Βοήθεια στην κυβέρνηση προσφέρει Το Ποτάμι

«Δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συντάχθηκε με τη γραμμή της κυβέρνησης, κρύβοντας τα αντιλαϊκά μέτρα πίσω από την χρηματοδότηση, λέγοντας ότι ο στόχος είναι «να μείνουμε στην Ευρώπη και να πάρουμε το αναπτυξιακό πακέτο».
Εμφανίστηκε πρόθυμος να λάβει πρωτοβουλίες στήριξης των κυβερνητικών κινήσεων, λέγοντας πως «συζήτησα με τον πρωθυπουργό τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ποτάμι με διάφορες συζητήσεις στην Ευρώπη» και πως αυτό που προέχει είναι «η εθνική συνεννόηση».
Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός επιθυμεί συμφωνία, απάντησε «προφανώς προσπαθεί για μια συμφωνία πριν την Κυριακή, ουσιαστικά θα πιστοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής» και πρόσθεσε ότι «αύριο το μεσημέρι (Πέμπτη) που θα καταθέσει η κυβέρνηση τις προτάσεις, θα έχουμε επικοινωνία».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως «αυτά που αποφασίστηκαν υπηρετούνται από την κυβέρνηση», αναφερόμενος στην πρόσφατη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε ερώτηση αν θα γίνει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, απάντησε ότι «θα γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν οριστικοποιηθούν τα πράγματα».
Ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Όχι σε κατ' ιδίαν συνάντηση από τον Β. Μεϊμαράκη
Ενημέρωση της Βουλής ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ, που κατάθεσε αίτημα για τη διενέργεια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, ενώ ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τάσσεται υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με πρακτικά.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως δεν έχει εμπιστοσύνη τον Αλέξη Τσίπρα και γι' αυτό δεν επιθυμεί μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Με «non paper» η κυβέρνηση χαρακτήρισε «επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης» το αίτημα για συζήτηση στη Βουλή και προσθέτει πως «ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως σήμερα αναζητήσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη για να τον ενημερώσει και να έχει συνάντηση μαζί του, ο τελευταίος δεν έχει αποκριθεί».
Απρέπεια και άκομψη κίνηση, χαρακτήρισαν πηγές από την ΝΔ το κυβερνητικό «non paper».
Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget