Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Να πούμε δυνατό ΟΧΙ και στην πρόταση των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ μπροστά στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την Κυριακή 5 Ιούλη καλεί τα σωματεία και όλους τους συνταξιούχους να στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα καταδίκης σε αυτούς που με τις αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές τους πολιτικές ρίχνουν τους συνταξιούχους στον Καιάδα.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Το μήνυμα αυτό να είναι σύμφωνο με την αγωνιστική μας πορεία, δράση και τα αιτήματά μας που ματώνουμε και παλεύουμε καθημερινά στους δρόμους του αγώνα, για να καταργηθούν τα μνημόνια, οι αντισυνταξιουχικοί, αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν για λογαριασμό της ΕΕ και των αναγκών του κεφαλαίου. Αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, που όχι μόνο διατηρεί, αλλά έχει καταθέσει πρόταση με νέα βάρη ύψους 8 δισεκατομμυρίων που θα τσακίσει ό,τι μας έχει απομείνει.
Να απαντήσουμε στο παραπλανητικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που θέτει η κυβέρνηση με βάση αυτή την πείρα που συσσωρεύσαμε και να πούμε:
  • Ένα δυνατό όχι στην πρόταση τόσο των δυναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ.
  • Ένα δυνατό όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Και οι δύο προτάσεις φέρνουν νέα ανυπόφορα, καταστρεπτικά μέτρα σε βάρος μας, πάνω σε ό,τι μας έχει μέχρι σήμερα επιβληθεί.
Να μη δεχθούμε νέα μνημόνια και μέτρα, να μη μας βάλουν μέσα από τα κάλπικα ερωτήματα στο δημοψήφισμα να τους δώσουμε έγκριση για τη συνέχεια των καταστρεπτικών τους πολιτικών ή να επιλέξουμε δημίους.
Αυτό θα είναι ένα πραγματικό μήνυμα καταδίκης απέναντι στους πραγματικούς υπεύθυνους που αδίστακτα εφαρμόζουν τις πολιτικές της ΕΕ του κεφαλαίου και μας καταδικάζουν στην ανέχεια, τη φτώχεια, τη δυστυχία.
Μόνο έτσι θα έχει νόημα η ψήφος μας και θα είναι ακόλουθο και συνεπές της αγωνιστικής μας στάσης, δράσης και πορείας.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να εκφράσουν στην κάλπη την αντίθεσή τους αυτή με διάφορους τρόπους, ακόμα βάζοντας μέσα στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος το κείμενο των αιτημάτων μας.
Καλούμε τα σωματεία και τους συνταξιούχους να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα για όλα μας τα αιτήματα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα, να ανοίξουν τώρα οι τράπεζες και να καταβληθούν οι συντάξεις μας κανονικά χωρίς περιορισμούς και προαπαιτούμενα σε όλους τους συνταξιούχους. Οι συντάξεις είναι χρήματα που τα έχουμε πληρώσει και δεν τα χρωστάμε σε κανένα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget