Πάτρα: Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας ταξικών σωματείων στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (VIDEO)

Δυναμική, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο πόρισμα της «Επιτροπής σοφών», με το οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτώβρη ταξικά σωματεία της Αχαΐας στα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων στην Πάτρα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, τα Συνδικάτα ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, το Σωματείο Εργατών Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, το Σωματείο Οδηγών-Χειριστών Δήμου Πάτρας και το Σωματείο Μετάλλου Πάτρας.
Μαζική αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλο, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και φωνάζοντας συνθήματα τοποθέτησαν επάνω στο γραφείο του ένα φέρετρο στο οποίο μέσα βρισκόταν ένας οικοδόμος, θέλοντας έτσι συμβολικά να εκφράσουν την αποφασιστική εναντίωσή τους στο «να δουλεύουν μέχρι το θάνατο», με τα επικείμενα μέτρα της κυβέρνησης που θέλει μαζί με τους εταίρους της ΕΕ - ΔΝΤ να ενταφιάσει ό,τι απέμεινε να θυμίζει εργασιακά δικαιώματα. «Δεν θα γίνουμε δούλοι στον 21ο αιώνα», διεμήνυσαν, απορρίπτοντας τα κυβερνητικά μέτρα, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αχαΐας, ξεκαθάρισε ότι η εργατική τάξη θα σηκώσει το ανάστημά της, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγει. Κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα, με ενίσχυση  των δυνάμεων της Λαϊκής Συμμαχίας. Ο γγ της αποκεντρωμένης διοίκησης με έκδηλη αμηχανία «μάσαγε» τα λόγια του και απλώς δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση τα αιτήματα.

Απευθυνόμενοι προς τους διαδηλωτές ο Δημήτρης Αγγελόπουλος και ο Τάκης Σκιαδάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ ν. Αχαΐας κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στις 6.30 το απόγευμα, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, αλλά και σε ό,τι άλλο αποφασίσει το ταξικό - εργατικό κίνημα ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget