05/30/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Αλλεπάλληλα είναι τα αντιλαϊκά πακέτα που βρίσκονται στα σκαριά, αποδεικνύοντας ότι οι «καλύτερες μέρες» που υπόσχεται η κυβέρνηση, αφορούν το κεφάλαιο που προσδοκά ανάκαμψη κερδών.
Εντός της ημέρας θα γίνουν νέες τηλεδιασκέψεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των κλιμακίων των θεσμών για να κλείσουν οι «εκκρεμότητες» της πρώτης αξιολόγησης. Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη παρέμειναν ανοιχτά ζητήματα. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο ΕΚΑΣ, στα «κόκκινα» δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, απέστειλε επιστολή προς τους θεσμούς με την οποία τους ενημερώνει σε ποια ακριβώς θέματα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί άμεσα και σε ποια θεωρεί ότι δεν χρειάζονται περεταίρω παρεμβάσεις. «Η κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει το σύνολο των εκκρεμοτήτων, οι οποίες είναι περίπου 150, αλλά στην πλειονότητά τους φορούν διορθώσεις σε διατυπώσεις -ωστόσο δεν ανταποκρίνεται σε οκτώ σημεία αιχμής», γράφει το δημοσίευμα.
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους θεσμούς ότι η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει 8 προαπαιτούμενα είτε γιατί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη με δύσκολες ψηφοφορίες είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα. Μεταξύ αυτών είναι η απαίτηση των θεσμών να εκπονήσει η κυβέρνηση εναλλακτικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά το υπάρχον σχέδιο. Το δεύτερο θέμα αφορά το ξεπάγωμα των ειδικών μισθολογίων και ένα τρίτο το αίτημα των θεσμών να καταργηθεί η κατηγορία των συντάξεων που δίνονται για λόγους ατυχημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας έχει ζητήσει μέχρι την Τετάρτη να έχουν κλείσει τα θέματα που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Και αυτό γιατί την Πέμπτη θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΚΤ και θα εξετάσει το αίτημα να αποδεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Προκλητικά επιχειρήματα

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, δήλωσε στο «ΣΚΑΪ» ότι το ισοδύναμο που προτείνει η κυβέρνηση για να επιστρέψουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι το ΕΚΑΣ είναι να τους χορηγηθεί με «λογιστικό τρόπο» ένα έκτακτο επίδομα από το πρωτογενές πλεόνασμα. «Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλη με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε», ισχυρίστηκε προκλητικά, τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε σκληρά μέτρα που δεν τολμούσαν να φέρουν οι προηγούμενες.
Ο Γ. Κατρούγκαλος αναμάσησε το φαιδρό επιχείρημα που αναπαράγουν και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ότι τάχα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβαρύνει τα υψηλότερα και όχι τα χαμηλότερα εισοδήματα, παρουσιάζοντας ως δείγμα αυτής της πολιτικής το τσουνάμι αυξήσεων στους έμμεσους φόρους. «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα» είπε.

Τα χειρότερα είναι μπροστά 

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τα άλλα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με την υποδόση του Σεπτέμβρη, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, από τώρα έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την αξιολόγηση του Οκτώβρη που συνδέεται με νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Σήμερα θα συνεδριάσει στο Άμστερνταμ η «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» που θα εκδώσει πόρισμα για την «αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα».
Η αξιολόγηση του Οκτώβρη περιλαμβάνει θέματα όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος και γενικά η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, η αύξηση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και η καθιέρωση της ανταπεργίας (lock out) για τους εργοδότες.
Μαζί με τα αντιλαϊκά πακέτα, προχωράει και η «αναπτυξιακή» ατζέντα της κυβέρνησης που θα προσφέρει νέα προκλητικά προνόμια στους μονοπωλιακούς ομίλους. Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος «αναπτυξιακός νόμος» και μετά θα πάρουν σειρά άλλα νομοσχέδια όπως αυτό για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων καταθέσεων. 



Το ΚΚΕ καταγγέλλει και την τροπολογία για τις off shore εταιρείες που εμπεριέχεται μέσα στο απαράδεκτο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, επισήμανε η Αλεξάνδρα Μπαλού στέλεχος του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί της Δευτέρας 30 Μάη.
Χαρακτήρισε υποκρισία τον καβγά συγκυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση που διαγκωνίζονται για το ποιος είναι πιο ηθικός και την ίδια ώρα κρύβουν ότι οι φορολογικοί παράδεισοι είναι νομιμοποιημένοι από την ΕΕ, εν μέσω της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων. Υπηρετούν την πολιτική που γεννά τη διαφθορά, φέρνει ασήκωτα βάρη για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.   
Σήμερα, ο κόφτης μπορεί να είναι μόνο το οργανωμένο, λαϊκό κίνημα, ο λαός που δεν θα πειθαρχήσει στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά θα παλέψει για την ανατροπή της, κατέληξε η Αλεξάνδρα Μπαλού. 

Η κυβέρνηση που με το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο θεσμοθέτησε το «διαρκείας» στα μνημόνια, επιδίδεται έκτοτε στην προσπάθεια να πείσει ότι θα κάνει τη διαφορά, που τάχα δεν μπόρεσε στη φάση της κρίσης, στον καιρό της ανάπτυξης. Πουλάει ξανά κάλπικες ελπίδες στην προσπάθειά της να αγοράσει όχι ψήφους αυτή τη φορά, αλλά χρόνο, ανοχή, γιατί όχι και συναίνεση με την ανέξοδη υπόσχεση μιας ανταμοιβής όταν τα κέρδη του κεφαλαίου ανακάμψουν. Κι αυτά ενώ ξέρει ότι νέο «αίμα» θα απαιτηθεί, και μάλιστα σύντομα, για να ανεβάσει στροφές η μηχανή της κερδοφορίας των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων.
Την επομένη κιόλας της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου και ακολούθως της ολοκλήρωσης της «αξιολόγησης», τα κυβερνητικά και κομματικά επιτελεία πήραν φωτιά, μην κρύβοντας την ικανοποίησή τους εν αναμονή του ρευστού με το οποίο θα ενισχυθεί η καπιταλιστική οικονομία. Για να μην ηχούν παράταιρα και προκλητικά τα περί «επιτυχίας», στο φόντο του εκτρωματικού πολυνομοσχεδίου, περιβλήθηκαν από αυταπάτες στο λαό ότι κάτι θα περισσέψει και γι' αυτόν και ότι με κάποιον τρόπο θα «λειανθούν» οι πλέον αντιλαϊκές αιχμές των μέτρων που ψηφίστηκαν.
Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, που τόλμησε να υποστηρίξει ότι «βγήκαμε αλώβητοι» απ' την κρίση με το λαό να αιμορραγεί, ισχυρίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Δ. Αβραμόπουλο:«Εχουμε μια σημαντική ευκαιρία (...) να δουλέψουμε με σοβαρότητα για να μπορέσουμε να ξαναοικοδομήσουμε μια οικονομία σταθερή αλλά και μια δίκαιη ανάπτυξη (...) Η ανάπτυξη έρχεται, αλλά έχει σημασία, αυτή τη φορά, το πλεόνασμα της ανάπτυξης να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη στον ελληνικό λαό».
Μπορεί στα λαϊκά νοικοκυριά να μοίρασε «ακάλυπτες επιταγές», όπως άλλωστε συνηθίζουν, για το κεφάλαιο όμως ο πρωθυπουργός είχε «μετρητά στο χέρι». Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ ανέφερε: «Νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι ότι αποκαθίσταται πλήρως η σταθερότητα, φεύγει η αβεβαιότητα, τελειώνει όλη αυτή η συζήτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει να παραμείνει στον ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης». Πριν παρέθεσε τα οφέλη για την «πραγματική οικονομία», που είναι «3,5 δισεκατομμύρια στους 5 επόμενους μήνες - που θα δώσει μια ώθηση στην πραγματική οικονομία. Εχουμε ακολούθως τις κινήσεις που αναμένουμε από την ΕΚΤ, την επαναφορά του waiver στα ελληνικά ομόλογα αλλά και την ένταξη των ελληνικών τραπεζών στην ποσοτική χαλάρωση, και προσδοκούμε σαφώς - και με την απόφαση που πάρθηκε χθες και είναι ίσως το πιο σημαντικό σε σχέση με το χρέος - ότι για τα επόμενα 20 σχεδόν χρόνια θα έχουμε συνολικές δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους κάτω του 15% του ΑΕΠ, που είναι το χαμηλότερο σε σχέση με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης».
Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι
Απογειώνοντας την κυβερνητική προπαγάνδα ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, ισχυρίστηκε την Παρασκευή αφενός ότι τα μέτρα δεν είναι και τόσο άδικα αφετέρου ότι ανοίγουν δρόμο στο ...παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης!
«Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να είναι λιγότερο άδικα τα μέτρα και να έχουν ταξική χροιά, να βοηθήσουμε (...) Βάλαμε πολύ λίγο φόρο στους πιο φτωχούς (...) και στις συντάξεις κάναμε το ίδιο (...) Ενα κομμάτι των φτωχών ανθρώπων χτυπιέται από τη μείωση του αφορολόγητου, αλλά λίγο», υποστήριξε.
Κι αφού πέταξε και το «δόλωμα» των πολύ χειρότερων μέτρων που τάχα ζητούσαν οι δανειστές - αύξηση 10% στους φόρους στο ηλεκτρικό και το νερό, αφορολόγητο 6.000 ευρώ κ.ά. - έταξε αναπτυξιακά μέτρα στα νησιά όπου καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ, ισοδύναμα για την αποζημίωση των συνταξιούχων που επιστρέφουν το ΕΚΑΣ και κατέληξε απογειώνοντας τον εμπαιγμό: «Ολα αυτά (σ.σ. τα αντιλαϊκά μέτρα) γίνονται για να ξεδιπλωθεί το παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης. Εξήγησε ότι αναφέρεται στα μέτρα «που "παρκάραμε": Για το εισόδημα, τις συντάξεις (...) για να μπορέσει η χώρα να έχει Υγεία (...) Είμαστε κοντά να αλλάξουμε τον φαύλο κύκλο σε έναν ενάρετο (...) Τα βάρη θα μοιραστούν με πιο ίσιο τρόπο»..!
Καρότο και μαστίγιο
Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν κουράστηκε όλη τη βδομάδα να αναλύει την «απόδοση» που θα έχει η απόφαση του Γιούρογκρουπ στους επιχειρηματικούς ομίλους. «Ελαττώνονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας (...) μείωση του ρίσκου, άρα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον», διακήρυττε σε κάθε της παρέμβαση, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την αστική τάξη ότι «για την κυβέρνηση ξεκινά ένας καινούργιος, αλλά πραγματικά δημιουργικός - που θα τον δώσουμε όλοι με μεγάλη χαρά - αγώνας δρόμου, προκειμένου να βγούμε γρήγορα από το φαύλο κύκλο. Δηλαδή, ανάπτυξη. Εδώ υπάρχει συνολικός σχεδιασμός (...) Στόχος είναι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους να περάσουμε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς».
Είχε προηγουμένως εξηγήσει ότι απ' τη δόση των 10 περίπου δισ. τα«3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα» (τα υπόλοιπα θα πάνε στην «εξυπηρέτηση» του κρατικού χρέους), ότι«εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους», ότι«δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές».
Κι ενώ στο κεφάλαιο έταξε «πολύτιμη ρευστότητα», στο λαό η Ολγα Γεροβασίλη έταξε «μέρισμα» της ανάπτυξης, ισχυριζόμενη:«Εχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Ελληνες πολίτες. Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα, της οικονομικής ανάκαμψης». Στο φόντο των κυβερνητικών πεπραγμένων, τέτοιες δηλώσεις βέβαια δεν ηχούν ως υπόσχεση αλλά ως απειλή και τέτοια στην πραγματικότητα συνιστούν.
Εναλλάσσοντας το καρότο με το μαστίγιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανήλθε αργότερα και απείλησε το λαό ότι αν δεν κάτσει φρόνιμα και παρεμποδίσει την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης, θα το πληρώσει ακριβά. «Διότι μέσα σε όλο αυτό υπάρχει το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, υπάρχουν τα ζητήματα των μνημονιακών υποχρεώσεων, τα οποία θα πρέπει να καλύψουμε, προκειμένου στην τριετία να μπορέσουμε με ασφάλεια να φθάσουμε και το στόχο του 3,5% και να βγούμε από τη δίνη των μνημονίων», ανέφερε.
Σύννεφο το δούλεμα...
Η επιχείρηση χειραγώγησης του λαού περιλαμβάνει βεβαίως πολλά και διάφορα τερτίπια, όπως συνάγεται και απ' τις δηλώσεις Καμμένου, Βούτση και άλλων για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Οι κύριοι αυτοί αφού ψήφισαν το μέτρο προσπάθησαν τις επόμενες μέρες να πετάξουν από πάνω τους την ευθύνη και να τη φορτώσουν στους ...κακούς δανειστές, εμπαίζοντας το λαό - τους νησιώτες εν προκειμένω - με υπονοούμενα ότι η αδικία θα αρθεί με κάποιον τρόπο...
Το θέμα άνοιξε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος σε ομιλία του στη Σύρο ανέφερε: «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική(...) Δυστυχώς - στο θέμα των νησιών έφτασα μέχρι και την παραίτηση -δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα (...) όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε πολύ σύντομα (...) να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας»...
Ακολούθησε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, που δήλωσε ότι το μέτρο κινείται «στα όρια της αντισυνταγματικότητας» και είναι«πάρα πολύ προβληματικό». «Μας είχε σοκάρει, πέρυσι το καλοκαίρι που το διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία ανταγωνιστικότητας», ισχυρίστηκε.
Ομοίως, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλ. Καματερός,χαρακτήρισε το μέτρο «απαράδεκτο», υποστηρίζοντας επιπλέον: «Και ξέρουμε όλοι κάτω από ποιες πιέσεις το ψηφίσαμε».
Τα υπονοούμενα περί άρσης του συγκεκριμένου μέτρου κατέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, απαντώντας με ένα ηχηρό «όχι» σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκοπεύει να το καταργήσει.
Είχαν προηγηθεί για το σύνολο της εφαρμοζόμενης πολιτικής τοποθετήσεις, όπως του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, ο οποίος, μιλώντας σε συνέδριο του ΣΕΒ, έκανε λόγο για«πίεση ασφυκτικής εποπτείας», αλλά και του βουλευτή Τ. Μηταφίδη ότι τάχα η κυβέρνηση εκβιάζεται «με όλη τη σημασία του όρου»...
Την αποφώνηση του «καραγκιόζ μπερντέ» έκαναν στο τέλος της βδομάδας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σ. Φάμελλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Ο πρώτος ισχυρίστηκε πως την «απόδοση της ελληνικής οικονομίας, που θα έχουμε κάθε χρόνο, ως πρωτογενές πλεόνασμα σε σύγκριση με τη συμφωνία, θα την επιστρέφουμε στην κοινωνία (...) Κάθε χρόνο που θα πηγαίνουμε καλύτερα το φορολογικό μείγμα θα βελτιώνεται»...
Η δεύτερη είπε ότι «το πρώτο ζητούμενο αφενός είναι πώς θα προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας από τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας (...) Το έργο της κυβέρνησης δεν εξαντλείται στην υλοποίηση της συμφωνίας και μόνο (...) Αφορά σε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων το οποίο δεν εξαντλείται μόνο στην εφαρμογή της συμφωνίας, ακριβώς για να υπάρχει αντιστάθμισμα στις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας».

Στην πραγματικότητα, αυτό που τους καίει είναι αυτό που ομολόγησε μέσες άκρες η Ράνια Σβίγκου, μετά τα παραπάνω, ότι δηλαδή κοινός στόχος κυβέρνησης και κόμματος για το επόμενο διάστημα είναι η χειραγώγηση του λαού, ζήτημα κρίσιμο για την απρόσκοπτη υλοποίηση της ταξικής υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής τους: «Αυτό που έχει σημασία το επόμενο διάστημα είναι το πώς οι κοινωνικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν...»!

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget