05/05/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Πανελλαδική 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μετά από έκτακτες συνεδριάσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 5 Μάη, αντιδρώντας στο νόμο - λαιμητόμο για Ασφαλιστικό και την ψήφισή του που δρομολογεί η κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο 7  και 8 Μάη.
«Έφτασε η ώρα της μάχης. Όλοι στους δρόμους. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις», σημειώνει το ΠΑΜΕ καλώντας την Παρασκευή 6 Μάη, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια και την Κυριακή 8 Μάη, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνει:
«Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό!
Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το "παρών"!
Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!
Να απαντήσουμε με την ετοιμότητά μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!
Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!
Κανείς εργαζόμενος, καμία βάρδια στη δουλειά!
Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!
Ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!
Δεν σκύβουμε το κεφάλι! Δεν γονατίζουμε!
Κανένας δεν γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!
Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!
Ό,τι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!
Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!
Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν. Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!
Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!
Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!
Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!»

Παραπέρα μείωση μισθών και προσωπικού στο δημόσιο τομέα ζητά ο ΣΕΒ, την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται από το 2010 έως σήμερα κατά 14,6%, ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 200.000 άτομα. 
Το πρόσχημα των βιομηχάνων για τις νέες περικοπές στα δικαιώματα των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, που θα συμπαρασύρουν και εκείνα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, είναι πως -όπως και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση- οι μισθοί στο δημόσιο είναι υψηλότεροι από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, γεγονός που  αξιοποιείται και για τον τεχνητό διαχωρισμό των εργαζομένων. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο «Εβδομαδιαίο Οικονομικό Δελτίο» του Συνδέσμου, οι μέσες καθαρές μηνιαίες αποδοχές στο δημόσιο τομέα ανέρχονται σήμερα (2015) σε 1.050 ευρώ, όταν στον ιδιωτικό τομέα δεν υπερβαίνουν τα 780 ευρώ. 
Επιδιώκοντας τη διεύρυνση των πεδίων δράσης για την αύξηση της κερδοφορίας τους, οι βιομήχανοι εκτιμούν ότι «εν γένει, το κράτος στην Ελλάδα λειτουργεί σήμερα πέραν των δυνατοτήτων της ιδιωτικής οικονομίας, γεγονός που απομυζά πόρους, αλλά και επενδύσεις και θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα και καταδικάζει την ελληνική οικονομία σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλή ανεργία».
Προσθέτει ότι «η κατάσταση αυτή δεν είναι διατηρήσιμη στο μέλλον και χρήζει άμεσης προσαρμογής. Το κράτος οφείλει να λειτουργεί με υψηλότερη παραγωγικότητα και να μειώσει τη δαπάνη για μισθούς», αποσιωπώντας ότι αυτό πρακτικά για το λαό σημαίνει την παροχή ακόμα πιο υποβαθμισμένων υπηρεσιών σε μία σειρά κρίσιμων τομέων, όπως Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή των Μνημονίων, από το 2010 και μέχρι σήμερα, οι προσλήψεις στο Δημόσιο ανήλθαν σε 70.000 περίπου και οι αποχωρήσεις σε 200.000, κυρίως μέσω συνταξιοδότησης. Στο σύνολο της οικονομίας, ο μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός μειώθηκε κατά 17,9% και οι απασχολούμενοι κατά 20,9%, κυρίως μέσω απολύσεων.

Γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμα που εξέδωσε την Τρίτη για την Πρωτομαγιά: «Οι αγώνες των εργαζομένων, τα πολύπλευρα κινήματα, οι διεκδικήσεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς είναι απαραίτητα στοιχεία για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την επαναθεμελίωση των εργασιακών κεκτημένων τα οποία σάρωσαν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα τις μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας (...) Επίσης, δεν ξεχνάμε τα βήματα που έχουν ήδη γίνει, παρά τη δυσκολία των καταστάσεων (...) Χρειάζονται, όμως, πολλά ακόμα. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες. Για να πάρουμε πίσω όσα δικαιούμαστε, για την πάταξη της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, για το χτύπημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να τελειώσει πια το καθεστώς αυθαιρεσίας. Για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων». Από το μακροσκελές μήνυμα απουσιάζει κάθε αναφορά στην εργοδοσία, σαν να πάλευαν οι εξεγερμένοι εργάτες του Σικάγου ενάντια σε ...ανεμόμυλους και όχι ενάντια σε μια σκληρή εργοδοσία και το κράτος της. Αλλά και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως τον ένοχο για τα βάσανα των εργαζομένων και του λαού, αναγορεύοντας σε εναλλακτική λύση και διέξοδο τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει μπροστά της «πολλά να κάνει». Το τι ακριβώς περιγράφεται με ακρίβεια στο 3ο μνημόνιο, που γράφτηκε κι αυτό καθ' υπαγόρευση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Επομένως, τα μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά, μόνο ως ...συνοδευτικά έγγραφα των μνημονίων μπορεί να θεωρηθούν και τίποτα παραπάνω.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget