10/16/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική - μαχητική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 22 Οκτώβρη για να δώσουν μια πρώτη πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς τους συμμάχους.  
Αναλυτικά, το κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ έχει ως εξής: 
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.   
Καμιά ανοχή στη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που περηφανεύεται ότι μας έχει στο τσεπάκι της επειδή ο λαός την ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, για να βρει "ισοδύναμα" στο "οδυνηρό" 3ο μνημόνιο, στην απάτη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ που δεν ψηφίζουν τα κυβερνητικά μέτρα επειδή δήθεν έχουν δικά τους, ενώ ψήφισαν το μνημόνιο που τα προαπαιτεί. 
Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ΚΑΠ. Είναι απάτη για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που έχουμε και στις οικογένειές μας.   
Η ανάπτυξη της οικονομίας, της πρωτογενούς παραγωγής ως πυλώνα της, που επικαλούνται ώστε να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική στο πλαίσιο της ΕΕ της ΚΑΠ και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, σημαίνει οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, μεγαλέμποροι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές να αυγατίσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους. Γι' αυτό τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνήσεις τους διατηρούν φορολογική ασυλία στα κέρδη τους και ταυτόχρονα τους μοιράζουν διαχρονικά παχυλές επιδοτήσεις.
Να τους αφαιρέσουμε ΤΩΡΑ το δικαίωμα να επικαλούνται την ψήφο με την οργανωμένη αντίδρασή μας.   
Η επίθεση στη ζωή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι ολομέτωπη με μέτρα-"φωτιά", όπως:
  • Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
  • Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
  • Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
  • Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ. 
Όλοι εμείς οι αγρότες που "ματώνουμε" από την κυβερνητική πολιτική, την ΕΕ, την ΚΑΠ και όσους τη στηρίζουν, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και το δικό μας ξεκλήρισμα, χρειάζεται με την κοινή δράση και τη συμμαχία μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση και στην πορεία να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
Οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά. Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας, πρέπει να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, όλους όσοι πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και πληρώνουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δεν δημιούργησαν. 
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική - μαχητική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 22 Οκτώβρη. Ως πρώτη πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς μας συμμάχους. 
Όλοι μαζί όσοι είμαστε στο στόχαστρό τους  να ανατρέψουμε στην πράξη την αναμονή, τις αυταπάτες.  Έτσι απαντάμε στο στόχο τους, του "διαίρει και βασίλευε", δυναμώνοντας την ενότητά μας. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να μην ξεγελαστούν. Να κάνουμε ουσιαστικό βήμα στο δυνάμωμα της οργάνωσής μας και στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής.
Με την κοινή δράση και πάλη μας ανοίγουμε το δρόμο για να φύγουν από τη μέση οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.ά. Έτσι θα γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Μέσα σε τέσσερις μήνες - από τον περασμένο Ιούλη μέχρι τον Οκτώβρη - είναι η πέμπτη φορά που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει στη Βουλή ένα μακρύ κατάλογο αντιλαϊκών μέτρων. Θυμίζουμε: Πριν τη Σύνοδο Κορυφής, η πρόταση της κυβέρνησης προς τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΕΕ - ΕΚΤ - ESM - ΔΝΤ) για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, δύο πακέτα προαπαιτούμενων μέτρων που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής. Το 15Αύγουστο το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο. Και τώρα, η πρώτη λίστα με τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή.
Ο συγκεκριμένος απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ - εάν μάλιστα προσθέσουμε και όσα μέτρα υλοποιεί από τα προηγούμενα μνημόνια - είναι άκρως εντυπωσιακός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση των τελευταίων 9 μηνών, έχει προλάβει να επιβάλει, σε συνεργασία με τους «εταίρους του» στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα απ' όσα θα περίμενε ακόμα και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του καπιταλισμού. Γιατί αυτά τα μέτρα, που τρώνε ό,τι έχει περισσέψει από τις σάρκες του λαού, είναι απολύτως απαραίτητα για την ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών, ν' ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.
Το πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη Βουλή, φέρνει ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβάλλει ποινή (σ.σ. δηλαδή μείωση) στις συντάξεις για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη. Και βέβαια, το Ασφαλιστικό θα έχει και συνέχεια. Ακόμα, συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά εδώ και χρόνια. Διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ και θεσπίζει πιο αυστηρό πλαίσιο για όσους εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Απαλλάσσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από την καταβολή ανταποδοτικών τελών για τη χρήση δημοσίων εκτάσεων στις οποίες έχουν δραστηριότητες κ.ά.
Αυτά τα μέτρα, που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση λέει ότι είναι απαραίτητα και για την «αξιολόγηση» και για τη χρηματοδότηση και για το χρέος. Ωφελείται, όμως, σε τίποτα ο λαός από αυτά; Η χρηματοδότηση, τα εκατομμύρια ευρώ που θα δώσουν οι δανειστές, θα προσθέσουν ένα ευρώ στο λαϊκό εισόδημα; Και βέβαια όχι. Αλλωστε, στο ίδιο το μνημόνιο περιγράφεται ότι για να εκταμιεύεται κάθε δόση, θα παίρνονται και νέα μέτρα, που θα αφαιρούν από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Μήπως η κουβέντα που θ' ανοίξει για το χρέος, θα ελαφρύνει σε κάτι τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους που παλεύουν για το μεροκάματο; Και βέβαια όχι. Η όποια ελάφρυνση του χρέους σχετίζεται με τη δυνατότητα του αστικού κράτους να μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές για να δανειστεί, προκειμένου να αποπληρώνει το χρέος και να σκορπά ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες για επενδύσεις ή να κάνει μπίζνες μαζί τους με τη μορφή των συμπράξεων.
Τώρα οι εργαζόμενοι, συνολικά τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να απαντήσουν στη λαίλαπα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αμεση απάντηση με κινητοποίηση τη μέρα που θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και αγωνιστικά ραντεβού στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 22 Οκτώβρη και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. Η μαζική συμμετοχή σε αυτούς τους σταθμούς των ταξικών αγώνων είναι παρακαταθήκη για τον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, μέχρι την τελική ανατροπή του...

Εν κρυπτώ και παραβύστω επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει μια σειρά ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας, προκειμένου να επιτύχει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις σε διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Εμπλέκει έτσι το λαό βαθύτερα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, και μάλιστα σε μια εποχή που όλο το τόξο από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια, έως τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική μυρίζει μπαρούτι.
Χαρακτηριστικά, προχτές συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ. Από την κυβέρνηση κυκλοφόρησε αργότερα σαν «ενημέρωση» ένα «non paper» ...30 λέξεων: «Στην σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν: Η στρατηγική της χώρας για τα Εθνικά Θέματα. Το Προσφυγικό ζήτημα. Οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια». Με στοχευμένες διαρροές, π.χ. στην «Αυγή», «πληροφορηθήκαμε» επίσης ότι «στο μικροσκόπιο μπήκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου και της ευρύτερης γεωγραφικής γειτονιάς όπως είναι το Συριακό, το Παλαιστινιακό, το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, το Κόσσοβο και βέβαια το Κυπριακό».
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιδεικνύει μια τέτοια μυστικοπάθεια. Π.χ. στο πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι κυβερνώντες τήρησαν σιγήν ιχθύος για όσα είπαν και συμφώνησαν με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέμα της περιοχής μας, Β. Νούλαντ, στις επισκέψεις της στην Αθήνα. Γενικότερα δεν είπαν τίποτε για τη «γραμμή», που, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, έπαιρναν από τους Αμερικανούς στα παζάρια με τους δανειστές και «εταίρους» για τη διασφάλιση παραπέρα χρηματοδότησης των ντόπιων μονοπωλίων.
Ταυτόχρονα, ενδεικτικά είναι και όσα είπε πριν από μερικές μέρες, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της «δεύτερη φορά Αριστεράς» στη Βουλή: «(σ.σ: η κυβέρνηση) στηρίζει την εξωτερική της πολιτική σε τρεις αρχές, σε τρία μέσα: στη διαπραγμάτευση, στη διαβούλευση, στη διαιτησία. Δεν χρειάζεται να γίνονται όλα δημόσια, όταν βοηθάμε πλευρές με διαφορετικές αντιλήψεις ή και συμφέροντα στη διεθνή σκηνή να συναντώνται και να συζητούν με τη δική μας βοήθεια», δίνοντας μια εικόνα κυβέρνησης μεσάζοντα και ...μαντατοφόρου μεταξύ κέντρων και παράκεντρων. «Aυτό, πρώτον, μας δίνει μια μακρόχρονη ειδίκευση στο διεθνές σύστημα και δεύτερον, μας κάνει χρήσιμους σε όλο αυτό το σύστημα», επέμεινε.
Πάνω σε αυτήν τη βάση, πρέπει να γίνει καθαρό ότι η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης δεν συνιστά απλά ένα ζήτημα έλλειψης ενημέρωσης. Αυτό που καίει πραγματικά το λαό είναι το γεγονός πως όσα συζητιούνται είναι σε βάρος του. Πίσω από τις πομφόλυγες περί «πολυδιάστατης» και «ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής», όπως κομπάζουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι ασκούν, περιγράφεται η αγωνία τους να αποδείξουν στα μονοπώλια ότι μπορούν να εμπλακούν ακόμα πιο ενεργά από άλλες, προηγούμενες κυβερνήσεις, στη χοάνη των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων, να τα εξυπηρετήσουν στη διεκδίκηση μεγαλύτερων κομματιών από τη μοιρασιά στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και πόρων της ευρύτερης περιοχής.
Έχει να περιμένει τίποτε το θετικό ο λαός από μια τέτοια εξέλιξη; Τίποτε απολύτως. Αντιθέτως, κινδυνεύει να τα πληρώσει και με το αίμα του ακόμα. Εξ ου και πρέπει να οργανώσει την πάλη του, να αντιπαλέψει τους τέτοιους σχεδιασμούς κυβέρνησης και άρχουσας τάξης.

Καθώς πλησιάζει η ώρα της ψήφου επί του πολυνομοσχεδίου που θα «σαρώσει» το ισχνό εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, κλιμακώνοντας την προϋπάρχουσα αντιλαϊκή επίθεση, τόσο δυναμώνουν τα «ντεσιμπέλ» της κυβερνητικής προπαγάνδας, που συντηρεί αυταπάτες περί διορθωτικών κινήσεων, περί συνέχισης της διαπραγμάτευσης! Η ανάγκη να κερδίσουν χρόνο και να αποσπάσουν τη λαϊκή ανοχή, τους οδηγεί ακόμα και σε ισχυρισμούς σαν αυτόν στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η υλοποίηση του μνημονίου «θα αποτελέσει μια συγκρουσιακή διαδικασία, πάνω στην οποία μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα προσπαθήσει να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνική πλειοψηφία»!
Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή δεν πρέπει να επιδείξουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο αποτελεί ένα νέο κρίκο της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Ερχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια, ενώ αποτελεί προπομπό νέων αντιλαϊκών μέτρων, καθώς το «κυρίως πιάτο» περιλαμβάνει νέες ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις και κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί διορθωτικών κινήσεων είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του». Αν πιάσουν τόπο στις λαϊκές συνειδήσεις θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αναγκαία οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισής του, ανάκτησης απωλειών.
Καμία «διορθωτική κίνηση» δε θα επαναφέρει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν θα αποκαταστήσει τις συντάξεις που υφίστανται για πολλοστή φορά σφαγιασμό, δεν θα αναιρέσει τις συνέπειες της φορολεηλασίας για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους κ.λπ. Εξάλλου, μέτρα όπως αυτά δεν εισάγονται κατά παρέκκλιση κάποιου κανόνα, δεν συνιστούν «λάθος» για να υπάρξει διορθωτική παρέμβαση. Αυτή είναι η γενική πορεία των πραγμάτων σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Είναι συνειδητά και προμελετημένα τα αντιλαϊκά μέτρα και οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται παντού, για να διασφαλίσουν καλύτερους όρους κερδοφορίας για τα μονοπώλια της λυκοσυμμαχίας και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στη διεθνή αρένα όπου αναμετρούνται με άλλα άλλων καπιταλιστικών κρατών.
Τα νέα κυβερνητικά μέτρα έχουν ως στόχο τη διασφάλιση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των ομίλων, τη φτηνή εργατική δύναμη, τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών για το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα απ' τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιτάχυνση της συγκέντρωσης. Απόδειξη αποτελεί και το γεγονός ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση βάζει ξανά «χέρι» στο πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, συνεχίζει την προκλητική στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο με σειρά νέων προκλητικών προνομίων.

Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου που πλήττονται δεν έχουν παρά να αντιτάξουν την ενότητά τους σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, ικανή να την αποκρούσει και να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης. Να μην πέσει κανένας άνθρωπος του μόχθου στην «παγίδα» των κάλπικων προσδοκιών για «διορθώσεις». Τέτοιες δεν παίρνει η πολιτική που τον τσακίζει για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται, δεν παίρνει μερεμέτια και σοβαντίσματα. Ο λαός μόνη επιλογή έχει να την αντιπαλέψει, να τη δυσκολέψει με στόχο να την ανατρέψει μαζί με τις αιτίες που τη γεννούν.

Από την εξέδρα που έχει στηθεί έξω από την είσοδο του υπουργείου, στην οδό Σταδίου, σύντομους χαιρετισμούς απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Σωματείων.
«Να μη χαθεί ούτε ώρα» στην οργάνωση της συγκέντρωσης της Παρασκευής, των συλλαλητηρίων στις 22 Οκτώβρη, αλλά και στην προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας για τις 12 Νοέμβρη, κάλεσε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ(Δείτε εδώ βίντεο). 
Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας, δεν μπορεί να παίζει με τη σύνταξη, με την κοινωνική ασφάλιση επισήμανε ο Μανώλης Καραντούσας πρόεδρος Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών (Δείτε εδώ βίντεο). 
«Για εμάς, τα ταξικά συνδικάτα, το Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου», τόνισε ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ (Δείτε εδώ βίντεο).
Ο Σπύρος Κωνσταντάς, προέδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, στάθηκε στις συνέπειες της κατάργησης των ΒΑΕ στους εργάτες στην καθαριότητα, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο απορριμματοφόρο μέχρι τα 67 τους χρόνια (Δείτε εδώ βίντεο).



Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη χρονιάτικη γενική συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 25 Οκτώβρη στις 9 το πρωί στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος) και τις συνελεύσεις των Παραρτημάτων, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.
Παράλληλα, το κλαδικό συνδικάτο καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 22 Οκτώβρη στην Ομόνοια και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας επισημαίνει:
«Συνάδελφοι Οικοδόμοι,
8ος χρόνος κρίσης και ανεργίας στις κατασκευές, 5ος χρόνος με μνημόνια και παρατεταμένη κρίση. Η επίθεση απέναντι στη ζωή μας συνεχίζεται, ανεξάρτητα το ποιος είναι κυβέρνηση, ποιος διαχειρίζεται την κατάσταση. Όλοι οι υπηρέτες του βάρβαρου τούτου συστήματος από κοινού με την μεγαλοεργοδοσία και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ρημάζουν τη ζωή μας.
Το Γ' μνημόνιο έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα, με καταστρεπτικές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων.
Κανένας εργάτης δεν έχει δώσει συναίνεση στο σφαγιασμό της ζωής του ίδιου και των παιδιών του. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας!
Γι’ αυτό οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης!
Δε θα μας αποκοιμίσουν να παρατηρούμε τις εξελίξεις, την κατάργηση δικαιωμάτων, δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή στα νέα μέτρα, δεν υπάρχουν ισοδύναμα, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση και οι δυνάμεις που την στηρίζουν.
Η ανεργία δεν έχει ισοδύναμο. Η φτώχεια δεν έχει ισοδύναμο. Η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα δεν έχει ισοδύναμο. Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, δώσε το παρών στα καλέσματα του Συνδικάτου.
  • Στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.
  • Στην Κεντρική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 25 Οκτώβρη στις 9.00 το πρωί.
  • Στις Γενικές Συνελεύσεις των παραρτημάτων του Συνδικάτου.
  • Στην Απεργία στις 12 Νοέμβρη!
Έχουμε Σοβαρούς και Δύσκολους Αγώνες Μπροστά μας. Όλοι Πρέπει να Συμβάλλουμε. Όλοι δίνουμε το Παρών!
Οκτώβρη και Νοέμβρη η κυβέρνηση φέρνει τα λεγόμενα προαπαιτούμενα. Μέσα σε αυτά εντάσσεται η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, το χτύπημα των Βαρέων, η αύξηση των ορίων ηλικίας που η κυβέρνηση συμφώνησε στο τελευταίο Eurogroup και ψάχνει τον τρόπο και το χρόνο που θα ξεκινήσει την επίθεση σε χιλιάδες οικοδόμους, παλιούς και νέους.
Συζητάμε και αποφασίζουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας.
Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις.
Εξαπολύουν νέα φοροεπιδρομή. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις, με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, παράδοση δημόσιου πλούτου σε καπιταλιστές.
Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία, παραπέρα υποβάθμιση και πετσόκομμα στην υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Εμείς Έχουμε τη Δύναμη να τους Σταματήσουμε!
Όλοι στον Αγώνα! Ξεσηκωμός!
Διεκδικούμε:
  • Την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.
  • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους ανέργους.
  • Επιδότηση των ανέργων για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
  • Έκτακτη ενίσχυση των ανέργων μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το "διαίρει και βασίλευε" είναι η δοκιμασμένη τους τακτική απέναντι στο λαό!
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία "των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής"!
Όλοι Στην Κεντρική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 25 Οκτώβρη στις 9.00 το πρωί.
Όλοι Στις Γενικές Συνελεύσεις των παραρτημάτων:
Πειραιάς: 21 Οκτώβρη στις 6.00 μ.μ., Ομηρίδου Σκυλίτση 19
Ίλιον: 27 Οκτώβρη στις 7.00 μ.μ., Μενελάου 33 και Χρυσηίδος
Βόρεια-Βορειοανατολικά: 30 Οκτώβρη στις 7.00 μ.μ., Λεωφ. Μαραθώνος 96
Νότια-Νοτιοανατολικά: 1 Νοέμβρη στις 9.00 π.μ., Στρ. Στ. Σαράφη 40
Κέντρο: 2 Νοέμβρη στις 7.00 μ.μ., Βερανζέρου 1
Περιστέρι: 2 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ., Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών 20
Καλλιθέα: 4 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ., Αριστείδου 92
Μενίδι: 4 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., Δεκελείας 42
Ν. Ιωνία-Ν. Ηράκλειο: 4 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., Νισύρου 20 - Ν. Ιωνία
Βύρωνα-Ζωγράφου: 5 Νοέμβρη στις 7.00 μ.μ., Κύπρου 111-113 - Βύρωνας
Αιγάλεω: 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., Έλλης και Ανδριανουπόλεως 5

Όλοι στην Απεργία στις 12 Νοέμβρη».

Δυναμική, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο πόρισμα της «Επιτροπής σοφών», με το οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτώβρη ταξικά σωματεία της Αχαΐας στα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων στην Πάτρα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, τα Συνδικάτα ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, το Σωματείο Εργατών Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, το Σωματείο Οδηγών-Χειριστών Δήμου Πάτρας και το Σωματείο Μετάλλου Πάτρας.
Μαζική αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλο, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και φωνάζοντας συνθήματα τοποθέτησαν επάνω στο γραφείο του ένα φέρετρο στο οποίο μέσα βρισκόταν ένας οικοδόμος, θέλοντας έτσι συμβολικά να εκφράσουν την αποφασιστική εναντίωσή τους στο «να δουλεύουν μέχρι το θάνατο», με τα επικείμενα μέτρα της κυβέρνησης που θέλει μαζί με τους εταίρους της ΕΕ - ΔΝΤ να ενταφιάσει ό,τι απέμεινε να θυμίζει εργασιακά δικαιώματα. «Δεν θα γίνουμε δούλοι στον 21ο αιώνα», διεμήνυσαν, απορρίπτοντας τα κυβερνητικά μέτρα, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αχαΐας, ξεκαθάρισε ότι η εργατική τάξη θα σηκώσει το ανάστημά της, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγει. Κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα, με ενίσχυση  των δυνάμεων της Λαϊκής Συμμαχίας. Ο γγ της αποκεντρωμένης διοίκησης με έκδηλη αμηχανία «μάσαγε» τα λόγια του και απλώς δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση τα αιτήματα.

Απευθυνόμενοι προς τους διαδηλωτές ο Δημήτρης Αγγελόπουλος και ο Τάκης Σκιαδάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ ν. Αχαΐας κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στις 6.30 το απόγευμα, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, αλλά και σε ό,τι άλλο αποφασίσει το ταξικό - εργατικό κίνημα ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Παρέμβαση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητικών συλλόγων έγινε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ ενάντια σε οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης των μειωμένων εισιτηρίων και καρτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους συγκεντρωμένους εμπόδισαν στην είσοδο υπάλληλοι του Οργανισμού και μάλιστα ειδοποίησαν και αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν. Ωστόσο, κάτω από τις έντονες καταγγελίες και διαμαρτυρίες των φοιτητών, τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν και επετράπη η είσοδος στους διαδηλωτές.
Στη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γρηγόρη Δημητριάδη, απαίτησαν να πάρει πίσω την απαράδεκτη χθεσινή δήλωσή του για δίωξη όποιου δεν έχει εισιτήριο, να μην καταργηθούν τα μειωμένα εισιτήρια και τα πάσο, αύξηση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέονται με τα Πανεπιστήμια, αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για τον ΟΑΣΑ και  να διαγραφεί η κλήση που έχει δοθεί σε ένα φοιτητή που έχει μητέρα άνεργη.
Ο Γρ. Δημητριάδης, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ομολόγησε ότι η δήλωσή του ήταν λάθος, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει το μειωμένο εισιτήριο και το πάσο. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αποχώρησαν από τον ΟΑΣΑ και τώρα συγκροτημένα και οργανωμένα πηγαίνουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. 
Στην ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση το ΜΑΣ σημειώνει:
«Σήμερα, Πέμπτη 15/10 στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις του ΜΑΣ και από Φοιτητικούς Συλλόγους παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ. Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητικών Συλλόγων, δεκάδες φοιτητές δήλωσαν το δυναμικό "παρών" τους για να κάνουν σαφές ότι:  
  • Δε θα καταργηθούν τα πάσο, τα μειωμένα εισιτήρια και ούτε σκέψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Να παρθεί πίσω η άθλια, χυδαία και κατάπτυστη δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη, σύμφωνα με την οποία όποιος δεν έχει εισιτήριο θα συλλαμβάνεται.
Η προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να εμποδίσουν τους φοιτητές να μπουν μες στο κτίριο του ΟΑΣΑ και να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας έπεσε στο κενό. Οι φοιτητές οργανωμένα και με πείσμα προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του προέδρου, ο οποίος αρνιόταν να δεχτεί τους φοιτητές και κρυβόταν από τις ευθύνες του. 
Με αποφασιστικότητα και επιμονή πετύχαμε τα εξής: 
  • Δέσμευση του προέδρου ότι δεν θα καταργηθούν τα πάσο και τα εισιτήρια.
  • Πάρθηκαν πίσω οι κατάπτυστες δηλώσεις για σύλληψη όποιου δεν έχει εισιτήριο.
  • Δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες για να αυξηθούν τα δρομολόγια των 250, 608 και 242 για να μη στοιβαζόμαστε κάθε μέρα σαν τις σαρδέλες.
  • Διαγραφή προστίμου σε φοιτητή με άνεργη μητέρα.
Αποδεικνύεται ότι οργανωμένα, ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Χαιρετίζουμε το ΠΑΜΕ Μεταφορών που ήταν δίπλα μας και μας στήριξε καθοριστικά. Επιβεβαιώνεται ότι μια γροθιά φοιτητές - εργαζόμενοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Συναγερμός!
Συνεχίζουμε με πείσμα και πιο αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, κεφαλαίου που χρεοκοπεί εμάς και τις οικογένειές μας για να διασφαλίσει τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού της Αθήνας χτυπάει στο υπουργείο Εργασίας, όπου δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σωματεία, συνδικάτα, φορείς, συνταξιουχικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη. Το μήνυμα σαφές: Πάρτε πίσω το άθλιο πολυνομοσχέδιο που εξαπολύει νέα φοροληστεία στο λαό, νέο γύρο επίθεσης σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή χαρίζει εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες με φοροαπαλλαγές, διαγραφές χρεών και προστίμων. 
Όλοι στο υπουργείο Εργασίας! Κανένας μόνος του στην επίθεση!
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στις 18.30 στην Ομόνοια!
Στην οργάνωσή μας η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!».

Να αποσείσει το πολιτικό κόστος από την ψήφιση το καλοκαίρι του 3ου μνημονίου και των προαπαιτούμενων μέτρων επιχείρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου.
Υποστήριξε ότι η ΝΔ ψήφισε το πρόγραμμα-μνημόνιο «που έχει στόχους και χρονοδιαγράμματα» και πως τα μέτρα είναι «του Τσίπρα και του Καμμένου» και τώρα «να τα ψηφίσουν μόνοι τους».
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς με το μνημόνιο και η ΝΔ ψήφισε ένα πλαίσιο αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά ψήφισε και συγκεκριμένα αντιλαϊκά μέτρα με τα δύο νομοσχέδια που προηγήθηκαν της ψήφισης του μνημονίου.
Πάντως, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως για τη ΝΔ «το μνημόνιο είναι η αναγκαία πολιτική για να βγει η χώρα από την κρίση», εννοώντας την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, για χάρη των οποίων δήλωσε πως η ΝΔ θα στηρίξει αλλαγές που φέρνουν επενδύσεις και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφιστούν άρθρα που διευκολύνουν τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων. Με τη θέση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές πως το κόμμα του θα βοηθά αντιπολιτευτικά την κυβέρνηση να λαμβάνει πιο εύκολα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, διότι όπως είπε η ΝΔ είναι κόμμα της «συνέπειας και της ευθύνης» και πως το απέδειξε με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, βάζοντας δηλαδή πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.
«Δικαιώθηκαν οι επιλογές μας», ανέφερε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας ότι τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την ίδια στρατηγική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνοντας λόγο για «αριστερά του τίποτα» και πως «ο Τσίπρας έγινε μνημονιακότερος των τροϊκανών», ενώ για το θέμα του «πόθεν έσχες» και του υπουργού που φέρεται να μην είχε δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια 1 εκατ. ευρώ ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να σιωπά.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Να κατέβουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας κάλεσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ ΟPEN. Κάλεσε επίσης σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 16 και 22 Οκτώβρη και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Όπως είπε, η κυβέρνηση παραδίδει την Κοινωνική Ασφάλιση στο μεγάλο κεφάλαιο, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου να αλλάξει ο χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις προτάσεις της «Επιτροπής Σοφών», σημείωσε ότι προωθούν το κεφαλαιοποιητικό σύστημα το οποίο ευνοεί τις ασφαλιστικές εταιρείες. Άλλωστε, όπως είπε, «μέσα στους “σοφούς” υπάρχουν ντίλερ των ασφαλιστικών εταιρειών».
Υπογράμμισε ακόμα ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση η οποία στηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η πολιτιστική κληρονομιά, ως συλλογικό μες στους αιώνες επίτευγμα, ανήκει στο λαό, που πρέπει ανεμπόδιστα να έχει πρόσβαση στα δημιουργήματά του.
Η απόφαση της κυβέρνησης να διπλασιάσει την τιμή των εισιτηρίων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους αποτελεί βαρύ πλήγμα για την πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ακρόπολη και οι γύρω χώροι της (Αρχαία Αγορά, Κεραμεικός κλπ.) γίνεται πια απλησίαστη για τη λαϊκή οικογένεια, αφού το κόστος του εισιτηρίου μόνο για το χώρο της Ακρόπολης εκτινάσσεται από τα 12 στα 20 ευρώ. Το μέτρο έρχεται μάλιστα να προστεθεί σε προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που περιόρισαν δραστικά τις ημέρες ελεύθερης επίσκεψης στους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία και μάλιστα μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες.
Το απαράδεκτο αυτό μέτρο δεν αποτελεί απλά μια τυχαία κίνηση της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να βρει “ισοδύναμα μέτρα” για την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση ή για το εισιτήριο στα νοσοκομεία, όπως διαδοχικά υποστήριξαν οι εκπρόσωποί της. Εντάσσεται σε μια γενικότερη κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανάγει τον Πολιτισμό σε προνομιακό και ανεκμετάλλευτο πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο και το κράτος του, ένα ελπιδοφόρο εργαλείο για την ανάκαμψη από την καπιταλιστική κρίση. Στόχος δηλαδή είναι η επιχειρηματική λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, η “αυτοχρηματοδότησή” τους, όχι μόνο με το χαράτσωμα των επισκεπτών, αλλά και με τη διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων στην προστασία, την ανάδειξη και την παντοειδή εκμετάλλευση της πολιτιστικής κληρονομιάς, που εδώ και κάποια χρόνια έχει ξεκινήσει και διευρύνεται ολοταχώς. Οι βαριές συνέπειες αυτής της πολιτικής -ήδη φανερές στους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές υπηρεσίες- θα εκδηλωθούν ακόμη πιο έντονα τα επόμενα χρόνια με τη μονόπλευρη ανάδειξη μόνο των επικερδών - “εμπορικών” στοιχείων του τεράστιου αρχαιολογικού μας πλούτου, την επιλεκτική διαμόρφωση της ιστορικής μνήμης, τη γενικότερη πολιτιστική υποβάθμιση του λαού μας.

Για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση απόσυρση του μέτρου, την καθιέρωση ελεύθερης πρόσβασης στους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά στις περιόδους των διακοπών, όπως οι καλοκαιρινοί μήνες, την άμεση απομάκρυνση των επιχειρηματικών ομίλων, των κάθε είδους εργολάβων και ΜΚΟ από δραστηριότητες που ανήκουν αποκλειστικά στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, με τελικό στόχο την κοινωνικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και περιουσίας μας, την απόδοσή της στον πραγματικό ιδιοκτήτη της, στο λαό».

Σε ανακοίνωσή του για το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό, το ΠΑΜΕ επισημαίνει: 
«Το ΠΑΜΕ επιστρέφει ως κουρελόχαρτο το σημερινό πόρισμα της "επιτροπής σοφών" και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να πάρουν αγωνιστική θέση μάχης ενάντια στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί για τους εργαζόμενους το πλέγμα προστασίας που συνδυάζει το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην Υγεία και την Πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά, που τα έχουν χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και κόπο οι εργαζόμενοι, σήμερα κατακρεουργούνται!
Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις πολιτικές αποφάσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προετοιμάζει μέσω "σοφών και επιστημόνων" νέα βάρβαρα μέτρα, δήθεν απαραίτητα για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος.
Κανένας εργάτης, κανένας νέος να μην παραμυθιαστεί από τα διαχρονικά ψέματα που αξιοποιεί και η νέα κυβέρνηση για δικαιότερο δήθεν ασφαλιστικό σύστημα, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.
Η προκριθείσα πρόταση για ένα σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με ατομικούς λογαριασμούς, τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης στο 45-55% συνολικά για κύρια και επικουρική σύνταξη από 70% και 20% που είναι σήμερα, η κρατική εγγύηση μιας προνοιακής εθνικής σύνταξης η οποία θα μεταβάλλεται υπό προϋποθέσεις, η ενοποίηση των Ταμείων με εξίσωση των συντάξεων και των παροχών προς τα κάτω αποτελούν τον πυρήνα της νέας και πιο αντιδραστικής μεταρρύθμισης η οποία αφαιρεί από την Κοινωνική Ασφάλιση τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Από δικαίωμα μετατρέπεται σε εμπόρευμα και από κοινωνική ευθύνη γίνεται ατομική υπόθεση.
Φέρνουν ως νέο, προοδευτικό και κοινωνικά δίκαιο ένα σύστημα όπου προδιαγεγραμμένες θα είναι μόνο οι εισφορές, αλλά όχι παροχές. Κυνικά μέσα στο πόρισμα αναφέρουν πως "οδηγούμαστε σε ένα εξατομικευμένο σύστημα όπου το τελικό ποσό της σύνταξης είναι αβέβαιο". Επίσης, εισάγονται ως βασικό μέτρο υπολογισμού της σύνταξης τα εισοδηματικά κριτήρια, οδηγώντας τις συντάξεις στα Τάρταρα.
Φέρνουν νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, δηλαδή δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις, επαναφέρουν δηλαδή την ενεργό γήρανση με διαφορετικές λέξεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν γκρίζες ζώνες όσον αφορά τα ΒΑΕ, καθώς διατυπώνονται σαφείς θέσεις νέου αποχαρακτηρισμού επαγγελμάτων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλλαχτούν το κράτος και τα μονοπώλια από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να θωρακιστεί και να πολλαπλασιαστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Την παραδίδουν στα αρπαχτικά των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας. Επιδιώκουν να μεταφέρουν για μια ακόμα φορά τη νέα λεηλασία των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων.
Οι νέες αντιασφαλιστικές προτάσεις να μείνουν στα χαρτιά!
Απέναντι στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δήθεν αναζητούν την "εξυγίανση" του ασφαλιστικού συστήματος με τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τον αποχαρακτηρισμό των ΒΑΕ, το χτύπημα στις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και στην προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, οι εργαζόμενοι έχουν μόνο μια διέξοδο.
Μέσα από τους αγώνες και τα σωματεία τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην υποκύψουν στην κυβερνητική προπαγάνδα που αναφέρει πως έχουν συναινέσει στην αυτοκτονία τους και να αγωνιστούν για την αποτροπή των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών - αντεργατικών μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά αμέτρητα βάσανα για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια.
Να μην περάσει ως αναγκαίο κακό η ζωή με τα ελάχιστα, ο ελάχιστος μισθός, η ελάχιστη σύνταξη, τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, η μισοδουλειά, η μισοζωή. Να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν ξεχωρίζει κανέναν εργαζόμενο, κανέναν κλάδο.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν επιτρέπεται να μείνει θεατής, να μην πάρει σαφή και κατηγορηματική θέση ενάντια στο νέο έγκλημα.

Καλούμε τα σωματεία μέσα από τα ΔΣ, τις ΓΣ και τις συλλογικές τους διαδικασίες να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα. Να μη μείνει εργαζόμενος, νέος, συνταξιούχος που δεν θα μάθει για το σχεδιασμό διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, να προετοιμαστούμε για πιο σκληρούς αγώνες, για απεργία στις 12 Νοέμβρη».

Στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο δικαίωμα των εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Χρ. Κατσώτης έκανε αναλυτική αναφορά στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η συγκυβέρνηση, καθώς και σε όσα εξίσου αντιλαϊκά προβλέπονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Ο βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και το οποίο, όπως είπε, αποτελεί τον πυρήνα της νέας επίθεσης για το Ασφαλιστικό.
«Οι νέες αντιασφαλιστικές προτάσεις πρέπει να μείνουν στα χαρτιά», τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, καλώντας το λαό και τους εργαζόμενους να μην ταυτίσουν την ψήφο τους με την πολιτική της κυβέρνησης.
«Όλοι στο δρόμο για να ανατραπούν όσα περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας την Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή του για το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» για το Ασφαλιστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα των "σοφών" της. Όλα όσα προτείνει θα φέρουν νέες δραματικές-κατακόρυφες μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές, αυξήσεις των ορίων ηλικίας, μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις, κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
Αυτό το πόρισμα είναι μνημείο άγριας ταξικής πολιτικής, με προτάσεις πρωτοφανούς σκληρότητας και βαναυσότητας. Είναι προκλητικό, αφού δείχνει ως υπεύθυνους για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους αγώνες τους. Στο πολυσέλιδο έκτρωμα δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για την τεράστια ληστεία όλες αυτές τις δεκαετίες για την ενίσχυση των καπιταλιστών, για την εισφοροδιαφυγή της μεγαλοεργοδοσίας, τα κλεμμένα στο χρηματιστήριο, τα "κουρέματα" για το χρέος, που δεν δημιούργησε ο λαός. Ο λαός πλήρωσε την οικονομική κρίση με αιματηρές θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Τώρα απαιτούν την πλήρη συντριβή των δικαιωμάτων που απέμειναν για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι δήμιοι παρουσιάζονται ως σωτήρες των συντάξεων και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
Στο πόρισμα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται νέο σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με ατομικούς λογαριασμούς και αβέβαιο το τελικό ποσό σύνταξης. Νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με κατά πολύ χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης. Εγγύηση μόνο ενός προνοιακού βοηθήματος, της λεγόμενης εθνικής σύνταξης και μάλιστα με την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων. Ενοποίηση των Ταμείων με ισοπέδωση προς τα κάτω συντάξεων και παροχών.
Έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν οι προηγούμενοι. Την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τη μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτή ήταν η επιδίωξη χρόνων της αστικής τάξης και των κομμάτων της, των επιτελείων της ΕΕ που βρήκε εμπόδια από τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αυτό που κατόρθωσε να κρατήσει μέσα στην κρίση ο λαός με τον αγώνα του, έρχεται να αποτελειώσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Κανένας εργάτης, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα ψέματα της κυβέρνησης ότι νοιάζεται για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι νομοθετεί για ένα πιο δίκαιο σύστημα ή για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.
Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακά μεγαθήρια από χρέη εκατομμυρίων, δίνουν γην και ύδωρ στο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές.
Μέσα από το σημερινό πόρισμα αφαιρούν από την Κοινωνική Ασφάλιση το κοινωνικό της μέρος, τη μετατρέπουν σε πλήρως ανταποδοτική και το δικαίωμα στην Ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση.
Ανοίγουν το δρόμο μεγαλύτερης κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας, που αντιμετωπίζουν την Ασφάλιση ως εμπόρευμα. Αυτό το σχέδιο είναι αιτία πολέμου με την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της, με στόχο την ανατροπή της.
Η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία έχουν διέξοδο. Συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο του αγώνα, στην αναγέννηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στη συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας της ρήξης και της ανατροπής με την εξουσία του κεφαλαίου.

Η δύναμη του οργανωμένου λαού που αγωνίζεται είναι ανεξάντλητη». 

Σε χυδαίο αντικομμουνισμό κατέφυγαν οι βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως τα μαντρόσκυλα του συστήματος έχουν κύριο στόχο το ΚΚΕ και το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Η προκλητική στάση της Χρυσής Αυγής εκδηλώθηκε όταν στην ομιλία του ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε να εμπλέξει το ΚΚΕ με τη «Siemens», για να λάβει την απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη πως η «Siemens»  υπάρχει στην Ελλάδα από το 1920 και ότι μαζί με άλλες πολυεθνικές στη Γερμανία «ήταν χρηματοδότες του Χίτλερ, του ιδεολογικού ηγέτη της Χρυσής Αυγής». 
Στη συνέχεια,  ο υπόδικος για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιάννης Λαγός, επιχείρησε να απαντήσει, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής ότι το ΚΚΕ είναι ένοχο για οικονομικά εγκλήματα εφόσον δεν δέχεται -όπως ισχυρίστηκε- να γίνει έλεγχος στα ταμεία του.
Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, που από τα έδρανα κατήγγειλαν τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πως δολοφονεί και επιτίθεται σε εργάτες και μετανάστες και στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ ο πρόεδρος της έδρας διέκοψε για 5 λεπτά τη συνεδρίαση.

Παίρνοντας το λόγο αργότερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ανέφερε ότι «θύμωσαν οι φασίστες γιατί θίξαμε τα αφεντικά τους και τον ιδεολογικό τους πατέρα, τον Χίτλερ».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget