ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Εφησυχάζουν το λαό με αυταπάτες περί φιλολαϊκής λύσης

Σε αποδοχή των μνημονίων διαρκείας που προβλέπουν οι κανόνες της ΕΕ προτρέπει το λαό ο Δ. Παπαδημούλης
Επιχαίροντας για το ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προσδίδει δύναμη στον πρωθυπουργό να προσέλθει στη διαπραγμάτευση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί επιζήμιο εφησυχασμό στο λαό, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται νέα αντιλαϊκά μνημόνια.
«Το σημαντικό, όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι να συζητήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη δύναμη με την οποία πηγαίνει ο πρωθυπουργός σήμερα στη διαπραγμάτευση»ανέφερε χτες ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» και πρόσθεσε:«Αυτή η κυβέρνηση κατά τ' άλλα έχει κάνει τα πάντα για ν' αποδείξει ότι θέλει λύση και έχει ματώσει σ' αυτή τη διαπραγμάτευση, αλλά έχει όριό της την εντολή που έχει πάρει απ' τον ελληνικό λαό και θα κάνει τα πάντα μέχρι τέλους, για να φέρει σε πέρας αυτή την εντολή και να βγάλει τη χώρα από το φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης, χωρίς να υποκύπτει σε εκβιασμούς και απειλές». Αυτά, βεβαίως, την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας προσερχόταν στη χτεσινή Σύνοδο Κορυφής με την «πρόταση Γιούνκερ» ανά χείρας, που βρίθει αντιλαϊκών μέτρων...
Επιβεβαιώνοντας ότι τα «όρια της εντολής» δεν αφορούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη αποδεχτεί, αλλά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, ο Τ. Κορωνάκης επισήμανε: «Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια συμφωνία που θα έχει όμως κάποια χαρακτηριστικά, θ' ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη, αυτό εξασφαλίζεται με το άνοιγμα της κουβέντας για το χρέος. Χωρίς το άνοιγμα της κουβέντας για την ελάφρυνση από το βάρος του χρέους και την επαρκή χρηματοδότηση της χώρας, δε θα μπορέσουν να στραφούν πόροι προς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για να μπορέσει να σταματήσει η ύφεση, να παραχθεί νέος πλούτος...».
Για να το κάνει σαφέστερο, πρόσθεσε: «Το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών έχει 5-6 σημεία. Αυτά τα σημεία αποτελούν τη βάση για οποιαδήποτε πρόταση και πλέον τη βάση που υπερασπίζεται το 62% του ελληνικού λαού και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας». Θυμίζουμε βεβαίως ότι στο κοινό ανακοινωθέν δεσπόζει η έγνοια των αστικών πολιτικών δυνάμεων για την «ενθάρρυνση» της «επιχειρηματικότητας».
«Υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε διαδικασίες επιθεώρησης, παρακολούθησης και εποπτείας»
Πιο σαφής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης,μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Χρειάζεται τώρα η κάθε πλευρά να εισφέρει στο τραπέζι θετικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη, ισορροπημένη και αμοιβαία επωφελή λύση. Αυτή συνίσταται σε ένα πακέτο μέτρων από την ελληνική πλευρά, που να εξασφαλίζεινοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικάκαι ταυτόχρονααλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος (...) έναντι μιας απομείωσης του χρέους και μιας χρηματοδότησης της χώρας για τα επόμενα 2-3 χρόνια (...) Μέχρι τότε χρειάζεται ένα δάνειο - γέφυρα,που να επιτρέψει οι συζητήσεις για την επεξεργασία της λύσης να γίνουν σε συνθήκες σχετικής σταθεροποίησης και ομαλότητας(...) Διαδικασίες επιθεώρησης, παρακολούθησης και εποπτείας που προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ακόμα κι αν δε μας αρέσουν, είμαστε υποχρεωμένοι να τις αποδεχτούμε.Γιατί είναι μέρος των υποχρεώσεων και των κανόνων που έχουμε υπογράψει ως χώρα».
Σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα, ανέφερε ότι «ενίσχυσε τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης και του Τσίπρα (...) Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού εκτός από πολύ ισχυρή είναι και πολύ σαφής: Λύση εντός ευρώ (...) επιλογή μιας στρατηγικής: Με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση μέσα στη χώρα, πάμε να βρούμε λύση μέσα στην Ευρωζώνη».
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσας, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «TheRealNews.com», υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τον έλεγχο των τραπεζών, ενώ σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Οχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές», επικαλούμενος τη λύση των λεγόμενων IOU

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget