06/15/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV




Μπαράζ προνομίων -με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις- στους επιχειρηματικούς ομίλους περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις» του αποκαλούμενου αναπτυξιακού νόμου το οποίο συζητείται από την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.
Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ομιλία του Σάκη Βαρδαλή

«Ο νέος "αναπτυξιακός νόμος" απαντά στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου», «να γιατί οι κεφαλαιοκράτες σας χρειάζονται τώρα», «για αυτό σας χειροκροτούν οι εργοδοτικοί φορείς», τόνισε ο ειδικός αγορητής τουΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, δηλώνοντας ότι «το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής και των άρθρων» το νομοσχέδιο.
Διάβασε δύο ομιλίες που έγιναν σε διαφορετικά έτη των υπουργών Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη, το 2016 και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2011 που αξιοποιούσαν τα ίδια επιχειρήματα περί εξωστρέφειας και φοροαπαλλαγών έναντι επιδοτήσεων. «Λέτε όλοι μαζί τα ίδια και τα ίδια με αυτούς που χτυπάνε τα νταούλια», σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται διότι «υπηρετούν τους ίδιους στόχους».
Σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια δόθηκαν 12 δισ. ευρώ κρατικές ενισχύσεις και έγιναν επενδύσεις ύψους 32 δισ. ευρώ και πως πλέον προσαρμόζεται ο κρατικός μηχανισμός στις ανάγκες των μονοπωλίων τονίζοντας ότι «βοηθάτε το σύστημα να ξεπερνά την κρίση του και να αυγαταίνει τα κέρδη του».
Σχολιάζοντας τα περί δημιουργίας θέσεων εργασίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κόβει τα ελάχιστα κονδύλια για τους άνεργους, απορρίπτει τις προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία των άνεργων και ανάφερε πως η ανάπτυξη «θα είναι αναιμική» και οι επενδύσεις θα γίνουν «σε τομείς με μικρές ανάγκες σε εργατικό δυναμικό». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «στερεί από το λαό κονδύλια και τα κατευθύνει στους εργοδότες για να προσλάβουν εργαζόμενους με τσακισμένα δικαιώματα» και πως η καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει «μισθούς πείνας, τσακισμένες εργασιακές σχέσεις» και φοροεπιδρομή, ενώ τα περί εξωστρέφειας σηματοδοτούν πως θα παραμείνει η σκληρή λιτότητα σε βάρους του λαού.
«Τα καλά νέα, τις καλές ειδήσεις θα τις φέρουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με τον αγώνα τους», τόνισε ο Σάκης Βαρδαλής, προσθέτοντας ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η αντεπίθεση» και κάλεσε τους εργαζόμενους «να ξεμπλέξουν από τα γρανάζια του συστήματος». Επίσης ο Σάκης Βαρδαλής έκανε ειδική αναφορά στην τροπολογία που κατέθεσε του ΚΚΕ για την επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους.

Ομιλία της Αλ. Παπαρήγα

«Είναι απολύτως δικαιολογημένα τα εύσημα που παίρνει η κυβέρνηση από αυτούς που πριν από κάνα δύο χρόνια αποκαλούσε εκβιαστές, ακραίους νεοφιλελεύθερους, αποικιοκράτες κ.λπ.», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας για το νέο «αναπτυξιακό νόμο» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. «Τα εύσημα που παίρνετε από τον κ. Σόιμπλε όντως σας αξίζουν, έχετε κατακτήσει την τέχνη της αφαίμαξης, του αποπροσανατολισμού, της κοροϊδίας του λαού σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο» ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «εξηγείται και η ζήλια της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, γιατί διεκδικούν πως θα διαμοιραστεί το οικόπεδο της κυβερνητικής εξουσίας».
Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι αυτός ο νόμος θα λειτουργήσει απέναντι στον ελληνικό λαό, τους εργατοϋπαλλήλους, τα μικρομάγαζα, τη φτωχή αγροτιά σαν ένας «σύγχρονος βρικόλακας».
Όπως εξήγησε, ο νέος «αναπτυξιακός νόμος» διαιωνίζει τα μνημόνια. «Δεν έρχονται "επενδυτές" στην Ελλάδα με τον κίνδυνο κάποια μέτρα που πέρασαν τα μνημόνια να παρθούν πίσω» είπε. Επίσης οι «"επενδυτές" δεν θα έρθουν αν δεν λειτουργήσουν οι σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις και αν δεν ξέρουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την κρατική περιουσία για 99 χρόνια. Δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να κάνουν επενδύσεις αν δεν έχουν μια πολύ φθηνή χειραγωγημένη εργατική δύναμη και αν δεν περιμένουν ένα νέο συνδικαλιστικό νόμο που να παρεμποδίζει ακόμη πιο επίσημα και πιο ανοικτά τις συνδικαλιστικές, τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων» συμπλήρωσε.
Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι αυτό το «αναπτυξιακό σχέδιο» αποκαλύπτει ότι υπάρχουν υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που λίμναζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα τοποθετηθούν τώρα στους τομείς που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία και όχι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, επισημαίνοντας πως αυτές οι επενδύσεις περιλαμβάνουν το σπέρμα του νέου κύκλου κρίσης.
Καταλήγοντας, κάλεσε το λαό να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών και όλα όσα του ανήκουν, να παλέψει όχι για να παραιτηθεί μια κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη, αλλά για να κατακτήσει την εξουσία. 

Ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου

«Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση δεν πρωτοτύπησε και επέλεξε τον εύκολο αντίπαλο, δηλαδή τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, γιατί βεβαίως έχει εύκολη κριτική από αυτά τα κόμματα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Όπως εξήγησε, αυτά τα κόμματα είναι εύκολοι αντίπαλοι γιατί ζητάνε να δοθούν μεγαλύτερα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και γιατί τα πεπραγμένα τους το προηγούμενο διάστημα που ήταν στην κυβέρνηση βοούν.
Σχολιάζοντας τα περί «νέου μοντέλου» που θα το διέπει η «εξωστρέφεια» και η «καινοτομία» επισήμανε ότι δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς τα ίδια έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όπως είπε, «εξωστρέφεια» σημαίνει «ανάπτυξη των κλάδων που μπορούν να σταθούν στον διεθνή καπιταλιστικό ανταγωνισμό». Επομένως το ποιοι κλάδοι θα αναπτυχθούν «δεν το καθορίζουν οι λαϊκές ανάγκες αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ο διεθνής καπιταλιστικός ανταγωνισμός».
Σχετικά με το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν θέλει να επενδύσει στο χαμηλό κόστος εργασίας αλλά στην «υψηλή προστιθέμενη αξία» και στην «καινοτομία», υπογράμμισε ότι αυτό σημαίνει υποταγή της έρευνας και της τεχνολογίας στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς και προϊόντα πολύ πιο ακριβά για το λαό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το φάρμακο. «Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα είναι η αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, γιατί ο βαθμός εκμετάλλευσης καθορίζεται όχι από το ονομαστικό μέγεθος του μισθού αλλά από τη ψαλίδα ανάμεσα στην παραγωγικότητα της εργασίας και στον ονομαστικό μισθό», ανέφερε.

Ομιλία του Χρήστου Κατσώτη

Το παράδειγμα της ανάπτυξης του Τουρισμού επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, για να καταδείξει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση και άλλα κόμματα δεν είναι φιλολαϊκή.
Ανέφερε πως επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας και σύγχρονη δουλεία, πρόσθεσε ότι οι τουρίστες έφτασαν τα 27 εκατομμύρια και πως υπάρχει πακτωλός δισεκατομμυριούχων ευρώ, αλλά η απασχόληση είναι πολύ μικρότερη από προηγούμενα χρόνια και μικρότερο το εισόδημα των εργαζομένων.
«Σας δίνουν συγχαρητήρια οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, έχετε απαραίτητα τη σύμφωνη γνώση τους, αν όχι την επιταγή, διότι αυτοί είναι η πραγματική εξουσία», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης και πως είναι «δική τους ανάγκη οι χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές», ενώ εξαιρούνται οι αγρότες και η ναυπηγοεπισκευή διότι υπάρχει η ΚΑΠ και οι επιλογές της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής αστικής τάξης για τα ναυπηγεία.
Σημείωσε ότι φιλολαϊκή διέξοδος θα προκύψει αν πάρει την υπόθεση στα χέρια της η εργατική τάξη, αν πάρουν τα κλειδιά της οικονομίας οι εργαζόμενοι με τους συμμάχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες.

Ομιλία του Γιώργου Σταθάκη 

«Προφανώς η χώρα θα βγει από την κρίση έχοντας ιδιωτικές επενδύσεις» και η κυβέρνηση θα παρέχει «χρηματοδότηση και θεσμικό πλαίσιο» στους επιχειρηματικούς ομίλους για να κινητοποιήσει τις επενδύσεις, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, δηλώνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κριτική και τα επιχειρήματα κομμάτων της αντιπολίτευσης που συμφωνούν με αυτή τη στρατηγική.
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση ανάφερε πως το 1/3 των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα οδηγηθούν στην επιχειρηματικότητα και πως έχουν δεσμευθεί 2,5 δισ. ευρώ για τους παλιούς «αναπτυξιακούς νόμους». Το θεσμικό πλαίσιο καλύπτεται από τον «αναπτυξιακό νόμο» που προσφέρει «στις μεγάλες επενδύσεις 12ετές ασφαλές φορολογικό περιβάλλον και γρήγορη αδειοδότηση». Αντέστρεψε την κριτική πως η κυβέρνηση δεν στηρίζει την ιδιωτική επένδυση, λέγοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τη στήριζαν, καθώς καθυστερούσε σημαντικά η αξιολόγηση της επένδυσης, ενώ τώρα θα ολοκληρώνονται εντός 5 μηνών.
Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης θα χρηματοδοτήσει τις τράπεζες και τις επιχορηγήσεις, αφού θα γίνονται δεκτά ως εχέγγυα τα ελληνικά ομόλογα μέσω του συστήματος ποσοτικής χαλάρωσης και την επαναφορά του waiver. Ανέφερε πως η υπάρχει μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας «σε μια αναπτυξιακή τροχιά» και επανέλαβε ότι αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης είναι η δίκαιη ανάπτυξη για «να μοιράσει δίκαια τα οφέλη της ανάπτυξης στις κοινωνικές ομάδες», αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος όταν για τα λαό αυξήθηκε η έμμεση φορολογία που είναι η πιο άδικη και για τους αυτοαπασχολούμενους καταργήθηκε το αφορολόγητο όριο.

Οι τοποθετήσεις εισηγητών και ειδικών αγορητών

Τα φορολογικά και χρηματοδοτικά προνόμια προς τους επιχειρηματικούς ομίλους απαρίθμησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, παρουσιάζοντας τον «αναπτυξιακό νόμο» καλύτερο από τους αντίστοιχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε στα «νέα χαρακτηριστικά» που εμπεριέχει ο «αναπτυξιακός νόμος» των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας πως προκρίνει «τη φορολογική απαλλαγή έναντι επιχορήγησης» για 15 χρόνια, επιδοτεί το κόστος εργασίας, δηλαδή μοιράζει τζάμπα εργασία στα μονοπώλια που θα επενδύσουν χωρίς ρίσκο διότι ο «αναπτυξιακός νόμος» «χρηματοδοτεί τον επιχειρηματικό κίνδυνο».
Ως νέα καινοτομία εμφάνισε τις «επενδύσεις μείζονος μεγέθους» στις οποίες η κυβέρνηση εξασφαλίζει «σταθερό φορολογικό καθεστώς για 12 χρόνια» και «επιτάχυνση της αδειοδότησης» και επίσης δίνει τη δυνατότητα στον επενδυτή να μην τοποθετήσει ίδια κεφάλαια.
Με βάση τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων άσκησε κριτική στην κυβέρνηση η εισηγήτρια της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, λέγοντας ότι ο «αναπτυξιακό νόμος» ήρθε «με τεράστια καθυστέρηση» και δίχως «αναδρομική ισχύ» στην οποία «βασίστηκαν επενδυτές». Ανάφερε εμμέσως πλην σαφώς ότι η πίτα να μοιραστεί δίκαια στα μονοπώλια λέγοντας η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει «αντικειμενικά και με δίκαιο τρόπο τους επενδυτές των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων».
Για να εμφανίσει τη ΝΔ ικανότερο κόμμα στην ικανοποίηση των αναγκών των μονοπωλίων χαρακτήρισε «πουκάμισο αδειανό» το νομοσχέδιο και ζήτησε μείωση της φορολογίας για να γίνουν επενδύσεις από τους επιχειρηματικούς ομίλους, προσθέτοντας ότι αυτό το «καταλαμβάνει και η κυβέρνηση», αλλά «δεν πιστεύει στις επενδύσεις» και για αυτούς τους λόγους η ΝΔ ψηφίζει «όχι επί της αρχής».
Να στηριχθεί «η υπάρχουσα επιχειρηματικότητα» και «οι βιομηχανίες που η Ελλάδα έχει παράδοση ετών» όπως «η βιομηχανία χάλυβα και συνθετικών ινών, οι μεταφορές και η ναυπηγεία», ζήτησε ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ευάγγελος Καρακώστας, κάνοντας ορατό ότι τάσσεται υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ισχυρίστηκε ότι «τίποτα το καινούριο» δεν περιέχει ο νέος «αναπτυξιακός νόμος» και πως είναι συνέχεια των «αναπτυξιακών νόμων» του 2004 και του 2011 που απέτυχαν και η αιτία ήταν «η αδυναμία εντοπισμού δυναμικών κλάδων της οικονομίας» και υποστήριξε ότι «επιδεινώθηκε η επενδυτή δραστηριότητα» λόγω της έλλειψης επενδυτικού νόμου τα τελευταία χρόνια. Διαμαρτυρήθηκε διότι «οι δανειστές θα κρίνουν που θα δίνεται βάρος και οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση» και δήλωσε η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει το νομοσχέδιο.
Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο ειδικός αγορητής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση άργησε να καταθέσει τον «αναπτυξιακό νόμο», καθώς ο υπουργός «25 φορές τον ανακοίνωσε και καθυστερήσατε 16 μήνες» και πως «σύντομα θα χρειαστεί να αλλάξει για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις του παλιού αναπτυξιακού νόμου και να μπορούν να επιβιώσουν οι νέες». Ανακοίνωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη «θα αναλάβει πρωτοβουλίες για συναίνεση για το νέο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας». 
Από το Ποτάμι ο ειδικός αγορητής, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει επί της αρχής τον «αναπτυξιακό νόμο» διότι δεν παρέχει τα προνόμια που χρειάζονται λέγοντας ότι «πετάει σε τέτοιο ύψους ίσα ίσα για να μην πέσει».
Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ανέφερε πως τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν κάνουν μόνο κριτική και όχι αυτοκριτική, ενώ από την Ένωση Κεντρώων ο ειδικός αγορητής, Μάριος Γεωργιάδης, δήλωσε ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και άσκησε κριτική για καθυστέρηση του «αναπτυξιακού νόμου» και πως έχει χαμηλό ποσοστό επιχορηγήσεων που δεν ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρηματικών ομίλων.




Το κίνημα «παραιτηθείτε» δεν είναι άχρωμο, ουδέτερο ή ακομμάτιστο, έχει ένα σαφές πολιτικό στίγμα, είναι σημαιοφόρος μιας συμμαχίας που σε όλα τα κράτη μέλη της θυσιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ΑΝΤ1» το πρωί της Τετάρτης. 
Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην εγκλωβιστούν σε αυτήν τη ψεύτικη πόλωση που απλά συζητά να διαλέξει ο λαός τον τρόπο της σφαγής του, αν θα είναι με περισσότερους φόρους ή με περικοπή των αναγκαίων δαπανών κρατικής κοινωνικής πολιτικής, να μη διαλέξει ποιος και πώς θα τον σφάξει, ποια κυβέρνηση, γιατί αυτή είναι η ψεύτικη πόλωση που καλλιεργείται ανάμεσα στην «κυβέρνηση» και το «παραιτηθείτε», δηλαδή στους αγανακτισμένους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τη νέα έκδοση. Επίσης, κατήγγειλε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον «πρώτο διδάξα» τέτοιων κινήσεων με τους αγανακτισμένους της πλατείας, με τους ακροδεξιούς εθνικιστές στον τότε θολό αντιμνημονιακό λόγο, ο οποίος κατέληξε να φέρει μια κυβέρνηση «βασιλικότερη του βασιλέως» στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. 
Τόνισε ότι μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους «με ονοματεπώνυμο», μέσα από τα σωματεία τους, τις γενικές συνελεύσεις, τις απεργίες, τις μαχητικές διαδηλώσεις, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο «που δεν είναι οι πολιτικοί υπηρέτες της άρχουσας τάξης αλλά η ίδια η άρχουσα τάξη», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μονόδρομος η σφαγή του λαού για να κερδίζει το κεφάλαιο. 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget