Δυναμική παρέμβαση του ΜΑΣ στον ΟΑΣΑ (VIDEO)

Παρέμβαση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητικών συλλόγων έγινε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ ενάντια σε οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης των μειωμένων εισιτηρίων και καρτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους συγκεντρωμένους εμπόδισαν στην είσοδο υπάλληλοι του Οργανισμού και μάλιστα ειδοποίησαν και αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν. Ωστόσο, κάτω από τις έντονες καταγγελίες και διαμαρτυρίες των φοιτητών, τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν και επετράπη η είσοδος στους διαδηλωτές.
Στη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γρηγόρη Δημητριάδη, απαίτησαν να πάρει πίσω την απαράδεκτη χθεσινή δήλωσή του για δίωξη όποιου δεν έχει εισιτήριο, να μην καταργηθούν τα μειωμένα εισιτήρια και τα πάσο, αύξηση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέονται με τα Πανεπιστήμια, αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για τον ΟΑΣΑ και  να διαγραφεί η κλήση που έχει δοθεί σε ένα φοιτητή που έχει μητέρα άνεργη.
Ο Γρ. Δημητριάδης, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ομολόγησε ότι η δήλωσή του ήταν λάθος, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει το μειωμένο εισιτήριο και το πάσο. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αποχώρησαν από τον ΟΑΣΑ και τώρα συγκροτημένα και οργανωμένα πηγαίνουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. 
Στην ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση το ΜΑΣ σημειώνει:
«Σήμερα, Πέμπτη 15/10 στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις του ΜΑΣ και από Φοιτητικούς Συλλόγους παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ. Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητικών Συλλόγων, δεκάδες φοιτητές δήλωσαν το δυναμικό "παρών" τους για να κάνουν σαφές ότι:  
  • Δε θα καταργηθούν τα πάσο, τα μειωμένα εισιτήρια και ούτε σκέψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Να παρθεί πίσω η άθλια, χυδαία και κατάπτυστη δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη, σύμφωνα με την οποία όποιος δεν έχει εισιτήριο θα συλλαμβάνεται.
Η προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να εμποδίσουν τους φοιτητές να μπουν μες στο κτίριο του ΟΑΣΑ και να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας έπεσε στο κενό. Οι φοιτητές οργανωμένα και με πείσμα προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του προέδρου, ο οποίος αρνιόταν να δεχτεί τους φοιτητές και κρυβόταν από τις ευθύνες του. 
Με αποφασιστικότητα και επιμονή πετύχαμε τα εξής: 
  • Δέσμευση του προέδρου ότι δεν θα καταργηθούν τα πάσο και τα εισιτήρια.
  • Πάρθηκαν πίσω οι κατάπτυστες δηλώσεις για σύλληψη όποιου δεν έχει εισιτήριο.
  • Δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες για να αυξηθούν τα δρομολόγια των 250, 608 και 242 για να μη στοιβαζόμαστε κάθε μέρα σαν τις σαρδέλες.
  • Διαγραφή προστίμου σε φοιτητή με άνεργη μητέρα.
Αποδεικνύεται ότι οργανωμένα, ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Χαιρετίζουμε το ΠΑΜΕ Μεταφορών που ήταν δίπλα μας και μας στήριξε καθοριστικά. Επιβεβαιώνεται ότι μια γροθιά φοιτητές - εργαζόμενοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Συναγερμός!
Συνεχίζουμε με πείσμα και πιο αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, κεφαλαίου που χρεοκοπεί εμάς και τις οικογένειές μας για να διασφαλίσει τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού της Αθήνας χτυπάει στο υπουργείο Εργασίας, όπου δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σωματεία, συνδικάτα, φορείς, συνταξιουχικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη. Το μήνυμα σαφές: Πάρτε πίσω το άθλιο πολυνομοσχέδιο που εξαπολύει νέα φοροληστεία στο λαό, νέο γύρο επίθεσης σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή χαρίζει εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες με φοροαπαλλαγές, διαγραφές χρεών και προστίμων. 
Όλοι στο υπουργείο Εργασίας! Κανένας μόνος του στην επίθεση!
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στις 18.30 στην Ομόνοια!
Στην οργάνωσή μας η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget