Κάθε αξιολόγηση ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση είναι, φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες του λαού, σηματοδοτεί την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και διαμορφώνει νέες δυνατότητες για να θωρακιστεί η καπιταλιστική κερδοφορία.
Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ 1 το πρωί του Σαββάτου 25 Μάρτη.
Πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για να επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάκαμψη είναι να τσακιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, και όσον αφορά τους μισθούς, αλλά και όσον αφορά τις εργασιακές και ασφαλιστικές τους σχέσεις.
Και η σημερινή κυβέρνηση με την πολιτική της και οι απαιτήσεις των δανειστών είναι μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα της συνέχισης της εκδήλωσης της κρίσης, της αναιμικής καπιταλιστικής ανάκαμψης αλλά και της όξυνσης των αντιθέσεων και ανταγωνισμών που εκδηλώνονται, συμπλήρωσε ο κομμουνιστής βουλευτής. 
Κατήγγειλε επίσης τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης που καλλιεργεί αυταπάτες για την ΕΟΚ, η οποία φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυση της, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και επιχείρησε να χειραγωγήσει και να ενσωματώσει το λαό και τους εργαζόμενους στη λογική του Ευρωμονόδρομου. 
Όσο ο λαός εξακολουθεί να ανέχεται αυτή την πολιτική, θα οδηγηθεί στην καταστροφή, το ΚΚΕ τον καλεί να συγκρουστεί με τις αιτίες των προβλημάτων που δεν είναι μόνο το πολιτικό σύστημα, το οποίο αποτελεί το υπαλληλικό προσωπικό, που εφαρμόζει και νομοθετεί με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου αλλά και με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.