ΒΟΥΛΗ Συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης (VIDEO)



Η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης συνεχίστηκε χθες Τετάρτη 16 Δεκέμβρη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας επανέλαβε την αντίθεση του ΚΚΕ γιατί «ανοίγει το δρόμο και πολιτικά και νομικά για την υιοθεσία παιδιών και αναγορεύει μια ατομική επιλογή, καθ' όλα σεβαστή, μέσω του δικαίου σε οικογένεια». 
Για το ΚΚΕ η οικογένεια είναι θεσμός προστασίας των παιδιών και είναι ανοιχτή η συζήτηση ακόμα και στην επιστημονική κοινότητα για τον αντίκτυπο στα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτές τις συνθήκες. 
Όσον αφορά τα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν όπως π.χ. ζητήματα υγείας, ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι μπορούν να λυθούν και μάλιστα πιο αποτελεσματικά, με τροποποιήσεις στο αστικό δίκαιο, το οικογενειακό, το κληρονομικό κλπ. καθώς είναι θέματα που αφορούν όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους. 
Για το θέμα της ασφάλισης του ζευγαριού, ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι η ασφάλεια και η περίθαλψη πρέπει να είναι δικαίωμα του καθενός, ανεξάρτητα από τη μορφή συμβίωσης που επιλέγει, φέρνοντας ως παράδειγμα την άσχημη κατάσταση που βιώνουν γυναίκες σε μία σχέση που είναι και βίαιη, αλλά δεν παίρνουν διαζύγιο γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνες τους. 
Ο Γ. Γκιόκας αναφέρθηκε και στη ρύθμιση του νομοσχεδίου για το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, το οποίο το ΚΚΕ δεν θα το καταψηφίσει, το χαρακτήρισε ωστόσο φύλλο συκής την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει την ευρωενωσιακή πολιτική, η οποία ενισχύει και την καταστολή και το ρατσισμό σε βάρος των μεταναστών. Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του Κόμματος για διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ορισμένες από τις οποίες διαδραματίζουν τουλάχιστον ύποπτο ρόλο καθώς συνδέονται με το «Ισλαμικό Κράτος» και άλλους. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget