Για επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας με συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.
Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ανέφερε πως ετοιμάζεται «νέος αναπτυξιακός νόμος», ο οποίος θα περιλαμβάνει «ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις». Ανέφερε πως θα ενισχυθούν επίσης οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και οι κατασκευαστικοί όμιλοι με το σχεδιασμό μικρών και μεσαίων έργων.
Ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «επιχειρηματικότητα χωρίς αστερίσκους», ανέφερε πως θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια με τρόπο «φιλικό προς τις επιχειρήσεις». Για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ανέφερε πως θα μεταφερθούν σε «δημόσιο φορέα διαχείρισης για όσους είναι στο όριο ή κοντά στο όριο της φτώχειας».
Πρόσθεσε ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία με νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει σύντομα και επανέλαβε ότι «την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι κλειστά». Επίσης ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως θα γίνει διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.