Δυο γάιδαροι μαλώνανε...

Τις τελευταίες μέρες, συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις που συντάχθηκαν με το «όχι» στο δημοψήφισμα, εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες ζητάνε να παραιτηθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, επειδή η στάση που κράτησε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) απέναντι στο ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν «ναι στην Ευρώπη». Προσπαθούν, μάλιστα, με αισχρό τρόπο να βάλουν στο κάδρο των ...ενδοοικογενειακών καβγάδων τους και το ΠΑΜΕ, που ζήτησε στο δημοψήφισμα να καταψηφιστεί τόσο η πρόταση των «θεσμών», όσο και αυτή της κυβέρνησης, αφού και οι δυο οδηγούν σε νέο μνημόνιο για το λαό.
Αντιγράφουμε ενδεικτικά ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ, της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ: «Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, με το μεγαλειώδες και συγκλονιστικό ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έστειλε ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στους - ανοιχτούς και χωρίς όρια - εκβιασμούς, αλλά και τα τρομοκρατικά διλήμματα, όχι μόνο των δανειστών - "θεσμών" και της τρόικας εσωτερικού, αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο των εργοδοτών και των παρατρεχάμενών τους, οι οποίοι ευθυγραμμίστηκαν απόλυτα με τις απαιτήσεις τους, επενδύοντας και σε πολιτικές εξελίξεις σε βάρος του λαού και της χώρας».
Σε άλλο σημείο, η ανακοίνωση συνεχίζει: «(...) Υστερα από όλα αυτά, η επιλογή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και των επικεφαλής στελεχών τους να συνταχθούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα με το "μαύρο" μέτωπο της κατατρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού μας, ζητώντας την απόσυρση του δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζοντάς το ως "ψευδεπίγραφο" και "διχαστικό", με ταυτόχρονο κάλεσμα για υποστήριξη του ΝΑΙ, έχει ήδη γραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία του εργατικού και συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Δυστυχώς, σε αυτή τη θλιβερή επιλογή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, έβαλε για ακόμα μια φορά γερές πλάτες και το ΠΑΜΕ, το οποίο με τη θέση του απέναντι στο δημοψήφισμα, συντάχθηκε αντικειμενικά με τις αντιδραστικές δυνάμεις του ΝΑΙ και επιβεβαίωσε το μεγάλο χάσμα που έχει με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων (...) Αυτή η ΓΣΕΕ (...) είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν εκφράζει παρά μόνο τα πρόσωπα που συγκροτούν μια πρόσκαιρη και απονομιμοποιημένη πλειοψηφία».
Αλήθεια, πού ακριβώς διαφοροποιείται το «ναι στην Ευρώπη» της ΓΣΕΕ από τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το "όχι" δε σημαίνει εντολή ρήξης με την ΕΕ»; Και πώς ακριβώς αξιοποιείται σήμερα το «όχι» που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα; Η κυβέρνηση, συνεπής στις εξαγγελίες της, το αξιοποιεί σαν «πράσινο φως» για συμφωνία με τους δανειστές, στη βάση της πρότασης που απέστειλε ο Αλ. Τσίπρας στον Γιούνκερ, και η οποία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτήν των ιμπεριαλιστικών θεσμών που υποτίθεται ότι απορρίφθηκε με την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα!
Παλιός και νέος εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός έχουν μεγάλες και μοιρασμένες ευθύνες για τη συμβολή τους στον εγκλωβισμό του λαού στα κάλπικα διλήμματα της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των ιμπεριαλιστικών θεσμών. Ενώ ξέρουν καλά ότι είτε το «ναι» επικρατούσε, είτε το «όχι», οι εξελίξεις που δρομολογούνται είναι από χέρι αντεργατικές - αντιλαϊκές, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, ο καθένας από το πόστο του, να χειραγωγήσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό, να τον παραδώσουν δεμένο χειροπόδαρα σαν λάφυρο στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.
Μόνο η στάση που κράτησε το ΠΑΜΕ απαντάει από ταξική σκοπιά στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Το διπλό «όχι» στις προτάσεις των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και κυβέρνησης για το επόμενο μνημόνιο, είναι η μόνη απάντηση που ακυρώνει τους εκβιασμούς και βάζει τους εργαζόμενους σε επιφυλακή και σε θέση μάχης, απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας που μεγαλώνει. Οι εξελίξεις των πρώτων κιόλας ημερών μετά το δημοψήφισμα, επιβεβαιώνουν ότι παλιός και νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έπαιξαν σε γνώση τους άθλιο παιχνίδι στην πλάτη των εργαζομένων, επαληθεύοντας το βρώμικο ρόλο τους στην υπονόμευση και χειραγώγηση του κινήματος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget