρογκες εισφορές του ΟΑΕΕ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει, όλοι στο πλευρό των απεργών μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους».
Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών εκφράζει και ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Λοκρίδας.
Tην αλληλεγγύη του εκφράζει και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας. Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
«Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και ιερός και με την ενότητα σας και την συμπαράσταση της εργατικής τάξης του νομού και της χώρας στο τέλος δικαιωθείτε. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό σας και απαιτούμε από την εργοδοσία να σκύψει με σεβασμό και να λύσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά σας, και από κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να τερματιστεί η εργοδοτική ασυδοσία στο χώρο σας. 
Καλούμε και κάθε άλλη συνδικαλιστική οργάνωση του νομού και της χώρας να συμπαραταχτεί μαζί σας σε ενιαίο μέτωπο για τη δικαίωση του αγώνα σας».
902.gr Κατηγορία: 

Στο σημερινό Eurogroup μεταφέρονται τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους εταίρους της.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «δεν είναι σίγουρο» ότι θα υπάρξει απόφαση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Οι διαβουλεύσεις των «τεχνικών κλιμακίων» ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο ρόλος τους ήταν να αναζητήσουν συγκλίσεις - αποκλίσεις και όχι να κάνουν διαπραγματεύσεις. Προσθέτουν ότι τα κλιμάκια ήταν «καταγραφείς» θέσεων και δεν αναζητούσαν ισοδύναμα μέτρα.
«Από ό, τι έχω ακούσει για τις τεχνικές συνομιλίες του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ δύσπιστος (skeptical), αλλά θα λάβουμε σήμερα μια έκθεση και εν συνεχεία θα δούμε» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε. Επίσης ανέφερε ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει «το ελάχιστο των απαιτήσεων» (the minimum of the claims).
«Λυπάμαι για τους Έλληνες» είπε ο Σόιμπλε, ενώ έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚομισιόνΖαν Κλοντ Γιούνκερ το απόγευμα της Κυριακής. «Ο πρόεδρος Γιούνκερ καταβάλλει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία είναι πιθανό να συγκληθεί νέο Eurogroup πριν τις 28 Φλεβάρη που λήγει το υπάρχον πρόγραμμα.
Πέρα από επιμέρους διαφορές, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει στην εφαρμογή παλαιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αποδεχθεί το 70% των μέτρων του μνημονίου και το άλλο 30% προτείνει να αντικατασταθεί από αναδιαρθρώσεις που θα συμφωνηθούν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.
902.gr Κατηγορία: 

Να σταματήσει η χρηματοδότηση των δήμων από το κράτος και τα έσοδα τους να προέρχονται αποκλειστικά από το χαράτσωμα των δημοτών θέλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, συμφωνώντας με τη σχετική πρόταση του Στ. Μάνου.
Στο όνομα της αντιμετώπισης της διαπλοκής, ο Στέφανος Μάνος πρότεινε μέσω ανάρτησης στο twitter να διακοπεί η χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος και οι δήμοι να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται, με ανταποδοτικό τέλος που θα πληρώνουν οι δημότες. 
Με αυτό τον τρόπο οι δήμοι θα λειτουργούν ακόμη περισσότερο ως φορομπηχτικοί μηχανισμοί, με αποτέλεσμα τα λαϊκά στρώματα να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Στέφανος Μάνος ανέφερε ότι με αυτή την πρόταση ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ, τα οποία προφανώς θα μπορέσει να τα διοχετεύσει στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη στήριξή του σε αυτή την πρόταση και μέσω του twitter απάντησε: «Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκαλίζει το χρόνο μας θα το θέσω».
Η συγκεκριμένη απάντηση ικανοποίησε τον Στέφανο Μάνο, ο οποίος έγραψε στον υπουργό Οικονομικών: «Πολύ χαίρομαι για την απάντησή σας. Καλή επιτυχία!».
1 / 1
902.gr Κατηγορία: 

Από το «κόσκινο» των «εισοδηματικών κριτηρίων» περνά τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την προεκλογική της εξαγγελία για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη μέχρι 700 ευρώ. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Ρωμανιάς, γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ). Από τις νέες δηλώσεις Ρωμανιά αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τελικός αριθμός των συνταξιούχων που θα πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν τελικά τη 13η σύνταξη να είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τον αρχικό.
Βασική θέση της κυβέρνησης, όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», είναι 1.262.000 συνταξιούχοι, με συντάξεις έως 700 ευρώ να πάρουν φέτος τα Χριστούγεννα τη 13η σύνταξη, το κόστος της οποίας εκτιμάται σε 540-550 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως επισήμανε, «γίνεται προσπάθεια» να μη συνυπολογιστεί στην καταβολή της 13ης σύνταξης το ΕΚΑΣ. Σε ερώτηση που του έγινε αν στα 700 ευρώ αθροίζονται κύρια και επικουρική σύνταξη ή το ποσό αφορά μόνο την κύρια, ο Γιώργος Ρωμανιάς απάντησε ότι το ποσό αφορά αυτά που εισπράττουν στο χέρι οι συνταξιούχοι, άρα αθροιστικά 700 ευρώ κύρια και επικουρική.
Σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν συζητηθεί οι λεπτομέρειες.
Όμως στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή της 13ης σύνταξης είναι να υπάρξουν και εισοδηματικά κριτήρια, όπως είναι τα επιπλέον έσοδα που ενδέχεται να έχει ένας συνταξιούχος, για παράδειγμα, από είσπραξη ενοικίων ή άλλες πηγές εσόδων.
Ανεξάρτητα πάντως από όλες αυτές τις παραμέτρους, ακόμη και αν εφαρμοστεί το μέτρο, θα αφορά τη χορήγησή του στους συνταξιούχους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και απόλυτης ένδειας, εξαιτίας των ασκούμενων αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ και σε αυτούς με τις εξαγγελίες τύπου «πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης» ουσιαστικά τους δίνονται κάποια «ψίχουλα» της τάξης 1,28 ευρώ την ημέρα!!!
Και φυσικά η συγκυβέρνηση δεν κάνει λόγο για την ικανοποίηση των πάγιων συνταξιοδοτικών αιτημάτων που διατυπώνει στις κινητοποιήσεις της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων για άμεση ανάκτηση των απωλειών που είχαν την τελευταία 5ετία, την κατάργηση μιας σειράς ψηφισμένων αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων που ανεξαρτήτως μνημονίων κάνουν την ζωή τους πολύ δύσκολη, καθώς και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Τέλος, νέα «ερωτηματικά» προκαλεί η δήλωση του Γιώργου Ρωμανιά πως η νέα κυβέρνηση θα χρειαστεί περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει 400.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και εφάπαξ, χρήματα που σαφώς δεν υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Γενάρη ο ίδιος είχε δηλώσει πως τα προβλήματα με την καταβολή συντάξεων θα είναι εμφανή από το Μάρτη, χαρακτηρίζοντας τα πράγματα «σφιχτά», μία δήλωση που διαψεύστηκε από τους αρμόδιους υπουργούς και οδήγησε και τον ίδιο σε αναδίπλωση. 
902.gr Κατηγορία: 

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Πριν από το Eurogroup θα συνεδριάσει η ομάδα εργασίας (Euroworking Group). 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 
902.gr Κατηγορία: 

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο την Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, συνάντηση των δημάρχων της Αχαΐας, με σκοπό το συντονισμό και την κοινή παρέμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος «Επισιτιστική βασική υλική συνδρομή προς απόρους 2015-2020», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας.
Στόχος της συνάντησης είναι η από κοινού διεκδίκηση από τη σημερινή κυβέρνηση νέου προσανατολισμού των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, για να στηριχθούν και να διευρυνθούν οι δημόσιες κοινωνικές δομές.
Είναι αναγκαία απαίτηση, διότι με εργαλείο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και στο όνομα καταπολέμησης της φτώχειας, έχουν στηθεί μηχανισμοί και δίκτυα με διάφορες μορφές (ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ), που λυμαίνονται τους πόρους, καταγράφουν και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα, ποδηγετούν και χειραγωγούν συνειδήσεις, την ώρα που οι κοινωνικές δομές των δήμων ασφυκτιούν από ελλείψεις πόρων και προσωπικού.
902.gr Κατηγορία: 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget