Τεράστια ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους

Μεγάλη ταλαιπωρία συνεχίζουν να υφίστανται χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη το πρωί δεν είχαν καταβληθεί οι συντάξεις του ΟΑΕΕ, του ΝΑΤ και του ΤΑΠ - ΟΤΕ, ενώ των συνταξιούχων της ΔΕΗ και του ΟΓΑ αναμένεται να καταβληθούν την Τετάρτη.
Κάτω από την παρέμβαση των συνταξιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ στον πρόεδρο του ΝΑΤ και στη διοίκηση του ΙΚΑ αντίστοιχα, οι συντάξεις άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το μεσημέρι της Τρίτης.
Για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τον διοικητή του Ταμείου, θα καταβληθεί το μισό ποσό την Τετάρτη 1η Ιούλη και το υπόλοιπο μισό την ερχόμενη βδομάδα!
Και μετά την τεράστια αγωνία που υφίστανται επί δύο μέρες χιλιάδες συνταξιούχοι για το αν θα λάβουν τις συντάξεις τους, τώρα θα έρθουν αντιμέτωποι με μια δεύτερη τεράστια ταλαιπωρία.
Την Τετάρτη 1η Ιούλη θα ανοίξουν κάποια τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. Τα υποκαταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για τρεις μέρες -μέχρι την Παρασκευή- σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Ωστόσο οι συνταξιούχοι θα μπορούν να αποσύρουν έως 120 ευρώ, μία φορά μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας!
Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες σε όλους τους συνταξιούχους.
Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα http://www.minfin.gr/?q=el/news/news/katasthmata-5%20trapezwn η οποία ωστόσο το μεσημέρι της Τρίτης δεν λειτουργούσε. 
Για να δείτε τα υποκαταστήματα των τραπεζών πατήστε πάνω στις τράπεζες.
Συνοψίζοντας...
Περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι επί δύο μέρες (Δευτέρα και Τρίτη) δεν ήξεραν πότε θα τους καταβληθεί η πενιχρή σύνταξη...
Επί δύο μέρες δεν ήξεραν πώς θα πάρουν τη σύνταξή τους, αφού τα καταστήματα είναι κλειστά και οι περισσότεροι δεν έχουν κάρτα...
Και τώρα θα πρέπει να μάθουν ποιο υποκατάστημα είναι κοντά τους, αν είναι κάποιο, να στοιβαχτούν πάλι σε ουρές από την Τετάρτη το πρωί...
Και αφού ολοκληρωθεί και αυτή η ταλαιπωρία να πάρουν μόλις 120 ευρώ για μια βδομάδα!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget