09/20/17
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Νέο γύρο στον αποπροσανατολιστικό καβγά τους έστησαν προχτές στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, με αφορμή τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό. Με τα ίδια προκλητικά «επιχειρήματα», με τα ίδια ψευτοδιλήμματα, προσπαθούν να βάλουν το λαό να συγκρίνει ποια κυβέρνηση τον έχει πετσοκόψει περισσότερο, η σημερινή ή οι προηγούμενες, προκειμένου να «κουκουλώνεται» το γεγονός ότι όλες οι αστικές κυβερνήσεις υλοποιούν την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου, όλες μαζί κλιμακώνουν την επίθεση διαρκείας σε βάρος των εργαζομένων και του λαού για να αυγατίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Μετά τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις και την κατρακύλα των μισθών, σειρά σε αυτήν την κάλπικη αντιπαράθεση πήρε προχτές το Ασφαλιστικό: Ποιος έκοψε περισσότερο τις συντάξεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ή οι προηγούμενες; Ποιος καθυστερεί περισσότερο την απονομή συντάξεων, οι νυν ή οι προηγούμενοι; Ποιος επιτίθεται περισσότερο στους ασφαλισμένους;
Η κοροϊδία τους δεν έχει τέλος... Ας αφήσουν τα σάπια! Και οι δύο πετσόκοψαν τις συντάξεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε τη σκυτάλη και συνέχισε την βρώμικη δουλειά ακριβώς από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι. Είναι συνένοχοι στο ίδιο έγκλημα!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατηγορεί για το «θεαθήναι» τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όταν όχι μόνο άφησε ανέγγιχτο όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των προηγούμενων χρόνων, αλλά το καλοκαίρι του 2015 ψήφισε το τρίτο μνημόνιο με το οποίο κλιμακώθηκε η επίθεση σε βάρος των συνταξιούχων και όλων των ασφαλισμένων, «απογείωσε» την αντιασφαλιστική επίθεση με το νόμο Κατρούγκαλου, και με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε φέτος την άνοιξη φέρνει νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις!
Και ενώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ψήφισαν από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ το 3ο μνημόνιο που περιλάμβανε τις νέες ανατροπές, σήμερα τους εγκαλούν για το «χάος» στο Ασφαλιστικό και την «ταλαιπωρία» των ασφαλισμένων. Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν βέβαια «από την καλή και την ανάποδη» και τα δικά τους έργα... Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλάει για το νόμο - λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ και του χρεώνει ότι έγινε «χωρίς προετοιμασία και μελέτη»! Αποκρύπτει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου αντέγραψε όλη τη φιλοσοφία και τη δομή του νόμου 3863/2010 του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούσε στα ίδια βάναυσα αποτελέσματα.
Κομπορρημονεί την ίδια ώρα η υπουργός Εργασίας για το νόμο Κατρούγκαλου, πανηγυρίζει προκλητικά για το ότι φέτος ο ΕΦΚΑ αντί για έλλειμμα θα έχει και πλεόνασμα...
Πράγματι, μετά από 11 περικοπές στις συντάξεις από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά από αύξηση των εισφορών από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις δικές του νέες αιματηρές μειώσεις από το 2015, με τις οποίες μέχρι το 2021 θα αφαιρέσει από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους πάνω από 16 δισ. ευρώ, ο ΕΦΚΑ θα έχει πλεόνασμα. Μόνο που θα είναι πλεόνασμα από το αίμα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων! Είναι πλεόνασμα φτώχειας, αγωνίας και ανασφάλειας για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.
Οι κοινοβουλευτικές κορόνες των δύο πλευρών, ο χαρτοπόλεμος που εκτοξεύουν από τα έδρανα της Βουλής, δεν μπορούν να αποκρύψουν την πλήρη σύμπλευσή τους στη στρατηγική του κεφαλαίου, που επιτάσσει την κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.
Το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» που έταξαν ξανά στο μεγάλο κεφάλαιο οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, κατά την παρουσία τους στην ΔΕΘ, προϋποθέτει την απαλλαγή των μονοπωλίων και του κράτους τους από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, προϋποθέτει την ένταση της επίθεσης στους εργαζόμενους και το λαό.

Οσο περισσότερο «βγάζει μάτι» η αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων, τόσο θα δυναμώνουν και οι αποπροσανατολιστικοί καβγάδες... Εχει μπόλικη πείρα όμως ο λαός, μπορεί και πρέπει να την χρησιμοποιήσει!

Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο, για την αναλογία των περικοπών και των φόρων στο «μείγμα» της δημοσιονομικής πολιτικής, δύο πράγματα φανερώνει:
Πρώτον, τη στρατηγική τους σύμπλευση σε ό,τι αφορά τα ζητούμενα του κεφαλαίου, όπως είναι η «δημοσιονομική σταθερότητα» και τα κίνητρα στους επενδυτές, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Δεύτερον, την «αγωνιώδη» προσπάθεια να διαφοροποιηθούν έστω και στα επιμέρους, για να παίζεται «αξιοπρεπώς» το παιχνίδι εγκλωβισμού του λαού στη λογική της κυβερνητικής εναλλαγής.
Ετσι, η κυβέρνηση από τη μια παίρνει την «μπουκιά απ' το στόμα» της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, οδηγώντας τους σε αντιπολιτευτική «αμηχανία» και μια απλή πλειοδοσία για το ποιος είναι ικανός να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή πολιτική για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, κι απ' την άλλη επιτίθεται στη ΝΔ, με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που έστρεφαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τα άλλα αστικά κόμματα, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του.
Για παράδειγμα, ο «φιλοκυβερνητικός» Τύπος κατηγορεί τη ΝΔ ότι έχει «συνταγή δημοσιονομικού εκτροχιασμού», ότι οι οικονομικές εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ είναι «έωλες», αφού οδηγούν σε απώλεια εσόδων για το αστικό κράτος και παραβίαση των «συμφωνηθέντων» με τους δανειστές.
Οτι, δηλαδή, οι εξαγγελίες της ΝΔ - που βρίθουν από κίνητρα στο κεφάλαιο και στους «επενδυτές», έχοντας στην προμετωπίδα τους τη μείωση της φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους - βάζουν σε κίνδυνο τους αντιλαϊκούς στόχους και τη «δημοσιονομική σταθερότητα», την επιχείρηση ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την προσπάθεια του αστικού κράτους να τη στηρίξει, εξασφαλίζοντας «δημοσιονομικό χώρο» από το ξεζούμισμα του λαού.
Οχι τυχαία, εξάλλου, από την αντιπαράθεση αυτή, που γίνεται από τη σκοπιά του κεφαλαίου, «εκτός κάδρου» μένουν η ισοπέδωση των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, η γενίκευση της μερικής απασχόλησης και της δουλειάς - λάστιχο, η ένταση της εκμετάλλευσης, το τσάκισμα φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Δηλαδή, όλα όσα συνθέτουν τη «ραχοκοκαλιά» της ανάπτυξης του κεφαλαίου και από κοινού στηρίζουν τα αστικά κόμματα.
Στο φόντο μιας τέτοιας κριτικής (πολύ περισσότερο των αντιλαϊκών πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο το μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για «ταξική» πολιτική υπέρ του λαού και προσπάθεια άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, σε αντιπαράθεση υποτίθεται με τη ΝΔ, που στην προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση και να δώσει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, φτάνει να αναπαράγει τις πλέον αντιδραστικές θεωρίες, τύπου Μένγκελε, για τις κοινωνικές ανισότητες που βρίσκονται «στην ανθρώπινη φύση».
Η υποκρισία και η απάτη, τα καλέσματα για ένα «δικαιότερο» άδικο σύστημα και μια ταξική κοινωνία... χωρίς ανισότητες, για μια καπιταλιστική ανάπτυξη στην οποία θα κερδίζουν μαζί εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, πλάι στον κυνισμό των εκπροσώπων του συστήματος, αποτελούν απαραίτητα συνοδευτικά της αντιλαϊκής πολιτικής, των ατελείωτων αντεργατικών νόμων, της πολιτικής που στηρίζει το κεφάλαιο και την εξουσία του, συνολικά το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν και οι δύο και που όσο υπάρχει θα γεννάει τις κοινωνικές ανισότητες, την ταξική εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Ολα, δηλαδή, όσα πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο η λαϊκή πάλη και η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα, για να απαλλαγούν από τους καπιταλιστές - κηφήνες και τις συμμαχίες τους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget