07/09/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Αύριο Πέμπτη ολοκληρώνεται η ψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, το οποίο έχει υπερψηφιστεί επί της αρχής την προηγούμενη εβδομάδα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Ζουράρη, βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», ενώ το νομοσχέδιο καταψήφισαν η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή, η οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη, για 4 άρθρα του νομοσχεδίου που αναφέρονται στην ιθαγένεια, ενώ για τα άρθρα που ενσωματώνουν οδηγίες της ΕΕ για τους μετανάστες δεν είπε τίποτα.
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ επί των άρθρων και των τροπολογιών, που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο, έγινε από τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη(Δείτε εδώ video)
Κατά τη συζήτηση της Τρίτης ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι ο λαός να οργανώσει την πάλη του και να χαράξει τη γραμμή συσπείρωσης σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή συσπείρωση. Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο τόνισε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι να δοθούν πλήρη δικαιώματα στα παιδιά των μεταναστών, χωρίς κανένα διαχωρισμό ανάλογα με το καθεστώς νομιμότητας των γονιών τους, εγγραφή σε ειδικά δημοτολόγια των δήμων όπου κατοικούν τα παιδιά, αυτοδίκαιη κτήση της ελληνικής ιθαγένειας μετά την ενηλικίωσή τους, εφόσον το επιθυμούν.
Το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια τροποποιεί προς το χειρότερο τον προηγούμενο νόμο 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) καταργώντας τη δυνατότητα κτήσης ιθαγένειας με μόνη προϋπόθεση τη γέννηση στην Ελλάδα, ενώ γίνονται ακόμη πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις που αφορούν τη νόμιμη παραμονή των γονιών και αυξάνονται τα απαιτούμενα χρόνια φοίτησης σε ελληνικό σχολείο.

«Η Ελλάδα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στην επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI.
Ανέφερε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι, ώστε να βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «τα δάνεια βασίζονται στη βιωσιμότητα του χρέους ενός κράτους και δίνονται υπό όρους, όταν πρόκειται να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην οικονομία».
Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε πως «δύο είναι οι πυλώνες όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα: Η δημοσιονομική πολιτική - μεταρρυθμίσεις και η βιωσιμότητα του χρέους. Πάντα σε αυτές τις δύο βάσεις συνομιλούσαμε και το ΔΝΤ θα παραμείνει πιστό στους κανόνες του».
Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα «έχει ανεξόφλητες οφειλές» προς το ΔΝΤ και επανέλαβε ότι «το χρέος είναι μη διατηρήσιμο και πρέπει να τύχει αναδιάρθρωσης».

Πληροφορίες για το πώς θα φορτώσουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους τις συνέπειες από την τραπεζική αργία και το capital control δίνει η «PIM Εργασιακή», εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικής στήριξης στις επιχειρήσεις επί εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων.
Η συγκεκριμένη εταιρεία κοινοποίησε την εξής «επείγουσα ανακοίνωση»:
«Με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην αγορά εργασίας από τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος σας ενημερώνουμε για τις δυνατότητες που παρέχονται από τη νομοθεσία μας σήμερα στους εργοδότες που αδυνατούν να απασχολήσουν το προσωπικό τους, οι οποίες είναι οι εξής:
- Η χορήγηση, ύστερα από αίτηση κάθε εργαζόμενου, μέρος των ημερών της κανονικής αδείας του έτους 2015 με αποδοχές.
- Με αίτηση κάθε εργαζόμενου και όχι μονομερώς από τον εργοδότη, να χορηγηθεί άδεια χωρίς αποδοχές για όσες ημέρες συντρέχουν τα γεγονότα αυτά, η οποία γνωστοποιείται μόνο στο ΙΚΑ.
- Να θέσουν το προσωπικό τους σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3846/2010, καταβάλλοντας το ήμισυ των αποδοχών τους.
- Να καθιερώσουν σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3846/2010, τηρώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο αυτό.
Κάθε άλλη μονομερής ενέργεια του εργοδότη θα είναι παράνομη εφόσον δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία μας».
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η σωρεία των αντεργατικών μέτρων που εξελίσσεται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες στους χώρους δουλειάς, έχει την πλήρη κάλυψη του νόμου, που ακόμα και σ' αυτές τις περιπτώσεις, προασπίζει τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι βέβαια των εργαζομένων.
Ακόμα και εκεί που απαιτείται η συναίνεση του εργαζόμενου, όπως στην περίπτωση της άδειας άνευ αποδοχών, η πρόβλεψη αυτή είναι «κενό γράμμα», από τη στιγμή που η εργοδοσία μπορεί με εκβιασμούς να αποσπά τη συναίνεση σε αντεργατικά μέτρα, κυρίως εκεί που κυριαρχεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός.

«Δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συντάχθηκε με τη γραμμή της κυβέρνησης, κρύβοντας τα αντιλαϊκά μέτρα πίσω από την χρηματοδότηση, λέγοντας ότι ο στόχος είναι «να μείνουμε στην Ευρώπη και να πάρουμε το αναπτυξιακό πακέτο».
Εμφανίστηκε πρόθυμος να λάβει πρωτοβουλίες στήριξης των κυβερνητικών κινήσεων, λέγοντας πως «συζήτησα με τον πρωθυπουργό τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ποτάμι με διάφορες συζητήσεις στην Ευρώπη» και πως αυτό που προέχει είναι «η εθνική συνεννόηση».
Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός επιθυμεί συμφωνία, απάντησε «προφανώς προσπαθεί για μια συμφωνία πριν την Κυριακή, ουσιαστικά θα πιστοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής» και πρόσθεσε ότι «αύριο το μεσημέρι (Πέμπτη) που θα καταθέσει η κυβέρνηση τις προτάσεις, θα έχουμε επικοινωνία».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως «αυτά που αποφασίστηκαν υπηρετούνται από την κυβέρνηση», αναφερόμενος στην πρόσφατη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε ερώτηση αν θα γίνει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, απάντησε ότι «θα γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν οριστικοποιηθούν τα πράγματα».
Ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Όχι σε κατ' ιδίαν συνάντηση από τον Β. Μεϊμαράκη
Ενημέρωση της Βουλής ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ, που κατάθεσε αίτημα για τη διενέργεια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, ενώ ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τάσσεται υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με πρακτικά.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως δεν έχει εμπιστοσύνη τον Αλέξη Τσίπρα και γι' αυτό δεν επιθυμεί μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Με «non paper» η κυβέρνηση χαρακτήρισε «επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης» το αίτημα για συζήτηση στη Βουλή και προσθέτει πως «ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως σήμερα αναζητήσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη για να τον ενημερώσει και να έχει συνάντηση μαζί του, ο τελευταίος δεν έχει αποκριθεί».
Απρέπεια και άκομψη κίνηση, χαρακτήρισαν πηγές από την ΝΔ το κυβερνητικό «non paper».
Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προκειμένου να δοθούν άμεσες απαντήσεις σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δήμους. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο γνώριζε τα προβλήματα που υπάρχουν από χτες, ότι στον Ασπρόπυργο οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί, ότι στην Αγία Παρασκευή υπάρχει πρόβλημα με τη τροφοδοσία, ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επί δύο και τρεις μήνες σε μια σειρά δήμων, οι εκπρόσωποι του προσπάθησαν να κλείσουν ραντεβού με το Συνδικάτο για την άλλη Πέμπτη.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κατήγγειλε τη στάση του υπουργού και απαίτησε να μην κλείσει καμία κοινωνική δομή, όπως οι παιδικοί σταθμοί, να έχουν επάρκεια σε τροφή ώστε κανένα παιδί να μη μείνει νηστικό και διψασμένο. Απαίτησε να δεσμευτεί ότι θα καταβληθούν κανονικά και στην ολότητά τους οι μισθοί.
Κατά τη συνάντηση με την διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού, η διευθύντρια δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, ούτε για το πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί αλλά ούτε και αν θα καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία. Ενώ όσον αφορά ειδικά τους παιδικούς σταθμούς, προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στους δημάρχους, η πλειοψηφία των οποίων αποτελούσε το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αττικής σημειώνει:
«Καλούμε τους συνάδελφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην επιτρέψουν να κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και γενικότερα καμία κοινωνική δομή, να μην επιτρέψουν να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς νερό και φαΐ, να μην αφήσουν να περάσει ο φόβος, η παραίτηση, κάτω από το βάρος των δυσκολιών, να ξεσηκωθούν, να καταγγείλουν τις Διοικήσεις των Δήμων που δεν θα καταβάλουν τη μισθοδοσία τους κανονικά».

Τους βιομήχανους που αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καθώς την Πέμπτη 2 Ιούλη στα πλαίσια της προγραμματισμένης παράστασης διαμαρτυρίας για υπογραφή ΣΣΕ, ο ΣΕΒ αρνήθηκε για πολλοστή φορά να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση των Ενώσεων αναφέρεται: «Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων και συνάδελφοι παρέδωσαν το ψήφισμά μας με τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και με αιτήματα για την άμεση ανακούφιση των συναδέλφων λόγω της άσχημης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί (κλειστές τράπεζες, αναγκαστικές άδειες, απλήρωτοι μισθοί κ.ά.).
Η απάντηση του ΣΕΒ σχετικά με τη συνάντηση που είχαμε ζητήσει για τις 2 Ιουλίου, στις 6 μ.μ., ήταν ότι δέχεται να γίνει στις 9 Ιουλίου, στις 3.00 το μεσημέρι.
Η τακτική του ΣΕΒ είναι γνωστή, αρνείται να μας δεχθεί απογευματινές ώρες και αυτό για να μην έρθει αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους του κλάδου. Θέλουν η συζήτηση να γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων.
Η απάντηση της Ομοσπονδίας μας και του Σωματείου μας είναι η συνάντηση να γίνει στις 9 Ιουλίου, στις 4.30 μ.μ., ώστε να μπορέσουμε μαχητικά - αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τη νέα συλλογική σύμβαση του κλάδου μας.
Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, την κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν οι εργαζόμενοι, είτε το "ναι" είτε το "όχι", δεν θα πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Να βάλουμε φρένο στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ. Να δούμε το σωματείο μας σαν αποκούμπι και να στηριχτούμε σ’ αυτό.
Διεκδικούμε:
  • Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) για λογιστές και βοηθούς λογιστές χωρίς καμία μείωση από τη ΣΣΕ του 2009.
  • Επέκταση της ΣΣΕ και ένταξη όλων των εργαζομένων σε λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες.
  • Η επαγγελματική εξέλιξη να βασίζεται στη ΣΣΕ.
  • Κανένα διαχωρισμό των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών.
  • Επαναφορά υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ.
  • Επαναφορά με νόμο των 751 ευρώ κατώτατου μισθού, ως βάση διαπραγμάτευσης για νέα ΕΓΣΣΕ.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων».

Κλειστή βρήκαν την πόρτα του υπουργείου Εργασίας εκπρόσωποι των συνδικάτων που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη το απόγευμα, με αιχμή τα εργατικά ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες και τα αιτήματα των εργαζομένων γύρω από την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Το υπουργείο δήλωσε «απών», όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από τις 29 Ιούνη για την παρουσία τους και το αίτημά τους να συναντηθούν με την ηγεσία του. Με τη δικαιολογία ότι το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία, να ακούσει και να μεταφέρει τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή, ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε την Τετάρτη με θύμα ναυτεργάτη, επιβεβαίωσε με ακόμα πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη κινητοποίησης και δράσης για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους δουλειάς.
Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήραν τα Συνδικάτα Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών,ΕλαιουργοσαπουνοποιώνΕνέργειας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος,ΛιθογράφωνΜετάλλου και Ναυπηγικής ΒιομηχανίαςΠρακτορείων Εφημερίδων,Φαρμάκου - ΚαλλυντικούΧαρτεργατών και Χημικής Βιομηχανίας.
Η παρέμβαση αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν τα σωματεία, στις 22 Ιούνη, με θέμα «Τα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες στους κλάδους της βιομηχανίας. Ο αγώνας για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων». Αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιούλη, η ημερομηνία της άλλαξε όμως λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών. Οι ίδιες αυτές εξελίξεις έκαναν επιτακτική την κινητοποίηση.
Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, οι απολύσεις, οι αναγκαστικές άδειες, οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και των μέτρων ασφάλειας, που πλέον έχουν χτυπήσει κόκκινο, έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα, θέτοντας σε κινδύνους την υγεία των εργαζομένων. Η πρόσφατη φωτιά στη «Σόφτεξ», τα συχνά ατυχήματα σε εργοστάσια τροφίμων κάτω από το βάρος τη εντατικοποίησης της δουλειάς, είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Έτσι, τα σωματεία διαμήνυσαν πως θα συνεχίσουν την καθημερινή προσπάθεια για οργάνωση στους χώρους δουλειάς για τα προβλήματα που οξύνονται μέρα με τη μέρα.

Περισσεύουν, τον τελευταίο καιρό, οι ισχυρισμοί από πλευράς κυβερνητικών, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση αντιπαλεύει πιέσεις και εκβιασμούς από ξένα κέντρα, που διεξάγουν οικονομικό και πολιτικό πόλεμο σε βάρος της χώρας, ότι αντιμάχεται την εξωτερική και την εσωτερική τρόικα, σκοτεινές δυνάμεις της ΕΕ και άλλα τέτοια. Η ρητορική αυτή συνοδεύεται σχεδόν πάντα από διαμαρτυρίες ότι η ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι, ότι παραβιάζει τις ιδρυτικές της αξίες και αρχές που σχετίζονται δήθεν με τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη... 
Όμως, οι ίδιοι που λένε τα παραπάνω, δεν είναι αυτοί που απέρριπταν και απορρίπτουν ως παρωχημένες, εξωπραγματικές τις θέσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών καπιταλιστικών κρατών, τύπου ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κ.ά. και για την ανάγκη αποδέσμευσης απ' αυτές; Είναι οι ίδιοι που επιμένουν στον ισχυρισμό ότι αυτές οι λυκοσυμμαχίες είναι δυνατόν να αλλάξουν, προς όφελος του λαού. Είναι οι ίδιοι που συγκαλύπτουν τον ταξικό χαρακτήρα της ΕΕ ως ένωσης του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, συσκοτίζοντας ότι η συμμετοχή της χώρας σ' αυτή έγινε με κριτήριο τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι άλλωστε ωφελήθηκαν και ωφελούνται πολλαπλά απ' αυτή την επιλογή. 
Είναι οι ίδιοι που συγκαλύπτουν ότι τέτοιες ενώσεις δεν ήταν ούτε πρόκειται να γίνουν ενώσεις ισότιμων κρατών, ότι η ανισοτιμία ανάμεσα σε κράτη διαφορετικής οικονομικής και πολιτικής δύναμης είναι νόμος, ότι κυριαρχεί πάντα το δίκιο του ισχυρότερου και ανάμεσα στους καπιταλιστές. 
Δεν είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να βγάζουν ύμνους για την ΕΕ και το ευρώ, να υπογράφουν μαζί με τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα κοινή δήλωση πίστης στην ΕΕ; 
Η παραπλάνηση της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο στη συσκότιση όλων των παραπάνω. Αφορά και στην εικόνα ότι η ελληνική κυβέρνηση μάχεται μόνη της με θεούς και δαίμονες για το καλό του λαού. Ούτε αυτό είναι αλήθεια. Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται όλους αυτούς τους μήνες για λογαριασμό τμημάτων του κεφαλαίου της χώρας που διεκδικούν μια πιο γενναία στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης με ρύθμιση του κρατικού χρέους, νέο δανεισμό και νέα επενδυτικά πακέτα. Σε αυτή της την προσπάθεια έχει βρει τη διεθνή αρωγή άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και κυρίως των ΗΠΑ, όπως άλλωστε ανοιχτά ομολόγησε ο Ν. Κοτζιάς σε ιταλικό κανάλι.
Σημειώνουμε ότι οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ στο ΔΝΤ άσκησαν πίεση για τη δημοσίευση της περίφημης «έκθεσης» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που αξιοποίησε η συγκυβέρνηση στην κόντρα της με τους Ευρωπαίους «εταίρους» της.
Εξάλλου, για λογαριασμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΝΑΤΟ η συγκυβέρνηση «αντιστάθηκε» στη μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών, την ίδια στιγμή που μια από τις πρώτες πράξεις της, σε συνθήκες που ο λαός στενάζει, ήταν η αποπληρωμή 500 εκατομμυρίων στο αμερικανικό μονοπώλιο οπλικών συστημάτων «Λόκχιντ». Και, βεβαίως, κανένας δεν μπορεί να αγνοεί τις απανωτές δηλώσεις διαθεσιμότητας από πλευράς του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου για νέα βάση στο Αιγαίο, νέο στρατηγείο στην Κρήτη, την παροχή κάθε βοήθειας στα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή κ.ά. 
Το σχήμα μιας κυβέρνησης που πολεμά τα «θηρία» του κόσμου για το καλό του λαού είναι παραπλανητικό. Στην πραγματικότητα, για λογαριασμό τμημάτων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων η ελληνική κυβέρνηση παίρνει ενεργά μέρος σε επικίνδυνο για το λαό «καβγά» ανάμεσα σε «θηρία»!

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςγια τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επισήμανε: 

«Ο λαός μας βρίσκεται για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος με το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα, που του τίθεται συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια: Νέο πιο σκληρό μνημόνιο ή κρατική χρεοκοπία, όπου και στις δυο περιπτώσεις πάλι ο ίδιος ο λαός θα χρεοκοπήσει, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο ή τμήματά του θα τη βγάλουν καθαρή.
Ο λαός μας να μην επιλέξει θηλιά. Χρειάζεται να απαντήσει με οργάνωση, με την πάλη του, να δείξει τη δύναμή του, να διεκδικήσει για την επιβίωσή του, παντού, μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, μέσα από Επιτροπές Αγώνα, μέσα από Επιτροπές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοήθειας, μέσα από ομάδες και επιτροπές ελέγχου κατά της αισχροκέρδειας, της πιθανότητας έλλειψης τροφίμων, φαρμάκων, άλλων προϊόντων, απαραίτητων για την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας.
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα αυτό για να σταθεί όρθιος ο λαός μας την επόμενη μέρα, να ανοίξει ο δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με τον ίδιο το λαό να κάνει κουμάντο στην κοινωνία, στην οικονομία».

Τις τεράστιες ευθύνες όσων ακόμα καλλιεργούν αυταπάτες, ότι μπορεί με συμφωνίες εντός των ιμπεριαλιστικών ενώσεων να υπάρξει λύση για το λαό, υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, με παρέμβασή του στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, απαντώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μέσα από τις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν για άλλη μια φορά πως οι εργαζόμενοι μπορούν να περιμένουν κάτι καλό από τις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν υπάρχουν «σκληροί» και «κακοί» κύκλοι στην ΕΕ που διαστρεβλώνουν τον δημοκρατικό χαρακτήρα της, αλλά αυτό ακριβώς είναι το φρικαλέο πρόσωπό της. Είναι η ίδια ένωση που πνίγει μετανάστες που προέρχονται από χώρες που η ίδια βομβάρδισε και που όλα αυτά τα χρόνια πετσοκόβει τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιβάλλει φτώχεια και απελπισία για τα λαϊκά στρώματα. Δείτε εδώ.
Στην κύρια τοποθέτησή του Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος στα επιχειρήματα περί «ίσων ευκαιριών» που δήθεν δίνονται με το νομοσχέδιο στα παιδιά των μεταναστών, τόνισε πως είναι κοροϊδία να λέει κάποιος πως μπορεί να υπάρξει ισοτιμία όσο υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, πράγμα που αποδεικνύεται και από το μεγάλο αριθμό παιδιών που δουλεύουν και εγκαταλείπουν το σχολείο.
Κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα για το χαρακτήρα της ΕΕ και όλων των καπιταλιστικών συμμαχιών και να οργανώσει την πάλη του, καθώς μόνο με αυτόν στην εξουσία μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Σημείωσε, επίσης, πως σε αυτήν τη νέα λαίλαπα που έρχεται, θα πρέπει να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε κανείς να μην είναι μόνος μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.  

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων.
Με την αλληλεγγύη και την υλική βοήθεια να αποτραπεί να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, με τις επιτροπές ανέργων, με τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ για να μην βρεθεί κανείς άνεργος, απολυμένος, απλήρωτος, μόνος του απέναντι στον εργοδότη και στο κράτος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτήν τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα που έχει απομείνει και πρέπει να αξιοποιήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις που παίζονται στις πλάτες τους παθητικά. Δεν φταίνε για την ανεργία τους, δεν τους χαρίζεται το επίδομα. Αντιθέτως πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε από κοινού εργαζόμενοι - άνεργοι συνολικά μέτρα προστασίας και ανακούφισης.
Σε αυτές τις συνθήκες επείγει η πλήρης κάλυψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων. Κανένας άνεργος χωρίς επιδότηση. Κανένας άνεργος να μη βρίσκεται απροστάτευτος, χωρίς βοήθεια.
Να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας!
H Διοίκηση του ΟΑΕΔ κατά την περίοδο που έδινε με ευκολία τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤΕ, δήλωνε πως τα χρήματα για τα επιδόματα των ανέργων καθώς και τα χρήματα των άλλων επιδομάτων είναι εξασφαλισμένα. Παρ' όλα αυτά, ο ΟΑΕΔ κρύβεται πίσω από τις υπουργικές αποφάσεις της τραπεζικής αργίας και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ζωή των ανέργων και των οικογενειών τους.
Στέλνει τους ανέργους στις ουρές των ΑΤΜ για να πάρουν 50άρι - 50άρι το ήδη πενιχρό και κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας. Για τους πιο άτυχους που δεν έχουν κάρτα, το ποσό που μπορούν να κάνουν ανάληψη φτάνει τα 120 ευρώ τη βδομάδα.
Δεν μπορεί να υπάρχει άνεργος που θα πάρει το επίδομά του τον επόμενο μήνα, δηλαδή στην ουσία να συμπίπτει χρονικά με το επόμενο! Το επίδομα ανεργίας για τον άνεργο είναι ανάσα ώστε να καλύπτει τις πλέον βασικές και άμεσες ανάγκες. Δεν μπορεί να μπαίνει στο σταγονόμετρο. Ο ΟΑΕΔ να βρει τώρα τρόπο πχ. με ταχυδρομικές επιταγές ή μέσα από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, ώστε να πάρουν όλοι οι άνεργοι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή το επίδομα στην ολότητά του.
Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και όχι με το κεφάλι σκυμμένο!
Να απαιτήσουμε:
  • Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους.
  • Να μην επιτρέψουμε τη μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων. Άμεση καταβολή στην ολότητα τους.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
  • Καμία πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής νερού -ρεύματος - τηλεφώνου. Διαγραφή χρεών για λογαριασμούς - καταναλωτικά δάνεια όλων των ανέργων.
  • Επέκταση της δωρεάν μετακίνησης για όλους τους ανέργους σε όλα τα ΜΜΜ, σε όλες τις πόλεις, χωρίς χρονικούς όρους και προϋποθέσεις.
  • Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε μικρούς επαγγελματίες και έμπορους, σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.
Συνάδελφοι μας, γείτονές μας, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους.
Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση!
Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με τις επιτροπές αλληλεγγύης που συγκροτούνται, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!
Καλούμε τους ανέργους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, με τις επιτροπές ανέργων σε κάθε γειτονιά, με τις λαϊκές επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί παντού. Να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ!
Να μην βρεθεί κανείς άνεργος, απολυμένος, απλήρωτος μόνος του απέναντι στον εργοδότη και στο κράτος».

Με τις εξελίξεις που διαμορφώνονται και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το δίλημμα είναι είτε ένας γρήγορος θάνατος μέσω κρατικής χρεοκοπίας, ενός Grexit, ή ένας πιο αργός, βασανιστικός θάνατος μέσα από ένα πάρα πολύ σκληρό μνημόνιο. Αυτό επισήμανε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή του «Mega», την Τετάρτη 8 Ιούλη, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται.

Όπως τόνισε, αποδείχτηκε περίτρανα ότι με μια ψηφοφορία για το δημοψήφισμα δεν μπορείς να μεταμορφώσεις τους λύκους σε φυτοφάγους, να μην τρώνε πρόβατα. Αντίστοιχα αποδείχτηκε ότι δεν μεταμορφώνεις την αντιδραστική ΕΕ σε ΕΕ των λαών. Αλίμονο αν άλλαζαν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ΝΑΤΟ, ΕΕ με δημοψηφίσματα. Αυτό που σήμερα εισπράττει ο ελληνικός λαός είναι όπως του λένε με τι θέλεις να πεθάνεις, με πιστόλι ή με μαχαίρι, κατέληξε ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Ένα τριετές μνημόνιο αντιλαϊκών μέτρων, που η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από το συνταξιοδοτικό, συνιστά το αίτημα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στονΕυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργού ΟικονομικώνΕυκλείδη Τσακαλώτου προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, «η Ελλάδα ζητεί από τον ESM ένα δάνειο ("Δάνειο" ή "το Πρόγραμμα") με διαθέσιμη περίοδο για τρία χρόνια, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στο άρθρο 13 της Συνθήκης ESM και στο άρθρο 2 της κατευθυντήριας γραμμής των δανείων. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων του χρέους στην Ελλάδα και για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμοστεί αμέσως ένα σύνολο μέτρων, ήδη από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων:
• Μέτρα που σχετίζονται με την φορολογική μεταρρύθμιση
• Μέτρα που σχετίζονται με τις συντάξεις».
Επιπλέον, με την επιστολή η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται πως «την Πέμπτη 9 Ιουλίου το αργότερο θα εκθέσει λεπτομερώς τις προτάσεις της για μια συνολική και συγκεκριμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων που θα υποβληθεί στην Ομάδα του Ευρώ για να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς».
Επιπλέον, αναφέρει πως «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της, με πλήρη και έγκαιρο τρόπο» και ότι «επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και να σέβεται τους κανόνες και τους κανονισμούς ως κράτος - μέλος. Ανυπομονούμε για την ευνοϊκή και έγκαιρη σας εξέταση του αιτήματός μας».

«Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η επόμενη μέρα, από τη στιγμή που το “όχι” κοιμήθηκε στην αγκαλιά του “ναι”, από τη στιγμή που αυτή, την επόμενη μέρα, θα κληθεί να την πληρώσει ελληνικός λαός». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σε συζήτηση το μεσημέρι της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Πρόσθεσε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το λαό, «είτε υπάρξει σκληρό μνημόνιο, είτε η λογική του ατυχήματος», κάτι που -όπως σημείωσε- επιβεβαιώνει πως «δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος προς όφελος του λαού μέσα στις συμπληγάδες του καπιταλιστικού συστήματος».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι ο λαός δεν πρέπει να αισθανθεί συνυπεύθυνος και να αποδεχθεί την κατάσταση μοιρολατρικά, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, αλλά να βγει δυναμικά στην αντεπίθεση και να βάλει στο κέντρο της συζήτησης με ποιον τρόπο μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

«Τόσο η ΕΕ και όλα τα όργανά της, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με προκλητικούς εκβιασμούς επιδιώκουν να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός, που έχει ήδη πτωχεύσει, τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που απεργάζονται εις βάρος του. Είτε με συμφωνία-τρίτο μνημόνιο είτε με Grexit και πάλι αυτός θα πληρώσει το αβάσταχτο λογαριασμό», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου όπου συζητείται το θέμα της Ελλάδας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όπως σημείωσε: «Η συμφωνία όλων των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο στην Ελλάδα στοχεύει να κρατήσει το λαό φυλακισμένο στην εξαθλίωση των μνημονίων διαρκείας. Καμιά τέτοια εξουσιοδότηση όμως δεν έδωσε ο λαός.
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση και την αντιπαλεύει.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση ούτε λύση μέσα στην Ε.Ε και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, γιατί κριτήριό τους είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο μόνος δρόμος διέξοδος για τον λαό είναι αυτός της οργάνωσης της πάλης για τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget