Έτοιμη για συνέχιση από απόψε των παζαριών για το νέο μνημόνιο δηλώνει η κυβέρνηση

Ως εντολή για να συνεχιστούν τα παζάρια και να «κλείσει» η συμφωνία για το νέο μνημόνιο το συντομότερο δυνατό, με επίκεντρο τις δικές της αντιλαϊκές προτάσεις, που όμως προσεγγίζουν απόλυτα αυτές των δανειστών, ερμηνεύει η κυβέρνηση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε στον «ΑΝΤ1» ότι από σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός θα εντείνει τις πρωτοβουλίες για να υπάρξει συμφωνία το «συντομότερο δυνατό». Πρόσθεσε ότι έχει γίνει μεγάλη «προεργασία», υπονοώντας προφανώς τις αλλεπάλληλες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων που έχει καταθέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο Γ. Σακελλαρίδης επανέλαβε τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα, ακόμα και εντός των επόμενων 48 ωρών, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει εντολή να διαπραγματευτεί με βάση τις δικές της προτάσεις. 
Πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλ. Τσακαλώτος και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μεταβούν τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το «Reuters», ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης είναι έτοιμη να συναντήσει τους «θεσμούς» ακόμα και απόψε. Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν συζητάει για παράλληλο νόμισμα.
Ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς δήλωσε στον «Alpha» ότι η η συμφωνία θα είναι καλύτερη αν κερδίσει το «όχι», θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα, αποσιωπώντας ότι οι κυβερνητικές προτάσεις μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό με αυτές των δανειστών.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget