06/30/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Την Πέμπτη 2 Ιούλη η μεγάλη συγκέντρωση με σύνθημα «Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ – ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία», που διοργανώνει στις20.00 στο Σύνταγμα, ηΚομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Οι προσυγκεντρώσεις
Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ., ως εξής:
  • Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Καλλιτέχνες, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Εμπόριο, Επισιτισμός, Δικαιοσύνη, ΕΒΕ, Υγεία, Εκπαιδευτικοί.
  • Φιλελλήνων: Νότιος Τομέας, Δημόσια Διοίκηση - ΟΤΑ, Πειραιάς.
  • Ομόνοια: Δυτικός Τομέας, Βόρειος Τομέας, Μεσόγεια, Θριάσιο, Ανατολικός Τομέας, Τομέας Α' Αθήνας - Γαλατσίου.

Επίσημο αίτημα για νέα δανειακή σύμβαση, για ποσό τουλάχιστον 29,2 δισ. ευρώ και διάρκεια δύο χρόνων κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τους επικεφαλής του Eurogroupκαι του ESM, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα συνοδεύεται από λίστα όρων και προϋποθέσεων, δηλαδή του μνημονίου που θα συνοδεύει αυτή τη νέα δανειακή σύμβαση.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Kλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει πως «με δεδομένο ότι σήμερα, 30 Ιουνίου 2015, είναι το deadline βάσει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, η Ελλάδα ζητά οικονομική στήριξη από τον ESM υπό τη μορφή μίας διετούς δανειακής συμφωνίας, και βάσει των συνθηκών που ισχύουν σύμφωνα με το Άρθρο 13 του ESM και των όρων στο Άρθρο 2. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας είτε προς το εξωτερικό είτε προς το εσωτερικό».
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός για το χρέος ζητά «σε σύνδεση με το δάνειο, η Ελλάδα ζητά την αναδιάρθρωση των χρεών της στον EFSF βάσει των προτάσεων που έγιναν από την Κομισιόν και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έως το πέρας του δανείου ή νωρίτερα η Ελλάδα έχει στόχο να κερδίσει εκ νέου την πρόσβαση προς τις διεθνείς αγορές, ούτως ώστε να καλύψει τις μελλοντικές χρηματοδοτικές της ανάγκες».
Μέχρι να συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα - μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας ζητά μικρή παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, αναφέροντας «έως ότου αυτό το δάνειο συμφωνηθεί η Ελλάδα ζητά από το Eurogroup την παράταση για ένα μικρό διάστημα του υπάρχοντος προγράμματος, ούτως ώστε να μην υπάρξει τεχνική χρεοκοπία της χώρας».
Τόσο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης όσο και τα αντιλαϊκά μέτρα που συγκροτούν τη λίστα των όρων και των προϋποθέσεων, θα συζητηθούν στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.  

Σε ανακοίνωση του για την σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕαναφέρει:
«Στη συζήτηση που έγινε κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής σε σχέση με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, επιβεβαιώθηκε ο αντιδραστικός χαρακτήρας του θεσμικού πλαισίου του "νόμου για τα δημοψηφίσματα", που περιορίζει τη συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο των πολιτικών κομμάτων και εγκλωβίζει στην υπερψήφιση ενός “ναι” ή “όχι” μέσα από τις λεγόμενες “επιτροπές υποστήριξης”. Αποκλείονται έτσι ουσιαστικά τα κόμματα, να τοποθετηθούν και να διαφοροποιηθούν, με την έκφραση άλλης άποψης, απορρίπτοντας το ερώτημα που τίθεται για ψήφιση. Ως γνωστόν το ΚΚΕ συμμετέχει στο δημοψήφισμα, απορρίπτοντας όμως το εκβιαστικό και ψεύτικο δίλημμα που τίθεται, καλώντας το λαό να το απορρίψει επιλέγοντας την πρόταση του ΚΚΕ.
Η κυβέρνηση ενώ έκανε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ρύθμισε διάφορα ζητήματα δεν άγγιξε την ουσία του υπάρχοντος αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου και διατήρησε τις Επιτροπές στήριξης, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των κομμάτων να συμμετέχουν με αυτοτέλεια στο δημοψήφισμα.
Το ΚΚΕ επανέλαβε την πάγια θέση του να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και να σταματήσει η προκλητική προβολή των δύο κομμάτων του νέου δικομματισμού, σε βάρος των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ. Επιπλέον, να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη Bουλή και το ευρωκοινοβούλιο. Το ΚΚΕ ζήτησε να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος προβολής στα ΜΜΕ ή σε ψευτοεπιτροπή κάλυμμα που πιθανόν συγκροτήσει, ώστε να προβάλλει το ναζιστικό δηλητήριο. Ζήτησε επίσης κάλυψη της κεντρικής ομιλίας του Κόμματος και χρόνο για διακαναλική».

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική της ΕΕ απέναντι στους αναπήρους τόνισε ο Σάκης Βαρδαλής, ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και τη ρύθμιση ασφαλιστικών ζητημάτων, που συνεχίζεται σήμερα επί των άρθρων.
Όπως υπογράμμισε, η απλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση μπορεί να γίνει, αλλά θα αφορά λιγότερους ανάπηρους και με ακόμα μικρότερες παροχές.
Αναφερόμενος στη ρύθμιση ασφαλιστικών ζητημάτων ανάμεσα σε ανάπηρους ασφαλισμένους σε διαφορετικά ταμεία, που προβλέπει ενιαίους κανόνες καθορισμού της αναπηρίας, επισήμανε ότι ανοίγει το δρόμο για προς τα κάτω ενοποίηση των παροχών.
Επισήμανε ακόμα την καθιέρωση του κριτηρίου λειτουργικότητας, σημειώνοντας τον κίνδυνο μέσα από αυτό να πετσοκόβονται ποσοστά αναπηρίας και παροχές σε βαριά ανάπηρους.

Μεγάλη ταλαιπωρία συνεχίζουν να υφίστανται χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη το πρωί δεν είχαν καταβληθεί οι συντάξεις του ΟΑΕΕ, του ΝΑΤ και του ΤΑΠ - ΟΤΕ, ενώ των συνταξιούχων της ΔΕΗ και του ΟΓΑ αναμένεται να καταβληθούν την Τετάρτη.
Κάτω από την παρέμβαση των συνταξιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ στον πρόεδρο του ΝΑΤ και στη διοίκηση του ΙΚΑ αντίστοιχα, οι συντάξεις άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το μεσημέρι της Τρίτης.
Για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τον διοικητή του Ταμείου, θα καταβληθεί το μισό ποσό την Τετάρτη 1η Ιούλη και το υπόλοιπο μισό την ερχόμενη βδομάδα!
Και μετά την τεράστια αγωνία που υφίστανται επί δύο μέρες χιλιάδες συνταξιούχοι για το αν θα λάβουν τις συντάξεις τους, τώρα θα έρθουν αντιμέτωποι με μια δεύτερη τεράστια ταλαιπωρία.
Την Τετάρτη 1η Ιούλη θα ανοίξουν κάποια τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. Τα υποκαταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για τρεις μέρες -μέχρι την Παρασκευή- σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Ωστόσο οι συνταξιούχοι θα μπορούν να αποσύρουν έως 120 ευρώ, μία φορά μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας!
Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες σε όλους τους συνταξιούχους.
Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα http://www.minfin.gr/?q=el/news/news/katasthmata-5%20trapezwn η οποία ωστόσο το μεσημέρι της Τρίτης δεν λειτουργούσε. 
Για να δείτε τα υποκαταστήματα των τραπεζών πατήστε πάνω στις τράπεζες.
Συνοψίζοντας...
Περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι επί δύο μέρες (Δευτέρα και Τρίτη) δεν ήξεραν πότε θα τους καταβληθεί η πενιχρή σύνταξη...
Επί δύο μέρες δεν ήξεραν πώς θα πάρουν τη σύνταξή τους, αφού τα καταστήματα είναι κλειστά και οι περισσότεροι δεν έχουν κάρτα...
Και τώρα θα πρέπει να μάθουν ποιο υποκατάστημα είναι κοντά τους, αν είναι κάποιο, να στοιβαχτούν πάλι σε ουρές από την Τετάρτη το πρωί...
Και αφού ολοκληρωθεί και αυτή η ταλαιπωρία να πάρουν μόλις 120 ευρώ για μια βδομάδα!

Αποχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ τηςΚεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς ύστερα από εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ και στελέχους της ΝΔ Γιώργου Πατούλη, θέμα της συνεδρίασης ήταν «Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και …η αδιαπραγμάτευτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη».
Η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, Ελπίδα Παντελάκη, κατήγγειλε ότι ο Γ. Πατούλης επιχειρεί μέσω της ΚΕΔΕ να συνδράμει στον εκβιασμό και την κοροϊδία του λαού που στήνουν από κοινού κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Όπως σημείωσε: «Επικουρεί για άλλη μια φορά η ΚΕΔΕ την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ - ΔΝΤ να φορτωθεί ο λαός τα νέα αντιλαϊκά μνημόνια που είναι πάνω στο τραπέζι και που από κοινού έχουν δρομολογήσει σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων του. Ο ρόλος της ΚΕΔΕ και των δυνάμεων που την συγκροτούν δεν ξαφνιάζει κανέναν. Χρόνια τώρα έχουν συνδράμει με κάθε μέσο και τρόπο την αντιλαϊκή επίθεση μέσω των δήμων. Σήμερα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το ρόλο τους. Ρόλος βαθιά αντιλαϊκός, θεματοφύλακες της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου που έχει μετατρέψει τους δήμους σε επιχειρήσεις και τους δημότες σε πελάτες, που αξιοποιούν την κρίση για να εκβιάσουν και να ενσωματώσουν τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού και των παιδιών του στα συμφέροντα της εγχώριας και της διεθνούς πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουν: Να αντιπαλέψουν την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της, να μην εγκλωβιστούν στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στο μόχθο του».

Δηλώσεις για το δημοψήφισμα έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την Τρίτη 30 Ιούνη, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Συγκεκριμένα, ανέφερε:
«Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της Κυριακής και οι εκβιασμοί καλά κρατούν.
Από τη μια η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ εκβιάζουν το λαό για να πει ΝΑΙ στην αντιλαϊκή πρόταση-καρμανιόλα και από την άλλη εκβιάζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, για να αποσπάσουν το ΝΑΙ στο δικό τους μνημόνιο.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε χτες ότι η πρότασή του είναι στο τραπέζι και από την επόμενη εβδομάδα η διαπραγμάτευση θα αφορά ένα νέο πρόγραμμα, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ.
Και με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέξει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο. 
Και με το κλίμα τρομοκρατίας, που ενισχύει με μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων και με τους περιορισμούς που βάζει να πάρουν από τις τράπεζες τους μισθούς και τις συντάξεις.
Και με τα παζάρια που συνεχίζει με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ.
Ενισχύει τον εκβιασμό της άλλης πλευράς.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει:
ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα είναι το πραγματικό, γνήσιο "ΟΧΙ", χωρίς ναι μεν, αλλά…
Η πρόταση του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με καμία πρόταση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, που την ψήφισαν μαζί στη Βουλή.
Το πραγματικό ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα είναι: "Θέλετε το ΣΥΡΙΖΑίικο μνημόνιο των 8 δισ. ή το τροϊκανό μνημόνιο των 9 δισ.;».
Πιάσε τ' αυγό και κούρευ' το, που λέει κι ο λαός μας.
Για μια ακόμα φορά καλούμε το λαό να ακυρώσει τα διλήμματα και ν’ απορρίψει τα μνημόνια σε όλες τις εκδοχές τους.
Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ.
Η πρόταση αυτή μπορεί σήμερα να εκφράσει τη θέληση του λαού, όπως εκφράστηκε μέσα από τους αγώνες του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να απαλλαγεί από όλα τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, να απαλλαγεί από όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που τον έχει ματώσει κυριολεκτικά, η οποία όχι μόνο παραμένει άθικτη, αλλά και ενισχύεται συνεχώς με την πρόταση της κυβέρνησης. Είναι "ΝΑΙ" η πρόταση του ΚΚΕ στην αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Η κυβέρνηση με ωμό τρόπο αρνήθηκε μέσα στη Βουλή, προχτές, να τεθεί η πρότασή μας με τα ερωτήματα που έβαζε το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα. Όχι μόνο δεν δέχτηκε να γίνει συζήτηση, αλλά ούτε καν έβαλε σε ψηφοφορία στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ. Με το γνωστό "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", ακόμα και για τα μάτια του κόσμου, επιβεβαίωσε ότι είναι πιστός υπηρέτης της δικτατορίας των μονοπωλίων, έτσι όπως αυτή εκφράζεται από το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα, το οποίο η ίδια σήμερα υπηρετεί και όχι κάποιος άλλος που έχει την πλειοψηφία.
Προσπάθησε να αποκλείσει αυτή την πρόταση του ΚΚΕ από το δημοψήφισμα, από το να βρίσκεται επίσημα μέσα στα εκλογικά τμήματα, επιλέγοντας το δικό της ψηφοδέλτιο και στα αγγλικά και στη μετάφραση -από ό,τι είδαμε σήμερα- για να πάει ο λαός να τσεκάρει με το στυλό στο κουτάκι του "όχι" και του "ναι" και από την κάλπη τελικά να βγει μόνο "ναι" σε όλα. Κάτι που φαίνεται και από τις διεργασίες, μυστικές και φανερές, που γίνονται ακόμα και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή και στις Βρυξέλλες.
Να ξέρουν όμως καλά οι κυβερνητικοί υπάλληλοι ότι το πολιτικό ρεύμα που έχει ήδη δημιουργήσει η καθαρή θέση του ΚΚΕ, το μήνυμα που στέλνει στον εξουθενωμένο λαό μας από τις πολιτικές όλων τους αυτά τα χρόνια, δεν μπορούν, όσο κι αν θέλουν, να το ακυρώσουν ή να το διαστρεβλώσουν.
Είναι κοροϊδία να μιλάει η κυβέρνηση για λαϊκή κυριαρχία τη στιγμή που την πραγματική εξουσία, τα κλειδιά της οικονομίας τα κρατάει το κεφάλαιο, την ώρα που οι εκβιασμοί συνεχίζονται για να αποσπάσουν από το λαό υποταγή στη μία ή στην άλλη αντιλαϊκή εκδοχή και να του την "φορτώσουν" μάλιστα ως δική του επιλογή.
Σ’ αυτούς που λένε ότι τα δημοψηφίσματα είναι έκφραση πραγματικής λαϊκής θέλησης, ας θυμηθούν όσα δημοψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Συνθήκη της Λισαβόνας, που επαναλαμβάνονταν, και μάλιστα με αφόρητες πιέσεις και τρομοκρατία προς τους λαούς εκείνων των χωρών, μέχρι το ΟΧΙ τους να γίνει ΝΑΙ.
Δυναμώνει η αμφισβήτηση απέναντι στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της, δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης, ρήξης με την ΕΕ.
Η ΕΕ ήταν πάντα μια ένωση του κεφαλαίου και τώρα γίνεται ακόμη χειρότερη.
Η ΕΕ αυτή ήταν πάντα και δεν αλλάζει, όπως κορόιδευε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να κοροϊδεύει, λέγοντας ότι πρέπει η ΕΕ δήθεν να γυρίσει στις αξίες των ιδρυτών της! Ποιων ιδρυτών της; Όλων αυτών που ήταν οι κατ' εξοχήν εκπρόσωποι των ομίλων, της άρχουσας τάξης, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και των επεμβάσεων και πολέμων κατά των λαών.
Καλούμε το λαό να δυναμώσει το ρεύμα ρήξης και σύγκρουσης, όχι για να μπούμε κάτω από μια άλλη ξένη σημαία, αλλά για να μπορέσει τελικά ο λαός μας να γίνει αυτός νοικοκύρης στον τόπο του.
Σήμερα, υπάρχουν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι που προβληματίζονται, απορρίπτουν την ΕΕ.
Αυτό προκύπτει και από τις δικές τους δημοσκοπήσεις.
Τους καλούμε λοιπόν όλους και όλες να ολοκληρώσουν το βήμα, τον προβληματισμό και τη σκέψη τους.
Στο πρόσωπο της ΕΕ ν’ απορρίψουν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που πάει χέρι - χέρι με τη συμμετοχή της χώρας σε τέτοιες ή άλλες συμμαχίες που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου κι όχι το λαό.
Οι χτεσινές εξελίξεις, με την επιβολή περιορισμού στις τραπεζικές συναλλαγές, αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την επιδείνωση της κατάστασης που βιώνει ο λαός μας.
Τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει: Μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα βασικά αγαθά;
Τα στοιχειώδη δεν μπορούσε να τα εξασφαλίσει ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος ούτε όταν πληρωνόταν κανονικά το μισθό, τη σύνταξή του.
Ποια είναι σήμερα τα βασικά αγαθά, που έλεγε ο κ. Τσίπρας χτες; Μόνο ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί και μισό πιάτο φαΐ;
Για να επιβιώσει ο λαός, η κυβέρνηση τώρα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα.
- Τώρα να διασφαλιστεί η είσπραξη του συνόλου ολόκληρου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης.
- Η είσπραξη ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας.
- Η δυνατότητα ανάληψης από μικροκαταθέτες.
- Να παγώσουν οι δόσεις προς την εφορία για τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια.
- Να παγώσουν οι δόσεις προς τις τράπεζες που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
- Να παγώσει η καταβολή λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο και να μην υπάρξει καμιά διακοπή συνδέσεων.
- Να καταργηθούν τα διόδια, τα εισιτήρια σε όλα τα ΜΜΜ σε ολόκληρη τη χώρα.
- Να μην καταβάλλεται καμιά συμμετοχή σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις που είναι απαραίτητες για τους εργαζόμενους, για το λαό, καθώς και στην προμήθεια φαρμάκων.
Όλα αυτά μπορεί ο λαός μας, ως επείγοντα μέτρα, να τα διεκδικήσει και να φτάσει στην κάλπη με το: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη, να μην κάνουν πίσω από τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους και να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες και αιτήματα απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο Εμπόριο,
Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να μην υποχωρήσει στους εκβιασμούς, να μην κάνει πίσω από τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του.
Η εργοδοσία στο εμπόριο και τα σούπερ μάρκετ ξεσάλωσε. Μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών καλούν τους εργαζόμενους:
  • Να αναστείλουν τα ρεπό και τις άδειές τους κυρίως στα Σούπερ Μάρκετ.
  • Να πάρουν υποχρεωτικά ρεπό και άδειες ή να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών, απειλούν ότι δεν θα καταβάλουν μισθούς ή θα δώσουν ένα μικρό μέρος αυτών.
  • Δίνουν γραμμή τι να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι βάσει των δικών τους συμφερόντων, της εξασφάλισης της δικιάς τους κερδοφορίας.
  • Απειλούν ότι αν δεν συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, τα καταστήματα θα κλείσουν, θα πάρουν τα κεφάλαιά τους και θα φύγουν.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Μην τους επιτρέπεις να σε εκβιάζουν, να σε τρομοκρατούν, να σε φοβίζουν, να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευσή σου, να κλέβουν τον ιδρώτα σου.
Πρόταξε τις δικές σου ανάγκες και αιτήματα. Για ό,τι συμβαίνει στο χώρο εργασίας σου αμέσως έλα σε επαφή με το κλαδικό σου σωματείο.
Δυναμώνουμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να διασφαλιστούν στο ακέραιο οι μισθοί των εργαζομένων εδώ και τώρα.
  • Να διασφαλιστούν άδειες και ρεπό.
  • Καμία απόλυση, καμία υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους.
Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!».

Να εξασφαλίσει την καταβολή συντάξεων, μισθών και επιδομάτων απαίτησε από την κυβέρνηση ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, με αφορμή τις κλειστές τράπεζες, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» το πρωί της Τρίτης 30 Ιούνη 2015.
Όσον αφορά το επικείμενο δημοψήφισμα, ο κομμουνιστής βουλευτής υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για να προστεθούν και άλλα ερωτήματα, αλλά η κυβέρνηση την απέρριψε. Κατήγγειλε ότι όσοι ακόμα υποστηρίζουν πως η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, κοροϊδεύουν και τώρα, όπως και προεκλογικά το λαό. 
Χαρακτήρισε πρόκληση και ωμό εκβιασμό τη στάση και της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που θέλουν να υποταχθεί ο λαός στο ψευτοδίλημμα που βάζουν και κάλεσε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ. 

Πίνακας που αποτυπώνει τις
ταυτίσεις των δύο προτάσεων
Τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οι προτάσεις της συγκυβέρνησης με αυτές των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, αφού και οι δυο, παρά τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις, υπηρετούν τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας, τα διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα της «επόμενης μέρας».
Αυτό φαίνεται και ξεκάθαρα από τον πίνακα που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και δημοσιεύεται στον «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 30 Ιούνη.
Συγκεκριμένα, η ίδια η αντιλαϊκή διαπραγμάτευση κύλησε από το ένα στο άλλο «ισοδύναμο» μέτρο, με τον αντιλαϊκό πήχη να ανεβαίνει συνεχώς και τη συγκυβέρνηση, από την αρχική λίστα των 48 σελίδων, να πηγαίνει στις 48+7 σελίδες και τα μέτρα 8 δισ. ευρώ για το β' εξάμηνο του 2015 και για το 2016, με την αντιλαϊκή κοπτοραπτική να συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή... Μάλιστα, λίγο πριν την εμπλοκή, η συγκυβέρνηση, επιχειρώντας να «θολώσει» τα νερά, ισχυριζόταν μέσω διαρροών ότι αφαιρούσε ορισμένα από τα πιο κραυγαλέα μέτρα της (π.χ. την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο), ενώ στην ίδια ακριβώς ρότα κινήθηκε και η πλευρά των εταίρων...
Την ίδια ώρα, και στο νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης και στο νέο μνημόνιο των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ παραμένουν ανέγγιχτα όλα ανεξαιρέτως τα αντιλαϊκά μέτρα της προηγούμενης μνημονιακής περιόδου, που βέβαια δεν καταγράφονται στο σύνολό τους στον πίνακα που παρατίθεται...
Και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραμένουν το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ πάνω στη λαϊκή στέγη και τη μικρή περιουσία, το ουσιαστικά ανύπαρκτο αφορολόγητο όριο και η ενισχυμένη αφαίμαξη από τις «μνημονιακές» φορολογικές κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους, τα τέλη «αλληλεγγύης» και «επιτηδεύματος», η διάλυση των φοροελαφρύνσεων για στοιχειώδεις δαπάνες της λαϊκής οικογένειας. Σε ισχύ παραμένει η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων, η επιβολή φόρου 13% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα των φτωχών αγροτών, η εκτίναξη του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών κ.ο.κ.
Ισχύουν μέχρι κεραίας η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους, του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, το πετσόκομμα του κατώτατου μισθού στα σημερινά άθλια επίπεδα κ.ο.κ...
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά και την πεντάμηνη διαπραγμάτευση που διενεργήθηκε «εντός των τειχών» και για λογαριασμό του κεφαλαίου, οι «δύο προτάσεις» μοιάζουν πλέον με «δύο σταγόνες νερού»...

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget