02/27/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Κυβέρνηση και τρόικα κόβουν και ράβουν το τελικό τους σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, φιλοδοξία του υπουργείου Εργασίας είναι να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στην επόμενη βδομάδα η διαπραγμάτευση και το νομοσχέδιο να πάρει το δρόμο για τη Βουλή τις πρώτες μέρες του Μάρτη.
Οι διαρροές για τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες που υπηρετούν, σ' ένα πράγμα συνηγορούν: Ότι το νομοσχέδιο που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο άγριο απ' όσα είδαμε έως τώρα να γράφονται στην πρόταση της κυβέρνησης. Είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού δεν μπορεί να υπάρξει.
Κάτω απ' αυτό το πρίσμα, στην εργατική τάξη και στο λαό πρέπει να σημάνει συναγερμός. Η επιτυχία της γενικής 48ωρης απεργίας όταν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή, χρειάζεται επιτακτικά να καθορίσει το περιεχόμενο της δράσης κάθε εργατικού σωματείου και φορέα του κινήματος.
Η κυβέρνηση επιμένει στην προπαγάνδα της ότι οι αλλαγές που προωθεί στο Ασφαλιστικό έχουν το στοιχείο της δικαιοσύνης. Η μόνη δικαιοσύνη που υπάρχει στα μέτρα της, είναι ότι πλήττουν τους πάντες και εξισώνουν όλους προς τα κάτω σε ό,τι αφορά συντάξεις και παροχές.
Αυτό το στόχο υπηρετεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων και για τους παλιούς δικαιούχους, με τα κριτήρια τα οποία στο εξής θα βγαίνουν στη σύνταξη οι νέοι. Τη μείωση των παλιών συντάξεων, ανεξάρτητα από το πότε και πώς θα εκφραστεί στο πραγματικό εισόδημα του συνταξιούχου, υπηρετεί το συγκεκριμένο μέτρο, που παίρνεται στο όνομα της «δικαιοσύνης» και ισότιμης μεταχείρισης παλιών και νέων συνταξιούχων.
Ακόμα, η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων και η ένταξη όλων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε εξίσωση των παροχών προς τα κάτω για όλους. Να ακόμα ένα στοιχείο της «δικαιοσύνης» που επικαλείται η κυβέρνηση.
Κατά τ' άλλα, όπως όλα δείχνουν, ανάμεσα στα μέτρα που τελικά θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο, είναι η αύξηση των απαραίτητων χρόνων Ασφάλισης για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη συνταξιοδότηση από τα 15 χρόνια στα 20 χρόνια.
Ανάλογα θα κλιμακώνεται και το ποσό της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης» που θα δικαιούται ο συνταξιούχος, με «ταβάνι» τα 384 ευρώ στην περίπτωση της 20ετίας. Δεν έχει αποκλειστεί, επίσης, το ενδεχόμενο να θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια για το ύψος της «εθνικής σύνταξης», ώστε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και κατά συνέπεια η συνολική κρατική δαπάνη για την Ασφάλιση.
Άλλο μέτρο που φαίνεται πως καταλήγει, είναι η μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης για τον υπολογισμό του λεγόμενου «ανταποδοτικού» τμήματος της σύνταξης, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις μέχρι και 30%, μικρότερο πλαφόν στο ύψος των αποδοχών από συντάξεις, νέες μεγάλες μειώσεις στα εφάπαξ και περικοπές των μερισμάτων που αποδίδονται στους δημόσιους υπαλλήλους.
Έτσι έχουν τα πράγματα και ήρθε η ώρα ο καθένας να «κάνει ταμείο» και να πάρει την ευθύνη του: Θα επιτρέψει να περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και τα άλλα που ακολουθούν στα Εργασιακά, στο Φορολογικό και αλλού;
Θα επιτρέψει οι απώλειες των προηγούμενων ετών και τα μέτρα που έρχονται τώρα να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση της νέας γενιάς, που θα ζήσει μια ζωή χειρότερη από αυτή των πατεράδων της, ενώ η επιστήμη και η τεχνική έχουν κάνει τεράστια άλματα ακόμα και σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία; Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος στην κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι στη μάχη για τη 48ωρη γενική απεργία!

Ο κύριος Λεβέντης και το προσωπαγές κόμμα του, έχει απασχολήσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Αφενός την κοινή γνώμη, αφετέρου την κοινή λογική και ενίοτε το μπλογκ μας. Χαρακτηριστικό γνώρισμα προσωπαγούς κόμματος, αποτελεί η έλλειψη πολιτικού σχεδίου και προτάσεων, που τουλάχιστον να μην περνάνε πάνω από τα κουφάρια του λαού.
Ακολουθώντας πιστά αυτό το μοτίβο λοιπόν, τον έχουμε παρακολουθήσει να αποθεώνεται συχνά πυκνά για τις εύστοχες ατάκες που αναβλύζει κατά καιρούς, για τον προσωπικό αγώνα που έκανε τα τελευταία 25 χρόνια προκειμένου να μπει στη Βουλή και γενικά να αποδεικνύεται καλή επένδυση για όσους θεώρησαν πως το τρόλλινγκ μπορεί να ασκήσει εξουσία.
Τα δύσκολα για τον κύριο Λεβέντη, ξεκινάνε όταν κάποιος αναρωτηθεί για το τι προτείνει ο ίδιος. Τι προβλέπει το πολιτικό του πρόγραμμα; Και εκεί είναι που τρώμε τα μούτρα μας, πάνω σε έναν απροσπέλαστο τοίχο αοριστίας, φτιασιδωμένο με δημοφιλή φιληναφήματα για τους αργόμισθους του δημοσίου, συνοδευόμενο από μία μανία για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης.
Στ’ αλήθεια, ο κύριος Λεβέντης έχει ζητήσει περισσότερες φορές οικουμενική, απ’ ότι έχει ζητήσει ο Καραγκούνης πέναλτυ. Μας έχει κάνει να πιστέψουμε πως η οικουμενική μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τις αιμορροΐδες, και μια απλή αναζήτηση στο google μπορεί να μας επιβεβαιώσει:
λεβέντης οικουμενική - Google Search 2016-02-20 17-01-37
Δεν κάνουμε πλάκα:
καραγκουνης πεναλτυ - Google Search 2016-02-20 17-02-39
Στην κυριολεξία, ο κύριος Λεβέντης έχει ζητήσει 22 φορές οικουμενική, τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε διακριτές ομιλίες του ή συνεντεύξεις:
  1. 09/11/2015 – Λεβέντης: Μόλη λύση η οικουμενική κυβέρνηση στις αρχές του 2016
  2. 19/11/2015 – Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε ο Λεβέντης – ΒΙΝΤΕΟ
  3. 22/11/2015 – Παπαδήμο ή Στουρνάρα για πρωθυπουργό προτείνει ο Βασίλης Λεβέντης
  4. 23/11/2015 – Λεβέντης: Η χώρα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση
  5. 28/11/2015 – Ο Λεβέντης ζήτησε από τον Τσίπρα οικουμενική κυβέρνηση
  6. 01/12/2015 – Λεβέντης: Οικουμενική κυβέρνηση, οτιδήποτε άλλο συνιστά πασάλειμμα (Video)
  7. 03/12/2015 – Επιμένει ο Λεβέντης σε οικουμενική ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
  8. 05/12/2015 – Λεβέντης: Οικουμενική, αλλιώς η κυβέρνηση θα καταρρεύσει
  9. 18/12/2015 – Λεβέντης: Συμφιλιωθείτε με την ιδέα της οικουμενικής – ΒΙΝΤΕΟ
  10. 21/12/2015 – Λεβέντης σε Καραμανλή: Να στηρίξεις Μεϊμαράκη για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης
  11. 29/12/2015 – Ο Λεβέντης στο TΟC: Συζητώ μόνο οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες
  12. 29/12/2015 – Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι υπουργοί του
  13. 03/01/2016 – Λεβέντης: ΠΑΣΟΚτζης, όχι αριστερός ο Τσίπρας αν δεν θέλει οικουμενική
  14. 11/01/2016 – Λεβέντης σε Μητσοτάκη: Δέξου οικουμενική κυβέρνηση
  15. 22/01/2016 – Λεβέντης: Οικουμενική γιατί έχουμε γίνει γελοίοι!
  16. 23/01/2016 – Λεβέντης: Μεταρρυθμίσεις και οικουμενική τα «κλειδιά» για έξοδο από την κρίση
  17. 24/01/2016 – Λεβέντης: Να ζητήσει ο Τσίπρας οικουμενική
  18. 26/01/2016 – Λεβέντης: Να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση
  19. 02/02/2016 – Επιμένει στην πρόταση για οικουμενική ο Βασίλης Λεβέντης
  20. 07/02/2016 – Λεβέντης: Τον Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική
  21. 18/02/2016 – Λεβέντης:O Προβόπουλος είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός σε μια οικουμενική κυβέρνηση
  22. 19/02/2016 – Λεβέντης: Αν ο Μητσοτάκης δεν δεχτεί οικουμενική, θα κάνει ο Καραμανλής
Πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε… Μήπως οικουμενικά δε γίνεται η διακυβέρνηση της χώρας; Ποια πολιτική αλλαγή θα φέρει η οικουμενική, αν δεν ανακατέψει απλά την τράπουλα της υπάρχουσας διαφθοράς; Ποια θα είναι η διαφορά, αν ο Ντάισελμπλουμ απαιτήσει από έναν τεχνοκράτη την περικοπή συντάξεων και όχι απ’ τον Κατρούγκαλο; Οικουμενικά δεν ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο; Οικουμενικά δεν αδιαφορήσαμε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος; Οικουμενικά δεν αντιδρούν τα κόμματα απέναντι στους αγρότες που τους ζητάνε να φύγουν από τα μπλόκα;
Με το ίδιο οικουμενικό σκεπτικό δεν τόλμησε και ο κύριος Λεβέντης να προτείνει στους αγρότες να φύγουν από τα μπλόκα, λέγοντας πως θα γυρίσουν σπίτια τους ταπεινωμένοι;
Ο μόνος τρόπος να ταπεινωθείς από έναν αγώνα, είναι να μην τον κάνεις ποτέ κύριε Λεβέντη.
απο Σπασμένο παράθυρο

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget