03/23/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Το γνώριμο σκηνικό των εκβιασμών και των απειλών που στοχεύουν στον πειθαναγκασμό των εργαζόμενων και του λαού να αποδεχτούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα επαναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος στα ταμειακά διαθέσιμα αλλά η κατάσταση εξ ορισμού δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον» δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Και πρόσθεσε ότι σε τέσσερις μήνες πρέπει να πληρωθούν 4 δισ. ευρώ σε τόκους και χρεολύσια με «έσοδα τριών μηνών και αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν, παρότι δεν υπάρχει πολιτική στάσης πληρωμών». 
Κατά το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει άμεση ανάγκη να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις διότι όπως δήλωσε «καμία οικονομική οντότητα δεν καλύπτει το σύνολο των χρηματοδοτικών της αναγκών χωρίς νέο δανεισμό και με ανακύκλωση χρεών». Δηλώνει πως «τους λέμε συνεχώς ότι αυτή η αβεβαιότητα κοστίζει ακριβά στην πραγματική οικονομία αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν» και «μας κάνουν αντ' αυτού συστάσεις για τις δαπάνες που πρέπει να κόψουμε». Επιβεβαιώνοντας έτσι, ότι το κουαρτέτο έχει βάλει στο τραπέζι τη λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων πιο σίγουρης απόδοσης όπως είναι οι περικοπές δαπανών, έναντι της είσπραξης φόρων και των ιδιωτικοποιήσεων σε περίοδο κρίσης.
Εκ των πραγμάτων οι δηλώσεις του Φρ. Κουτεντάκη επαναφέρουν τα περιβόητα «θρίλερ» που έχει βιώσει ο λαός από το 2010 και το πρώτο μνημόνιο, για την επείγουσα ανάγκη καταβολής των δόσεων και άρα την αναγκαία αποδοχή αντιλαϊκότερων μέτρων.
Μάλιστα, δήλωσε πως το κουαρτέτο έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να καθυστερήσει την καταβολή μισθών και συντάξεων. Ανάφερε χαρακτηριστικά, πως «τεχνικά κλιμάκια των θεσμών μας έχουν κατ' επανάληψη ζητήσει να καθυστερήσουμε για λίγες μέρες την καταβολή μισθών και συντάξεων» και ότι αυτή είναι η απάντηση που δέχεται η κυβέρνηση όταν επισημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.
Η κυβέρνηση υλοποιεί το μνημόνιο
Αναπάντητο είναι το ερώτημα γιατί το υπουργείο Οικονομικών επιλέγει δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες να εμφανισθεί ενοχλημένο από τη στάση των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ, είναι πιθανό να προετοιμάζει το έδαφος για δυσάρεστες εξελίξεις για το λαό.
Το βέβαιο είναι πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου όπως αναφέρει ο Φρ. Κουτεντάκης και προσθέτει ότι η αβεβαιότητα λόγω της μη ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης «είναι καταστροφική» και υποστηρίζει ότι «πρέπει να αποδοθούν σημαντικές ευθύνες στους θεσμούς που δεν παρέχουν καμία στήριξη» και πως «η τακτική των δόσεων με το σταγονόμετρο είναι συμπεριφορά Σάιλοκ», δηλαδή του τοκογλύφου στο έργο του Σαίξπηρ «Ο Έμπορος της Βενετίας».
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Φρ. Κουτεντάκης, το πρόβλημα εστιάζεται στο δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2018 και στις διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2015. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως ο προϋπολογισμός του 2015 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ, αναμένονται ανακοινώσεις από τη Eurostat στις 21 Απρίλη. Αντίθετα η εκτίμηση του ΔΝΤ είναι πως υπάρχει πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ στον περσινό προϋπολογισμό και ο γγ Δημοσιονομικής Πολίτικης υποστηρίζει ότι είναι «εκτός τόπου» οι εκτιμήσεις του Ταμείου, το οποίο όπως δήλωσε «δεν ξέρει τι θέλει, έχει φοβερές, τρομακτικές ιδεολογικές εμμονές» και ότι «δεν έχουμε καταλάβει αν θέλει ή δεν θέλει να μείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αν θέλει να μείνει στην αξιολόγηση, στο πρόγραμμα, τι θέλει ακριβώς να κάνει».

Με τη χτεσινή ψήφιση στη Δανία του νόμου περί ενσωμάτωσης των προσφύγων στην αγορά εργασίας, ολοκληρώθηκε και νομοθετικά η βαρβαρότητα της ΕΕ απέναντι σε όσα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κρίνονται απαραίτητα για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Σε μια εποχή άγριας επίθεσης από την πολιτική που εφαρμόζει η συντηρητική κυβέρνηση με την πλήρη συγκατάθεση της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης ενάντια σε κάθε λαϊκό δικαίωμα στη Δανία, καταργώντας κάθε έννοια κοινωνικών παροχών, ήρθε να προστεθεί και ο νέος νόμος για την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στον τριμερή διάλογο (κυβέρνηση, εργοδοσία, συνδικαλιστές) και με βάση τον οποίο οι επιχειρήσεις όχι μόνο εξασφαλίζουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, αλλά επιπλέον επιδοτούνται όταν προσλαμβάνουν πρόσφυγες! 
Με βάση το νέο νόμο, οι πρόσφυγες αμέσως μετά το πέρας των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την άδεια παραμονής τους, θα περνάνε από επιτροπές ...«ξεσκονίσματος» που θα στήσουν οι δήμοι, όπου θα αξιολογούνται οι ικανότητες και οι δεξιότητές τους για την υποχρεωτική και άμεση προώθησή τους στην αγορά εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, η σύντομη προώθηση κοινωνικής ένταξης απαιτεί την έγκαιρη και σωστή διαλογή των άτυπων και τυπικών προσόντων στη φάση χορήγησης ασύλου...
Ο μισθός, με τον οποίο θα αμείβονται, θα είναι περίπου στο 1/3 του βασικού μισθού, δηλαδή μισθός πείνας αφού δεν μπορεί να καλύψει καμιά βασική ανάγκη, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη το υψηλό κόστος ζωής στη Δανία. Με βάση το νόμο θα χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για να προσαρμοστούν οι μετανάστες στα δεδομένα της δανέζικης αγοράς εργασίας και για να κρίνουν οι εργοδότες αν τους συμφέρει να παρατείνουν τη σύμβαση εργασίας με «καλύτερους όρους»! Οι εργοδότες για αυτή τη γενναιόδωρη πράξη τους θα αμείβονται με το ποσό των 40.000 κορονών (5.500 ευρώ)!
Είναι επόμενο ότι με το νόμο αυτό θα οξυνθούν και οι κοινωνικές ανισότητες και αντιθέσεις, αφού ο εργοδότης με το βασικό μισθό ενός ντόπιου εργαζόμενου, θα μπορεί να προσλαμβάνει τρεις πρόσφυγες και μάλιστα με περισσότερες δυνατότητες έντασης της εκμετάλλευσης, αφού οι πρόσφυγές έχουν και άγνοια των εργασιακών σχέσεων στη Δανία και πολύ χαμηλότερες απαιτήσεις.
Η πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Δανίας, ως υπέρμαχος της λογικής να γίνουν θυσίες για να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δήλωσε περήφανη για τη συμφωνία που θα βοηθήσει τους πρόσφυγες, αν και αυτό μπορεί να στοιχίσει σε κάποια από τα μέλη της.

Ανακοινώνοντας την προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την περασμένη Κυριακή, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουν μετά την επιστροφή των εκπροσώπων των «θεσμών» στην Ελλάδα, που θα γίνει στις 2 Απρίλη.
Σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο, οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν από τις 4 Απρίλη, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί στις 11 του μήνα, οπότε προγραμματίζεται το Euro Working Group, που θα επικυρώσει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την πρώτη «αξιολόγηση».
Στις 22 Απρίλη, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ στην Ολλανδία. Είναι φανερό ότι μέχρι τότε, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ψηφίσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία, με αιχμή τις νέες ανατροπές σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.
Θυμίζουμε ότι τόσο η Κομισιόν, όσο και το ΔΝΤ διαπιστώνουν πρόοδο σ' αυτά τα δύο ζητήματα, προϊδεάζοντας για συμφωνία με την κυβέρνηση το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη και ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων αμέσως μετά.
Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν το Προσφυγικό, για να φοβερίσουν τους εργαζόμενους και να αναστείλουν αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς.
Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που φτάνουν στα σωματεία για παρεμβάσεις της εργοδοσίας, που υποδεικνύει κυνικά στους εργαζόμενους να προσφέρουν «συναίνεση» και να διαφυλάξουν την «κοινωνική συνοχή», επειδή «τα πράγματα είναι δύσκολα» και επειδή «υπάρχουν χειρότερα», δείχνοντας τους χιλιάδες ξεριζωμένους και εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Ζητάνε από το λαό να αποδεχτεί να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα και να πάρει μια σύνταξη πείνας (αν ποτέ την πάρει...), στο όνομα του να ανακάμψει η οικονομία, δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θέλουν να του επιβάλουν να αποδεχτεί τη συμμετοχή της χώρας στα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια και παζάρια, να αποδεχτεί το ΝΑΤΟ να σουλατσάρει στο Αιγαίο, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και να πιστέψει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη για το δράμα που ζουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.
Κεφάλαιο, κυβέρνηση και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί καταρτίζουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα, για να ολοκληρώσουν έναν ακόμα κύκλο ανατροπών σε βάρος του λαού. Τα σημεία σύγκλισης, που έχουν δημοσιοποιηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, επαληθεύουν ότι έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα, το δικό τους σχέδιο δράσης, που δεν ξεκινάει τώρα, αλλά είναι ανάγκη να κλιμακωθεί, να συσπειρώσει ακόμα περισσότερες δυνάμεις.
Η 48ωρη γενική απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς όταν η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, είναι σταθμός που πρέπει να σφραγίσει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες αυτής της περιόδου.
Η επιτυχία της χτίζεται τώρα, στην καθημερινή δράση και είναι ευθύνη κάθε συνδικάτου να δουλέψει σχεδιασμένα γι' αυτήν. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και μ' αυτό το σκοπό πρέπει να αξιοποιηθούν και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αττική στις 31 Μάρτη και στη Θεσσαλονίκη στις 29 του ίδιου μήνα.




«Το κρίσιμο ζήτημα είναι να δούμε πώς αξιοποιούνται αυτές οι ενέργειες», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», το πρωί της Τετάρτης 23 Μάρτη.
Όπως εξήγησε, τέτοιου είδους ενέργειες αξιοποιούνται για επεμβάσεις, για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για μέτρα περιστολής των δικαιωμάτων των λαών.
Ο Χρήστος Κατσώτης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν, υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ οργάνωσαν, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν το «Ισλαμικό Κράτος» και παλαιότερα τους Ταλιμπάν.
«Οι λαοί δεν πρέπει να δεχθούν να ζουν με το φόβο και την περιστολή των δικαιωμάτων τους», είπε, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις. «Κάθε μουσουλμάνος δεν είναι τρομοκράτης, δεν μπορεί αυτό το κλίμα να κυριαρχήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να κυριαρχήσει στον κόσμο η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, αλλά η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, τόνισε ότι η διαδικασία της «σύγκλισης» με τους θεσμούς θα φέρει ακόμη χειρότερα μέτρα στο Ασφαλιστικό.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget