Δίπολο εκβιασμών και αποπροσανατολισμού

Αν οι μέρες που περνάμε και οι άλλες που έρχονται, δεν ήταν τόσο δύσκολες για τους εργαζόμενους, θα ήταν πραγματικά για γέλια η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜΕΤΑ, η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το δημοψήφισμα. Αντιγράφουμε ορισμένα από τα βασικά της σημεία:
«Στο δημοψήφισμα, ο κόσμος της εργασίας και ο ελληνικός λαός καλούνται να δηλώσουν την απόφασή τους, να πουν ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στους εκβιασμούς που εκπορεύονται από το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
(...) Το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ, μαζί με τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο και την ντόπια τρόικα, με εκβιασμούς, απειλές και τελεσίγραφα, απαιτούν εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία συνέχισης των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών που συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε θέση μάχης για την απόκρουση των αντιλαϊκών σχεδιασμών και των εκβιασμών των δανειστών - τοκογλύφων. Με ένα μαζικό ΟΧΙ, την Κυριακή στις 5 του Ιούλη, θα στείλουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέρμα στη μνημονιακή λεηλασία και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Με ένα βροντερό ΟΧΙ, θα απαιτήσουν τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ του λαού, την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για να υπάρξει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και του τόπου και για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
Με ένα παλλαϊκό ΟΧΙ, θα απαιτήσουν επίσης απ' την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς, να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα που θέτει το εργατικό και λαϊκό κίνημα και που άλλωστε ήταν και προεκλογικές εξαγγελίες και προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Οι εργαζόμενοι, έχοντας αποκτήσει μεγάλη πείρα από τους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και με το χέρι στην καρδιά στις 5 του Ιούλη, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, υπερψηφίζοντας μαζικά το ΟΧΙ, για ν' ανοίξει μια νέα αναγεννητική πορεία για το λαό και τη χώρα μας».
Ο νέος εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι μεγάλη «μανούλα» στην κοροϊδία και την εξαπάτηση του λαού. Τώρα αναλαμβάνει δράση στο πλευρό της κυβέρνησης, να ρυμουλκήσει το κίνημα στην άποψη ότι «η πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ για συμφωνία είναι κακή, άρα η πρόταση που κάνει η κυβέρνηση είναι καλή». Δηλαδή, η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να ψηφίσουν το μνημόνιο της κυβέρνησης και όχι αυτό των ιμπεριαλιστικών «θεσμών».
Αυτά που το ΜΕΤΑ παρουσιάζει σαν «δέλεαρ», για να υπερασπιστεί τη θέση της υπέρ του «όχι», είναι όλα φούμαρα. Κυρίως σε ό,τι αφορά την «αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων», η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει χειροτέρευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (αύξηση εισφορών για τους ασφαλισμένους, ενοποιήσεις Ταμείων, αύξηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας), ενώ στο σύνολό της, η πρόταση της κυβέρνησης είναι ίδια με αυτή των ιμπεριαλιστικών θεσμών, τουλάχιστον στο 80% των μέτρων που προτείνει.
Να λοιπόν πώς διαμορφώνεται το δίπολο του αποπροσανατολισμού: Από τη μια η εργοδοσία (ή τουλάχιστον ισχυρές μερίδες της) και τα κόμματα του λεγόμενου «ευρωπαϊκού μετώπου», που πιέζουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα. Κι από την άλλη η κυβέρνηση και η ΧΑ, μαζί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, που χρησιμοποιούν επιχειρήματα, όπως αυτά του ΜΕΤΑ, υπέρ του «όχι».
Η λύση για τους εργαζόμενους βρίσκεται έξω από αυτές τις συμπληγάδες των ψευτοδιλημμάτων και των εκβιασμών. Βρίσκεται στην ξεκάθαρη θέση ότι τόσο η πρόταση της κυβέρνησης, όσο και αυτή των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ συνιστούν μνημόνια, που θα χαντακώσουν κι άλλο το λαό. Μπροστά στο δημοψήφισμα, η μόνη θέση που απαντάει στα συμφέροντα των εργαζόμενων είναι αυτή: Οχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget