04/20/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Σε ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕτονίζει:
«Σήμερα, 49 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 διδασκόμαστε, τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της χούντας. Τιμάμε τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλους όσοι στάθηκαν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες.
Η στρατιωτική δικτατορία στηρίχτηκε από τμήματα της πλουτοκρατίας, από κέντρα της αστικής τάξης της χώρας μας, τις ΗΠΑ, απόδειξη ότι η αστική τάξη και το κράτος της, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, τις ανάγκες του εκμεταλλευτικού συστήματος, μπορούν ακόμα και να στηρίξουν στρατιωτικά και πολιτικά πραξικοπήματα.
Σήμερα, που νοσταλγοί της χούντας προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή χύνει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο, τα ιστορικά συμπεράσματα από την επιβολή της χούντας έχουν μεγάλη σημασία, γιατί αποδεικνύουν ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Γι’ αυτό και η αντιμετώπιση του φασισμού και η υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων περνά μέσα από την πάλη για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967 μπόρεσε να επιβληθεί όχι μόνο γιατί η επιλογή της αστικής τάξης ήταν να προωθήσει, με την κατάλυση της αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας, τα αντιλαϊκά της σχέδια, να ξεπεράσει τις δυσκολίες της, αλλά και γιατί ο λαός δεν μπόρεσε με την οργάνωση της πάλης του να προετοιμαστεί εναντίον του.
Το ΚΚΕ, που μέσα στη δικτατορία, σε καθεστώς παρανομίας και διώξεων, ανασυγκρότησε τις κομματικές του οργανώσεις, δυνάμωνε, προχώρησε στην ίδρυση της ΚΝΕ και αντιδικτατορικών οργανώσεων και με τη δράση του, με την αταλάντευτη στάση των μελών και στελεχών του κατάφερε να εμπνεύσει την πάλη του λαού ενάντια στη χούντα, συνέβαλε καθοριστικά στην ήττα των απόψεων και του οπορτουνισμού που ήθελαν συμβιβασμό με τη χούντα και τις μεταμφιέσεις της.
Η ισχυροποίηση και ετοιμότητα του λαϊκού κινήματος, με αντοχή και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, είναι κρίσιμος παράγοντας για να μπορεί να βάλει ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, ν’ ανασυνταχθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα και να περάσει συνολικά στην αντεπίθεση κατά του κεφαλαίου και της εξουσίας του, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.
Ιδιαίτερα σήμερα που για να θωρακιστεί η κερδοφορία και η ανάκαμψη του κεφαλαίου το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να πάρουν μέρος στην οργάνωση της πάλης για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής».

Το μνημείο της κνίτισσας, φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε στην πύλη του εργοστασίου ΕΤΜΑ από ανθρώπους της εργοδοσίας, έβαλαν στο στόχαστρό τους φασιστοειδή. Δρώντας στο σκοτάδι, κατά τη συνήθη πρακτική τους, προσπάθησαν με αθλιότητες να λερώσουν ένα σύμβολο αγώνα και σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Παντείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρουν:
«Στήνουμε μπλόκο στους φασίστες που τόλμησαν για δεύτερη φορά να βεβηλώσουν το μνημείο της Σ. Βασιλακοπούλου στο Πάντειο!
Να σημάνει συναγερμός! 
Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Παντείου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ καταγγέλλουμε στους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Παντείου την επίθεση που έκαναν οι φασίστες στο Πανεπιστήμιό μας. Τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Απρίλη φασιστοειδή μέσα στο σκοτάδι βεβήλωσαν το μνημείο της δολοφονημένης από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ κνίτισσας - φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η τιμητική πλακέτα είχε τοποθετηθεί στη μνήμη της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 2010. Έκτοτε έχει βεβηλωθεί ήδη τρεις φορές, τις δύο από φασιστοειδή.
Όπως και την πρώτη φορά το 2013, οι φασίστες έδρασαν μέσα στο σκοτάδι! Μόνο που αυτή τη φορά αποκάλυψαν και τη “ράτσα” τους, αφού υπέγραψαν στους γύρω τοίχους του Πανεπιστημίου ως “ναζί” και “νεοναζί”.
Οι προσπάθειές τους να επικρατήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας δεν θα περάσουν. Θα μας βρουν απέναντί τους!
Δεν είναι τυχαίο που η επίθεσή τους έγινε τώρα. Αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα νέα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή των γονιών μας και το μέλλον μας. Θέλει να περάσει τα μέτρα μέσα στο Πάσχα ώστε να συναντήσει όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις. Και σε αυτό το έργο προσπαθούν να βοηθήσουν οι φασίστες. Ξέρουν ότι στους κομμουνιστές δεν πιάνουν οι απειλές και οι φοβέρες, όμως θέλουν να φοβηθεί, να τρομοκρατηθεί όποιος σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι. 
Είναι ο μηχανισμός τρομοκράτησης των εργατών και του λαϊκού κινήματος, οι ίδιοι που κάθε δεύτερη βδομάδα κάνουν στη Βουλή Ερωτήσεις και προτάσεις υπέρ των εφοπλιστών, που στήνουν σκλαβοπάζαρα. Θα πάρουν όμως την απάντησή τους από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Παντείου! Θα μας βρουν οργανωμένους και συσπειρωμένους να παλεύουμε ακόμα πιο δυναμικά ενάντια στα μέτρα που έρχονται, ενάντια στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στα κόμματά του.
Τους το κάνουμε ακόμα μια φορά καθαρό. Δεν μας αγγίζουν οι βρωμιές τους, γιατί ο λαός ξέρει καλά ότι οι φασίστες είναι μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και μπράβοι της νύχτας. Βγαίνουν μόνο τη νύχτα γιατί στο φως της μέρας ξέρουν ότι θα πάρουν αγωνιστική απάντηση, όχι μόνο από τους κομμουνιστές, αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Μπορούν να είναι σίγουροι ότι όπως και τους προγόνους τους, ούτε η νύχτα, που τους φυλάει, δεν θα τους προστατέψει. Θα τους τσακίσει ο λαός και θα είναι ντάλα μεσημέρι.
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, ενισχύουμε τους αγωνιστές στο Σύλλογό μας, δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Είναι η καλύτερη απάντηση στις προβοκάτσιες των φασιστοειδών.
Θα τους βάλουμε εκεί που τους πρέπει: Στα άχρηστα, μαζί με το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν!».




«Ο λαός δεν πρέπει να δώσει το δικαίωμα να τον ρίξουν στα Τάρταρα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, το πρωί της Τετάρτης 20 Απρίλη.
Επισήμανε ότι πρέπει να ακουστεί ένα μυριόστομο «όχι» και στο Ασφαλιστικό και στο Φορολογικό, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο-«καρμανιόλα».
Επίσης ανέφερε ότι μόλις προκηρυχθεί 48ωρη απεργία, θα πρέπει να κατέβουν μυριάδες στο δρόμο, προσθέτοντας ότι «η  ρήξη και η ανατροπή είναι μονόδρομος». 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget