Ευ. Μεϊμαράκης: Ψηφίσαμε το μνημόνιο, αλλά τα μέτρα είναι των Τσίπρα - Καμμένου

Να αποσείσει το πολιτικό κόστος από την ψήφιση το καλοκαίρι του 3ου μνημονίου και των προαπαιτούμενων μέτρων επιχείρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου.
Υποστήριξε ότι η ΝΔ ψήφισε το πρόγραμμα-μνημόνιο «που έχει στόχους και χρονοδιαγράμματα» και πως τα μέτρα είναι «του Τσίπρα και του Καμμένου» και τώρα «να τα ψηφίσουν μόνοι τους».
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς με το μνημόνιο και η ΝΔ ψήφισε ένα πλαίσιο αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά ψήφισε και συγκεκριμένα αντιλαϊκά μέτρα με τα δύο νομοσχέδια που προηγήθηκαν της ψήφισης του μνημονίου.
Πάντως, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως για τη ΝΔ «το μνημόνιο είναι η αναγκαία πολιτική για να βγει η χώρα από την κρίση», εννοώντας την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, για χάρη των οποίων δήλωσε πως η ΝΔ θα στηρίξει αλλαγές που φέρνουν επενδύσεις και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφιστούν άρθρα που διευκολύνουν τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων. Με τη θέση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές πως το κόμμα του θα βοηθά αντιπολιτευτικά την κυβέρνηση να λαμβάνει πιο εύκολα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, διότι όπως είπε η ΝΔ είναι κόμμα της «συνέπειας και της ευθύνης» και πως το απέδειξε με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, βάζοντας δηλαδή πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.
«Δικαιώθηκαν οι επιλογές μας», ανέφερε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας ότι τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την ίδια στρατηγική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνοντας λόγο για «αριστερά του τίποτα» και πως «ο Τσίπρας έγινε μνημονιακότερος των τροϊκανών», ενώ για το θέμα του «πόθεν έσχες» και του υπουργού που φέρεται να μην είχε δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια 1 εκατ. ευρώ ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να σιωπά.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget