07/05/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Ως εντολή για να συνεχιστούν τα παζάρια και να «κλείσει» η συμφωνία για το νέο μνημόνιο το συντομότερο δυνατό, με επίκεντρο τις δικές της αντιλαϊκές προτάσεις, που όμως προσεγγίζουν απόλυτα αυτές των δανειστών, ερμηνεύει η κυβέρνηση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε στον «ΑΝΤ1» ότι από σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός θα εντείνει τις πρωτοβουλίες για να υπάρξει συμφωνία το «συντομότερο δυνατό». Πρόσθεσε ότι έχει γίνει μεγάλη «προεργασία», υπονοώντας προφανώς τις αλλεπάλληλες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων που έχει καταθέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο Γ. Σακελλαρίδης επανέλαβε τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα, ακόμα και εντός των επόμενων 48 ωρών, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει εντολή να διαπραγματευτεί με βάση τις δικές της προτάσεις. 
Πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλ. Τσακαλώτος και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μεταβούν τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το «Reuters», ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης είναι έτοιμη να συναντήσει τους «θεσμούς» ακόμα και απόψε. Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν συζητάει για παράλληλο νόμισμα.
Ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς δήλωσε στον «Alpha» ότι η η συμφωνία θα είναι καλύτερη αν κερδίσει το «όχι», θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα, αποσιωπώντας ότι οι κυβερνητικές προτάσεις μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό με αυτές των δανειστών.

«Ο λαός να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της επόμενης μέρας», τόνισε ηΧριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συζήτηση το απόγευμα της Κυριακής, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Όπως είπε, «είτε βγει “ναι” είτε βγει “όχι”, θα είναι ένα μεγάλο “ναι” σε μνημόνιο», καθώς, όπως τόνισε, οι δύο προτάσεις που είναι στο τραπέζι είναι εξίσου αντιλαϊκές και έχουν απειροελάχιστες διαφορές, όπως απέδειξε και ο αποκαλυπτικός πίνακας που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» τις προηγούμενες μέρες.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα άμεσα ζητήματα επιβίωσης για την πλειοψηφία του λαού, που θα οξυνθούν το επόμενο διάστημα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα και επισήμανε ότι άμεσα θα πρέπει να φτιαχτούν κι άλλες Επιτροπές Αγώνα και Αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.
Απαντώντας στο ερώτημα αν «θα είναι εύκολο να φιλιώσουμε» την επόμενη μέρα, η Χρ. Παναγιωτακοπούλου σημείωσε ότι «η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι αυτή που μπορεί να φιλιώσει» τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η θέση του ΚΚΕ, ο λαός να μη διαλέξει μνημόνιο, ήταν καθαρή, τόνισε μιλώντας στον «ΑΝΤ1» οΝίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓτης ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να βάλει τη δική της πρόταση για έγκριση στον ελληνικό λαό.

Ο Νίκος Σοφιανός είπε ότι η συμφωνία δεν θα είναι αυτή που έχει την υπογραφή του πρωθυπουργού την 1η Ιούλη, η οποία είναι πανομοιότυπη εκτός τεσσάρων θεμάτων με αυτή των εταίρων, αλλά ότι «θα ζητήσουν περισσότερα μέτρα» και θα πάμε σε κάτι πιο βαρύ. Σημείωσε ότι «ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα βαρύ λογαριασμό» και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget