Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στηΦθιώτιδα.
Οι εργαζόμενοι, που απεργούν από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν ακόμα και τους 12 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» επισημαίνει:«Εμείς, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ», αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στην ανοχή της απλήρωτης εργασίας μας, των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων και συνολικότερα της εκμετάλλευσης που βιώνουμε.
Δίνουμε απάντηση με οργανωμένο αγώνα μέσα από το σωματείο μας σε ταξική κατεύθυνση, άντρες και γυναίκες, έλληνες και μετανάστες εργάτες μαζί.
Οι ίδιοι που παρασιτούν και πλουτίζουν εις βάρος μας, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τα προβλήματα που βιώνει συνολικά ο λαός.
Η πίστη στο δίκιο μας, η δύναμη του οργανωμένου αγώνα και η ταξική αλληλεγγύη που εισπράττουμε, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».
Στο μεταξύ Σήμερα Δευτέρα 16/2 θα καθορίσουν σε νέα Γενική Συνέλευση τα επόμενα βήματά τους. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας και η Ομοσπονδία του κλάδου βρίσκονται στο πλευρό των απεργών και έχουν ζητήσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία. Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προβλεφθούν φορολογικές απαλλαγές για τους 500 περίπου εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται μισθοί έως και 12 μηνών, καθώς το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και θα φορολογηθούν με βάση εισοδήματα που στην πράξη δεν υπάρχουν.
Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:
1. Καταβολή μισθοδοσίας στην ώρα της (επιδόματα, επίδομα αδείας, δώρα Πάσχα - Χριστουγέννων).
2. Ρύθμιση των δεδουλευμένων.
3. Επαναπρόσληψη των απολυμένων για την κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων στην παραγωγή και τη συντήρηση.
4. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Πυκνώνει η αλληλεγγύη από μαζικούς φορείς
Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους απεργούς των «Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών» απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του το ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, τονίζοντας την ανάγκη ο αγώνας τους να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης του νομού, των μικροεπαγγελματιών, της φτωχής αγροτιάς. «Αγάντα συνάδελφοι - συναδέλφισσες! Αγάντα και είστε ήδη νικητές!» σημειώνει η επιστολή και τονίζει: «Είστε ήδη νικητές με την οργανωμένη καθολική σας συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Είστε ήδη νικητές με το γύρισμα της πλάτης στα ψευτοδιλλήματα και την προσπάθεια απεργοσπασίας της εργοδοσίας. Έχετε γίνει φάρος σε εργαζόμενους σε άλλες εταιρίες της περιοχής που βιώνουν τα ίδια προβλήματα.
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειας» εκφράζουν επίσης με ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ α.ε - ΠΕΛΑΣΓΙΑ και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πολυήμερη απεργία τους «απαιτείται να στηριχτεί από ένα μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τους φορείς και την κοινωνία της Φθιώτιδας. Η δική σας αποφασιστική πορεία παραδειγματίζει και δίνει κουράγιο στους εργαζόμενους με προβλήματα παρόμοια με τα δικά σας. Για τούτο είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, χαιρετίζουμε τη λεβέντικη στάση σας. Είμαστε δίπλα σας. Η νίκη ενός σωματείου είναι νίκη όλων των εργατών. Θέλουμε να δικαιωθείτε και θα συμβάλλουμε σ’ αυτό όσο μπορούμε».
Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» χαιρετίζει και η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αταλάντης. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα σας για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να πάρουν πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων σας. Αυτοί που αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες, για να κερδίζουν ολοένα και περισσότερα, από τον πλούτο που εκείνοι παράγουν με τον ιδρώτα τους. Αυτοί αφήνουν και εμάς χωρίς δουλειά, οδηγούν όλο και περισσότερους συναδέλφους να κατεβάζουν ρολά, να βάζουν λουκέτο, να μένουν ανασφάλιστοι, αυτοί και οι οικογένειες τους, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις υπέρογκες εισφορές του ΟΑΕΕ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει, όλοι στο πλευρό των απεργών μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους».
Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών εκφράζει και ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Λοκρίδας.
Tην αλληλεγγύη του εκφράζει και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας. Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
«Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και ιερός και με την ενότητα σας και την συμπαράσταση της εργατικής τάξης του νομού και της χώρας στο τέλος δικαιωθείτε. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό σας και απαιτούμε από την εργοδοσία να σκύψει με σεβασμό και να λύσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά σας, και από κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να τερματιστεί η εργοδοτική ασυδοσία στο χώρο σας. 
Καλούμε και κάθε άλλη συνδικαλιστική οργάνωση του νομού και της χώρας να συμπαραταχτεί μαζί σας σε ενιαίο μέτωπο για τη δικαίωση του αγώνα σας».