ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Αναζητούν «διευρυμένη εντολή» για νέα μνημόνια

Αποκαλύπτοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ν' αποσπάσει απ' το λαό νομιμοποίηση για τις νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις που διαπραγματεύεται, ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης,δήλωσε χτες ότι το «ναι» κλείνει τη συζήτηση για περαιτέρω διαπραγμάτευση, ενώ το «όχι» την ανοίγει.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σιγοντάροντας τον εκβιασμό του λαού, είπε ότι αν επικρατήσει το «ναι», «θα επιδεινωθούν τα φαινόμενα που γνωρίζουμε τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως μείωση συντάξεων», ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «εξακολουθεί να επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία» και ακόμα ότι «το δημοψήφισμα είναι μια διαπραγμάτευση με άλλα μέσα».
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη στοίχιση του λαού πίσω απ' την κυβερνητική πρόταση, που ταυτίζεται σχεδόν με αυτή των δανειστών, σαν επίδειξη«δύναμης, αντοχής και αγωνιστικού πνεύματος, αντάξιου των μεγάλων παραδόσεών του» απέναντι στους δανειστές, προσπερνώντας σαν ανύπαρκτη την κυβερνητική πρόταση που φορτώνει στις πλάτες του λαού μέτρα 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Την ίδια ώρα, μια σειρά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του δημοψηφίσματος, θεωρώντας ότι υπήρχαν προσφορότεροι τρόποι για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης,ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «η επιλογή είναι του πρωθυπουργού. Ανήκω σε μια κυβέρνηση και ακολουθώ προφανώς τις αποφάσεις της. Τα ζητήματα αυτά θα τα λύσει ο ελληνικός λαός και θα τα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Δεν έχει σημασία τι θα κάνω εγώ».
Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, έπειτα από μέρες σιωπής, έγραψε στο Twitter ότι όπου «υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος».
Πλέον ηχηρή η παρέμβαση του επίσης ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονου, ο οποίος δημοσιοποίησε χτες επιστολή του στον πρωθυπουργό απ' τον περασμένο Μάρτη, με την οποία ζητούσε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συμμετοχή της χώρας στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα γίνει κάτι χειρότερο από Ζιμπάμπουε! «Η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί, η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στο μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει, καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής). Οφείλουμε να αγωνιστούμε μέσα στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή (=ΔΝΤ) πλαίσια...», υποστηρίζει ο Κ. Χρυσόγονος. Στην πραγματικότητα, ο ευρωβουλευτής υποδείκνυε στην κυβέρνηση διαπραγματευτική τακτική και εκφράζει σήμερα τη ...λύπη του που δεν εισακούστηκε η πρότασή του, η οποία μεταξύ άλλων εισηγούταν και τη συμμετοχή στην ομάδα διαπραγμάτευσης νομικών εγνωσμένου κύρους...
Ο Μ. Γλέζος, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Βήμα», δήλωσε ότι αν επικρατήσει το «ναι», τότε«η Βουλή πρέπει να διαλυθεί άμεσα και να πάμε γρήγορα σε πρόωρες εκλογές».
Να σημειωθεί, τέλος, ότι χτες πύκνωσαν οι πληροφορίες πως επίκειται παρέμβαση βουλευτών του κόμματος υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget