Τριετές μνημόνιο με άμεσα μέτρα σε συντάξεις και φορολογία το αίτημα της κυβέρνησης στον ESM

Ένα τριετές μνημόνιο αντιλαϊκών μέτρων, που η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από το συνταξιοδοτικό, συνιστά το αίτημα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στονΕυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργού ΟικονομικώνΕυκλείδη Τσακαλώτου προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, «η Ελλάδα ζητεί από τον ESM ένα δάνειο ("Δάνειο" ή "το Πρόγραμμα") με διαθέσιμη περίοδο για τρία χρόνια, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στο άρθρο 13 της Συνθήκης ESM και στο άρθρο 2 της κατευθυντήριας γραμμής των δανείων. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων του χρέους στην Ελλάδα και για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμοστεί αμέσως ένα σύνολο μέτρων, ήδη από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων:
• Μέτρα που σχετίζονται με την φορολογική μεταρρύθμιση
• Μέτρα που σχετίζονται με τις συντάξεις».
Επιπλέον, με την επιστολή η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται πως «την Πέμπτη 9 Ιουλίου το αργότερο θα εκθέσει λεπτομερώς τις προτάσεις της για μια συνολική και συγκεκριμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων που θα υποβληθεί στην Ομάδα του Ευρώ για να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς».
Επιπλέον, αναφέρει πως «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της, με πλήρη και έγκαιρο τρόπο» και ότι «επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και να σέβεται τους κανόνες και τους κανονισμούς ως κράτος - μέλος. Ανυπομονούμε για την ευνοϊκή και έγκαιρη σας εξέταση του αιτήματός μας».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget