ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ Ν. Καραθανασόπουλος: Χρειάζεται απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (VIDEO)




«Πεμπτουσία μιας βαθύτατα αδιέξοδης πολιτικής» χαρακτήρισε τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
«Δεν αποτελεί παρά έναν προσωρινό συμβιβασμό με επιζήμια αποτελέσματα τα οποία δεν μπορούν να συγκαλύψουν οι κυβερνητικές θριαμβολογίες», είπε. Όπως εξήγησε, έχουμε απόφαση για κλείσιμο των βορείων συνόρων και ντε φάκτο μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή η απόφαση δεν πρόκειται να αναχαιτίσει το προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει τις ταρίφες των δουλεμπόρων. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία καταπατά βάναυσα τη συνθήκη της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων. Επίσης στηλίτευσε την υποκρισία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώ ανέδειξε το γεγονός ότι τέτοιου είδους αποφάσεις είναι «βούτυρο στο ψωμί» για να θεριέψει παραπέρα ο ρατσισμός, ο φασισμός και ο ναζισμός.
Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, τόνισε ότι χρειάζεται απειθαρχία στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για απευθείας μεταφορά των προσφύγων στον τόπο προορισμού τους.
Η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης της ΝΔ για το Προσφυγικό.

Δεν θέλουν να δημιουργήσουν καλές συνθήκες στην Ειδομένη!

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ζήτησε από όλα τα αστικά κόμματα συμπαράταξη και «να βάλουν πλάτη» για να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι «δύσκολη» αλλά και η «καλύτερη» που θα μπορούσε να επιτευχθεί.
Θέλοντας να προσπεράσει με λεκτικές ακροβασίες την εξόφθαλμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ισχυρίστηκε ότι παρότι υπάρχουν «ορισμένες εκκρεμότητες» σε επίπεδο δικαιωμάτων, οι αποφάσεις κινούνται «στα όρια της νομιμότητας». Επίσης σημείωσε προκλητικά ότι «δεν υπάρχει ούτε μια καταγγελία πως η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων»!
Ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη «θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία». Απαντώντας στις επικρίσεις για ανυπαρξία του κράτους στον καταυλισμό της Ειδομένης, ανέφερε κυνικά ότι «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες», δηλαδή «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι στην Ειδομένη θα φτιάξουμε camp». Για την Αμυγδαλέζα τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν την έκλεισε» και ότι «παραμένει σε λειτουργία» αλλά με λιγότερο κόσμο καθώς είχε υποστεί καταστροφές.
Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι δεν συνέβαλε στη μείωση των προσφυγικών ροών, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του κατέδειξε ότι οι ασταμάτητες ροές είναι αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «ήττα» τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι ήταν «αναγκαία». Έτσι, αν και εξέφρασε προβληματισμό για την «ασάφεια» των αποφάσεων και τα «δύσκολα» σημεία της, υποστήριξε ότι είναι «κατ' αρχάς θετικό» ότι υπήρξε συμφωνία.
Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων κινήθηκαν εντός της «εθνικής γραμμής» που χαράχτηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι τιμά απεριόριστα τον Γιάννη Μουζάλα, ενώ ευχήθηκε να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του κόμματός του.
Ο βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέφυγε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, ενώ πρότεινε να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η «λαθρομετανάστευση» ώστε να φυλακίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και να εκτελούν καταναγκαστικά έργα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget