Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Νέα συνάντηση για την υπογραφή ΣΣΕ

Τους βιομήχανους που αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καθώς την Πέμπτη 2 Ιούλη στα πλαίσια της προγραμματισμένης παράστασης διαμαρτυρίας για υπογραφή ΣΣΕ, ο ΣΕΒ αρνήθηκε για πολλοστή φορά να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση των Ενώσεων αναφέρεται: «Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων και συνάδελφοι παρέδωσαν το ψήφισμά μας με τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και με αιτήματα για την άμεση ανακούφιση των συναδέλφων λόγω της άσχημης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί (κλειστές τράπεζες, αναγκαστικές άδειες, απλήρωτοι μισθοί κ.ά.).
Η απάντηση του ΣΕΒ σχετικά με τη συνάντηση που είχαμε ζητήσει για τις 2 Ιουλίου, στις 6 μ.μ., ήταν ότι δέχεται να γίνει στις 9 Ιουλίου, στις 3.00 το μεσημέρι.
Η τακτική του ΣΕΒ είναι γνωστή, αρνείται να μας δεχθεί απογευματινές ώρες και αυτό για να μην έρθει αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους του κλάδου. Θέλουν η συζήτηση να γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων.
Η απάντηση της Ομοσπονδίας μας και του Σωματείου μας είναι η συνάντηση να γίνει στις 9 Ιουλίου, στις 4.30 μ.μ., ώστε να μπορέσουμε μαχητικά - αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τη νέα συλλογική σύμβαση του κλάδου μας.
Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, την κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν οι εργαζόμενοι, είτε το "ναι" είτε το "όχι", δεν θα πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Να βάλουμε φρένο στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ. Να δούμε το σωματείο μας σαν αποκούμπι και να στηριχτούμε σ’ αυτό.
Διεκδικούμε:
  • Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) για λογιστές και βοηθούς λογιστές χωρίς καμία μείωση από τη ΣΣΕ του 2009.
  • Επέκταση της ΣΣΕ και ένταξη όλων των εργαζομένων σε λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες.
  • Η επαγγελματική εξέλιξη να βασίζεται στη ΣΣΕ.
  • Κανένα διαχωρισμό των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών.
  • Επαναφορά υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ.
  • Επαναφορά με νόμο των 751 ευρώ κατώτατου μισθού, ως βάση διαπραγμάτευσης για νέα ΕΓΣΣΕ.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget