Θ.Παφίλης: Τεράστιες οι ευθύνες όσων καλλιεργούν αυταπάτες για φιλολαϊκή συμφωνία εντός ΕΕ (VIDEO)

Τις τεράστιες ευθύνες όσων ακόμα καλλιεργούν αυταπάτες, ότι μπορεί με συμφωνίες εντός των ιμπεριαλιστικών ενώσεων να υπάρξει λύση για το λαό, υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, με παρέμβασή του στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, απαντώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μέσα από τις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν για άλλη μια φορά πως οι εργαζόμενοι μπορούν να περιμένουν κάτι καλό από τις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν υπάρχουν «σκληροί» και «κακοί» κύκλοι στην ΕΕ που διαστρεβλώνουν τον δημοκρατικό χαρακτήρα της, αλλά αυτό ακριβώς είναι το φρικαλέο πρόσωπό της. Είναι η ίδια ένωση που πνίγει μετανάστες που προέρχονται από χώρες που η ίδια βομβάρδισε και που όλα αυτά τα χρόνια πετσοκόβει τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιβάλλει φτώχεια και απελπισία για τα λαϊκά στρώματα. Δείτε εδώ.
Στην κύρια τοποθέτησή του Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος στα επιχειρήματα περί «ίσων ευκαιριών» που δήθεν δίνονται με το νομοσχέδιο στα παιδιά των μεταναστών, τόνισε πως είναι κοροϊδία να λέει κάποιος πως μπορεί να υπάρξει ισοτιμία όσο υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, πράγμα που αποδεικνύεται και από το μεγάλο αριθμό παιδιών που δουλεύουν και εγκαταλείπουν το σχολείο.
Κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα για το χαρακτήρα της ΕΕ και όλων των καπιταλιστικών συμμαχιών και να οργανώσει την πάλη του, καθώς μόνο με αυτόν στην εξουσία μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Σημείωσε, επίσης, πως σε αυτήν τη νέα λαίλαπα που έρχεται, θα πρέπει να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε κανείς να μην είναι μόνος μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget