04/15/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV




Στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Ο Δ. Κουτσούμπας, τόνισε ότι η κυβέρνηση σηκώνει υποκριτικά τη σημαία κατά της διαπλοκής την ώρα που στηρίζει απλόχερα το κεφάλαιο και ετοιμάζει νέα αντιλαϊκή επίθεση, θυμίζοντας ότι κάθε φορά που οι κυβερνήσεις, πριν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ετοίμαζαν σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων και μπαράζ μέτρων κατά του λαού, χρησιμοποιούσαν τον αποπροσανατολισμό, την άσφαιρη αντιπολίτευση, έφτιαχναν Εξεταστικές Επιτροπές που δήθεν θα έβαζαν το μαχαίρι στο κόκαλο, άλλαζαν ή προσπαθούσαν να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης.
Αναφερόμενος στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει έλεγχος και για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης από το τραπεζικό σύστημα, όπως και να γενικευτεί και για το πλήθος των θαλασσοδανείων που έχουν δοθεί σε μεγάλους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και για τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει από το κράτος. Όπως επισήμανε, το ΚΚΕ, χωρίς αυταπάτες για τα αποτελέσματα, θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, παρόλο που ο έλεγχος θα μπορούσε να γίνει και χωρίς Εξεταστική Επιτροπή.
Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:  
«Κυρίες και κύριοι,
Η αξιολόγηση που ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι η δυσκολότερη, γιατί επιλογή της κυβέρνησης ήταν να βάλει μπροστά τα όσα δύσκολα υπήρχαν για να ξεμπερδεύουμε…", έχει από όλα:
Έχει Ασφαλιστικό πολύ χειρότερο από αυτό που δημοσιεύτηκε πριν από μήνες.
Έχει φορολογικό με αύξηση της φορολογίας και νέους έμμεσους φόρους για το λαό, τη στιγμή που η κυβέρνηση απαλλάσσει με τροπολογίες τους βιομήχανους από τον Ειδικό Φόρο στο φυσικό αέριο, ενώ κυνηγάει και το ευρώ από τους εργαζόμενους.
Έχει ιδιωτικοποιήσεις, έχει "κόκκινα" δάνεια, εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, νέα χρηματοδοτικά πακέτα, δηλαδή νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.
Και δεν θα ξεμπερδεύουμε, όπως κοροϊδεύετε, όχι μόνο γιατί η πείρα λέει πως κάθε διαπραγμάτευση, κάθε αξιολόγηση συνοδεύεται από σκληρά μέτρα που προσθέτονται στα προηγούμενα. Δηλαδή ο κατήφορος δεν έχει τέλος…
Αλλά και γιατί, ανεξάρτητα αν οι στόχοι πιάνονται, αν τα μέτρα υλοποιούνται, αν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται, η ελληνική οικονομία δεν είναι σε μια γυάλα αποκομμένη και τα σημάδια δεν είναι καλά για την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας διεθνώς και στην ΕΕ.
Άρα πώς θα ξεμπερδέψουμε;
Τα δικά σας επιτελεία λένε πως το 2015 η παγκόσμια καπιταλιστική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, ενώ το 2016 ξεκίνησε με επικίνδυνα μηνύματα.
Η απειλή νέων συγχρονισμένων κλυδωνισμών στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία ρίχνει ακόμα περισσότερο "λάδι στη φωτιά" των ανταγωνισμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των αντίστοιχων κρατών και διεθνών συμμαχιών τους.
Ακόμη και για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, ομολογείται ανοιχτά πλέον αυτό που μόνο το ΚΚΕ έλεγε από την αρχή, ότι θα συνοδευτεί από ένα νέο πιο σκληρό πακέτο μέτρων, από μνημόνιο 4 δηλαδή. 
Και σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να δει ο καθένας την αντιπαράθεση, τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς που ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή την ιστορία με τις υποκλοπές των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, είναι φανερό ότι αξιοποιεί τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ για να επαναφέρει το γνωστό και δοκιμασμένο εκβιασμό προς το λαό ότι "υπάρχουν και χειρότερα", για να επιταχύνει την αξιολόγηση, δηλαδή το νέο πακέτο μέτρων και να εξωραΐσει το μνημόνιο 3 που έχει υπογράψει με την ΕΕ.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το προηγούμενο διάστημα είχε επενδύσει στο ρόλο των ΔΝΤ - ΗΠΑ, τώρα εμφανίζεται να είναι πιο κοντά στις θέσεις της ΕΕ - Γερμανίας.
Αυτή η εναλλαγή ρόλων "καλού - κακού" δεν μπορεί να κρύψει, φυσικά, ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ έχουν κοινό στόχο την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων και τη θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων τους, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
Στα πλαίσια αυτά πρέπει να δούμε και την τελευταία εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, με την προσωρινή διακοπή τους, την αναγγελία για κατάθεση 2 νομοσχεδίων τη Μεγάλη Εβδομάδα ή περίπου τότε, ανεξάρτητα εάν έχει επέλθει συμφωνία, και το ταξίδι του κ. Τσίπρα ανά τας Ευρώπας για μια ακόμα φορά προς αναζήτησιν χείρας βοηθείας από τη λυκοσυμμαχία για να επέλθει η συμφωνία.
Κι από ποιον ζητάει βοήθεια; Από τον Ολάντ! Που δεν μπορεί να κουμαντάρει τα του οίκου του για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους… Εκατομμύρια Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους, σε απεργίες και κινητοποιήσεις, για τα βάρβαρα μέτρα που παίρνει η κυβέρνησή του εκεί.
Συνολικά, όλο αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σίριαλ της διαπραγμάτευσης.
Και η κουβέντα γίνεται "περί όνου σκιάς"…
Κουβέντα δεν λέγεται για το περιεχόμενο αυτών των νομοσχεδίων, με τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν διαφωνεί το κουαρτέτο, έστω κι αν δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία σε επιμέρους πλευρές των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται.
Άλλωστε, όπως οι ίδιοι οι υπουργοί παραδέχτηκαν προχτές, η συμφωνία ήταν πολύ κοντά στο κλείσιμο και αυτό θα είχε γίνει εάν υπήρχε λίγος ακόμα χρόνος. Γι' αυτό μας παρέπεμψε στις επόμενες μέρες, οπότε η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, τουλάχιστον όσον αφορά το Ασφαλιστικό και Φορολογικό.
Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, έχοντας συμφωνήσει με το κουαρτέτο τη συντριπτική πλειοψηφία των άγριων μέτρων.
Τη μια παρουσιάζει το κλείσιμο της αξιολόγησης ως δήθεν "αγωνία τάχα του λαού", για την επιτάχυνση δηλαδή της σφαγής του και λόγω αυτού καίγεται να υπάρξει συμφωνία με τους "θεσμούς"!
Την άλλη προσπαθεί να περάσει την αντίληψη ότι τάχατες οι Ευρωπαίοι εταίροι της θέλουν να υπογράψουν μια καλή συμφωνία, αλλά το κακό ΔΝΤ δεν τους αφήνει γιατί αυτό είναι που θέλει να ρουφήξει το αίμα μας και εμποδίζει την πρόοδο των συζητήσεων, ενώ οι Μέρκελ, Ολάντ και Σία απλώς θέλουν να μας γλείψουν τις ματωμένες πληγές, προς ανακούφισή μας μάλιστα.
Γκραν γκινιόλ, δηλαδή.
Κυρίες και κύριοι,
Ειλικρινά καμιά αγωνία δεν έχουμε για το αν και πότε τα νομοσχέδια κατατεθούν, είτε με απόλυτη είτε με σχετική συμφωνία των κορακιών τους οποίους θεωρείτε εσείς θεσμούς και φίλους εταίρους σας.
Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός αυτών των μέτρων που είναι ταξικά και βαθιά αντιλαϊκά.
Είναι μέτρα που υπηρετούν μόνο την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών, από την οποία δεν έχει να ωφεληθεί απολύτως τίποτα ο ελληνικός λαός, παρά μόνο αποτέλεσμα θα έχει να υποβάλλεται συνεχώς σε θυσίες δίχως τέλος και χωρίς κανένα θετικό αντίκρισμα για τον ίδιο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εκλέχτηκε με τα συνθήματα της κατάργησης των μνημονίων, έφτασε στο σημείο σήμερα, 15 μήνες μετά, όχι μόνο να εφαρμόζει τα προηγούμενα μνημόνια των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να υπογράφει κι άλλο, αλλά να κάνει και σημαία την "κατά γράμμα" εφαρμογή του μνημονίου και μάλιστα ως "μέγιστη πράξη αντίστασης" στις απαιτήσεις του ΔΝΤ!
Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι, λέει ότι η αξιολόγηση "είναι η τελευταία δύσκολη στροφή, …ότι θα βγούμε στην τελική ευθεία", ότι "θα συμπέσει χρονικά με την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη… και μετά την αξιολόγηση ξεκινά η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους".
Αλήθεια, τι σημαίνει επιστροφή στην ανάπτυξη;
Μήπως θα βρει δουλειά το 1,5 εκατ. των ανέργων;
Μήπως το 60% των νέων θα βρει δουλειά με σταθερό μισθό, ωράριο και στο αντικείμενο που σπούδασε;
Αλήθεια, τι σημαίνει ελάφρυνση του χρέους;
Μήπως θα δοθούν πίσω οι μισθοί και τα δώρα που κόπηκαν; Οι συντάξεις;
Μήπως θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, θα δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις, θα λιγοστέψουν οι φόροι, θα αυξηθούν οι δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια;
Αν κάποιος μπορεί να προσδοκά από την ελάφρυνση του χρέους και την ανάπτυξη αυτό είναι το κεφάλαιο, γιατί από τη μεν ελάφρυνση θα εξοικονομηθεί κρατικό χρήμα για τις επενδύσεις του και η ανάπτυξη είναι ταυτισμένη με την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Έχει, λοιπόν, κανένα συμφέρον η εργατική τάξη, ο λαός μας, να κλείνει κάθε φορά η αξιολόγηση, να πιάνονται οι στόχοι και τα νούμερα;
Όταν μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, το "βαρέλι δεν έχει πάτο";
Ο λαός μας έχει συμφέρον, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής, να βάλει εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο.
Γι' αυτό εμείς καθαρά λέμε ότι αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει στην ατζέντα του λαού δεν είναι η αγωνία της αστικής τάξης και των κομμάτων της, αλλά πώς θα οργανώσει καλύτερα την πάλη του, για να δυσκολέψει την ψήφιση και την εφαρμογή των μέτρων που φέρνει σε βάρος του η ολοκλήρωση και αυτής της διαπραγμάτευσης.
Πώς θα οργανωθεί άμεσα καλύτερα η 48ωρη απεργία, όποτε κι αν έρθουν τα μέτρα στη Βουλή και πώς αυτή η επιτυχία της απεργίας θα δώσει ώθηση για παραπέρα κλιμάκωση.
Πώς ταυτόχρονα θα ανοίξει η συζήτηση και κυρίως η οργάνωση της πάλης για τη ριζική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας.
Πού θα κατευθύνει τη δράση και τον αγώνα της ώστε να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.
Κι όχι να παίζεται πινγκ πονγκ ανάμεσα σε γιαλαντζί αριστερούς και δοκιμασμένους κεντροαριστερούς και δεξιούς, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και άλλους νεόκοπους υποστηρικτές των πολιτικών αυτών που μας έφτασαν έως το χείλος του γκρεμού.
Σε αυτή την προοπτική μόνο μπορούν να σπάσουν οι αλυσίδες της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της σκλαβιάς που επιβάλλει στους λαούς ένα σάπιο σύστημα και οι λυκοσυμμαχίες του, τύπου ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ και το κακό συναπάντημα.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις, πριν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ετοίμαζαν σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων και μπαράζ μέτρων κατά του λαού, χρησιμοποιούσαν τον αποπροσανατολισμό, την άσφαιρη αντιπολίτευση, έφτιαχναν Εξεταστικές Επιτροπές που δήθεν θα έβαζαν το μαχαίρι στο κόκαλο, άλλαζαν την ατζέντα ή προσπαθούσαν να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης.
Είναι σίγουρο πλέον, γιατί το τρικ αυτό έχει πολυχρησιμοποιηθεί, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί.
Η πείρα δείχνει ότι το μαχαίρι ποτέ δεν μπήκε στο κόκαλο, ούτε μπορεί στην πραγματικότητα να μπει από αυτούς που μας κυβερνάνε και βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης.
Μέσα από τις διάφορες επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης.
Επιδιώκεται να συγκαλυφτεί ότι για το χρέος και τα ελλείμματα η πρώτη και κύρια αιτία είναι οι παροχές προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με τις συνεχείς φοροαπαλλαγές, τις συνεχείς ενισχύσεις, με τα διάφορα κίνητρα, τα κοινοτικά κονδύλια, τις συμπράξεις με τους ομίλους, τα γνωστά ΣΔΙΤ κλπ.
Μέσα σε αυτό το αλισβερίσι εκτρέφονται και τα διάφορα σκάνδαλα, ενώ συγκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες για τη σημερινή βαθιά κρίση, που επιδιώκει την έξοδο από αυτήν με ολομέτωπη επίθεση σε λαϊκά δικαιώματα, για να στηριχθούν μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου.
Κι επειδή έχετε σηκώσει υποκριτικά τη σημαία κατά της διαπλοκής, για να έχουμε το καλό ερώτημα:
Η τροπολογία που φέρατε και ψηφίσατε πριν μια εβδομάδα, με την οποία απαλλάσσετε τους μονοπωλιακούς ομίλους από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, την ώρα που τσακίζετε στη φορολογία τους εργαζόμενους, τι είναι;
Η τροπολογία που φέρατε προχθές, με την οποία απαλλάσσετε τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις από πρόστιμα, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις, τι είναι;
Δεν είναι δείγματα της νόμιμης διαπλοκής και στήριξης του κράτους και των κυβερνήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο;
Κι όλα αυτά βέβαια, στη ζούλα, με εκπρόθεσμες τροπολογίες, για να μην παίρνει χαμπάρι ο λαός.
Καταθέτουμε στα πρακτικά αυτές τις τροπολογίες ως δείγμα αυτής της διαπλοκής!
Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι εδώ, πανταχού παρούσα.
Η σαπίλα του συστήματος δεν γιατρεύεται με Εξεταστικές Επιτροπές και ημίμετρα.
Ανάσα ζωής είναι για το σύστημα αυτά. Αλλαγή σκυτάλης για κάποια τζάκια ίσως, ανανέωση προσωπικού.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν πρέπει να συσκοτίζουν το χαρακτήρα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που ζει η Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια.
Δεν πρέπει να συσκοτίζουν το χαρακτήρα και τις αιτίες της αντιλαϊκής επίθεσης θεωρώντας ότι για όλα φταίει η ανορθολογική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι σχέσεις διαπλοκής με τα κόμματα που κυβέρνησαν και με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνει έλεγχος και για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης από το τραπεζικό σύστημα.
Όπως και να γενικευτεί και για το πλήθος των θαλασσοδανείων που έχουν δοθεί σε μεγάλους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και για τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει από το κράτος.
Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, αλλά δεν έχουμε και αυταπάτες για τα αποτελέσματα.
Θα ψηφίσουμε υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής, αν και ο έλεγχος θα μπορούσε πολύ καλά να γίνει και χωρίς Εξεταστική Επιτροπή».

Φυσικά και δεν περιμέναμε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει με το ΚΚΕ για το Προσφυγικό αλλά πάει πολύ η παράταξή του στο Δήμο Χαϊδαρίου να «ζητάει και τα ρέστα», γιατί η δημοτική αρχή καλεί τον Χαϊδαριώτικο λαό να διεκδικήσει συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των προσφύγων αλλά και: «να στηρίξει με όλους τους τρόπους τους πρόσφυγες, να θυμηθεί τις ρίζες του, την ξενιτιά των προγόνων του. Να βγάλει συμπεράσματα για τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, μια χούφτα καπιταλιστές ξεκληρίζουν ολόκληρους λαούς για να γεμίζουν τις τσέπες τους. Να στρέψει την οργή του ενάντια στον πόλεμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στην κυβέρνηση που συμμετέχει στο αιματοκύλισμα!» Μάλιστα, η τελευταία φράση, ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που στην ανακοίνωσή του την παραθέτει μισή! Εχει διαγράψει την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και έχει αφήσει μόνο την κυβέρνηση! Γιατί; Μήπως γιατί η κυβέρνηση υπογράφει τις συμφωνίες εγκλωβισμού της ΕΕ και καλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;
Ποιοι πραγματοποιούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που όπως λέει: «έχουν αποτέλεσμα την πιο οξεία προσφυγική κρίση»; Δεν είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί στους οποίους σύμφωνα με τον Τσίπρα η συμμετοχή της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη; Γιατί δεν τους αναφέρει; Για να τους βγάλει λάδι ή γιατί δεν θέλει να στραφεί η οργή του λαού απέναντί τους; Ή μήπως τώρα που «η ΕΕ είναι το σπίτι μας» και «οι Αμερικάνοι φίλοι μας» ο λαός πρέπει να δώσει συγχωροχάρτια, να δείξει ανοχή, να στηρίξει τις επεμβάσεις τους γιατί ντόπια μονοπώλια θέλουν να προωθήσουν τη θέση τους εν μέσω οξυμένων ανταγωνισμών για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών ενεργειακών πηγών, πρώτων υλών και δρόμων μεταφοράς τους;
Η συμμετοχή της κυβέρνησης στο αιματοκύλισμα δεν είναι γενική και αφηρημένη λόγω του ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, έχει άμεσο, πρακτικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα:
Στη Λάρισα εδρεύει ένα από τα πέντε στρατηγεία της ΕΕ το οποίο ενεργοποιήθηκε για τον έλεγχο και τη διοίκηση της επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Στη Σούδα της Κρήτης βρίσκεται η ΝΑΤΟική βάση, την οποία η κυβέρνηση διαφημίζει ως «ένα αεροπλανοφόρο που δεν μπορεί να βυθιστεί και οι σύμμαχοί μας μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν σε τουρκικά παζάρια». Μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο υπουργός Π. Καμμένος, διαβεβαίωσε: «Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας (σ.σ. του ΝΑΤΟ), ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό».
Δεν ξέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ιμπεριαλιστές με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας βομβάρδιζαν το Ιράκ, τη Συρία κ.α. Και επειδή τη Λάρισα, τη Σούδα και τις άλλες ΝΑΤΟικές υποδομές τις βρήκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είπαν να φτιάξουν μια δική τους ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο, γιατί όπως λένε: ««η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής». Θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία, και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ, η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο».
Τι κάνει η κυβέρνηση για το Προσφυγικό; Την ίδια ώρα που πουλάει ανθρωπισμό για τους πρόσφυγες, υλοποιεί τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις. Στήριξε και εφαρμόζει τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και αυτές με την Τουρκία που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, προβλέπουν καταστολή, επαναπροώθηση, με αυστηρή τήρηση της Σένγκεν, δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής, παραβίαση τη Συνθήκη της Γενεύης γιατί δεν αναγνωρίζουν το status του πρόσφυγα στους Αφγανούς, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και ιμπεριαλιστική κατοχή.
Η υποκρισία περισσεύει! Και με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που βομβαρδίζουν και δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων και με τους πρόσφυγες δεν γίνεται! Γιατί ακόμα κι αυτό που λέει ο λαός μας: «να σε κάψω Γιανν' μ' να σ' αλείψω λάδι», δεν ισχύει.
Και με την ευκαιρία:
Γιατί δεν αποσύρει άμεσα τη συμφωνία της για την ανάμειξη ναυτικής ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο;
Γιατί δεν δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα παραχωρήσει καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή ή βάση, χρήση χερσαίου, εναέριου ή θαλασσίου χώρου, που θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία ή την πραγματοποίηση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων;
Γιατί δεν αποσύρει τη στήριξή της στις αποφάσεις της ΕΕ, που, μαζί με τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, καταδικάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σ' εγκλωβισμό στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους;
Και τέλος πάει πολύ να εγκαλούν τους κομμουνιστές και το δήμο γιατί: «δεν συμμετέχουν έμπρακτα σε καμία δομή αλληλεγγύης, αλλά στέκονται απέναντι συνήθως με πολεμικές κραυγές στην κυβέρνηση», ενώ ξέρουν ότι τα μέλη του ΚΚΕ στο ταξικό κίνημα, στις λαϊκές επιτροπές, στους φορείς δίνουν τη μάχη της αλληλεγγύης. Ξέρουν ότι από την πρώτη στιγμή ο δήμος μαζεύει είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες και τώρα μετά την εγκατάσταση τους στο Σκαραμαγκά απευθύνει νέο κάλεσμα στα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς.
Το πως εννοούν στο ΣΥΡΙΖΑ την αλληλεγγύη το έχουμε καταλάβει από τις δεκάδες ΜΚΟ που αλωνίζουν στη χώρα που «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» πως με το μανδύα της «αλληλεγγύης», παίζουν παιχνίδια εγχώριων και ξένων δυνάμεων σε βάρος των προσφύγων.
Τώρα αυτά τα γκεμπελίστικα, πως «σκοπό έχουμε να χτυπήσουμε την κυβέρνηση ακόμα και κάτω από τη ζώνη συντασσόμενοι με τις δυνάμεις εκείνες (εγχώριες και ξένες) που παλεύουν για την επίτευξη της Αριστερής παρένθεσης» που παραφράζουν αυτό που λένε οι φίλοι τους οι Αμερικάνοι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους», επαναλαμβάνουμε αυτό που ήδη ξέρουν και δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτα: Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά άρα και κάθε κυβέρνησης που είναι όργανο αυτού του συστήματος.
Υ.Γ. «Μαύρες σελίδες» γράφουν αυτοί που έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και στο Προσφυγικό!

Μήνυμα ξεσηκωμού για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και στη φορολογία, απευθύνει το ΠΑΜΕ σε εργάτες, ανέργους, ελευθεροεπαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους και νέες.
«Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και αναφέρει:
«Το ΠΑΜΕ σας καλεί να δώσουμε μαζί αποφασιστικό μαχητικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας. Όλοι στη μάχη της 48ωρης γενικής απεργίας! Στήνουμε εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.
Είναι προκλητικοί και αδίστακτοι! Πιστεύουν ότι μεθοδεύοντας να φέρουν τα μέτρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν θα βρουν απέναντί τους αγώνες και αντιστάσεις.
Η τακτική τους δείχνει ότι κυβέρνηση και εργοδοσία ανησύχησε από την απεργία στις 4 Φλεβάρη που νέκρωσε τη χώρα, από τις κλαδικές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια, από τα αγροτικά μπλόκα. Αυτή την τεράστια δύναμη, που φανέρωσε η πάλη του εργαζόμενου λαού, η συμμαχία εργατών και αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών στο δρόμο του αγώνα. Είναι ξανά η ώρα να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη ακόμα περισσότερο.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις μανούβρες, τα χοντροκομμένα ψέματα της κυβέρνησης ότι δήθεν "διαπραγματεύεται για τους αδύνατους". Από το ψεύτικο δίλημμα που θέτουν στο λαό, ότι η διαπραγμάτευση και οι αντιθέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ μπορεί να είναι προς όφελός του. Ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και ξέρουμε τι σημαίνουν "οι κόκκινες γραμμές", "η σκληρή διαπραγμάτευση", "τα δίκαια μέτρα που ελαφρύνουν τους κοινωνικά αδύναμους" και τόσα άλλα ψέματα, λεονταρισμοί και απάτες.
Φέρνουν νέα άγρια φορολογία πάνω στην ήδη δυσβάσταχτη, με αύξηση των πιο ληστρικών φόρων όπως του ΦΠΑ που αφορά τη λαϊκή κατανάλωση. Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες. Νέα μείωση συντάξεων για παλιούς και νέους συνταξιούχους πάνω από 20%.
Προχωρούν στο έγκλημα καταργώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καταργώντας το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές, που περιπλανώνται από την ανεργία στην ανασφάλιστη κακοπληρωμένη ελαστική εργασία.
Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, δεν είναι τα τελευταία!
Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των "κόκκινων" δανείων στα αρπακτικά, τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού. Η επίθεση αυτή είναι κρίκος στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής που επεκτείνεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά και έχει μόνιμα θύματα τους λαούς που υποφέρουν.
Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα "Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία".
Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget