ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕΒ: Μείωση του ενεργειακού και μη μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις στο όνομα των εξαγωγών

Περισσότερα κίνητρα για εξαγωγές ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών καθώς όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο του οι ελληνικές εξαγωγές «παρά την κρίση, και ίσως λόγω της κρίσης, συνεχίζουν να επεκτείνονται με 3,6% κατά μέσο όρο ετησίως από το 2009 και μέχρι το 2014», ενώ «η πορεία αυτή συνεχίσθηκε και στο δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2015 (+9,4%)».
Ο ΣΕΒ θεωρεί τις εξαγωγές προστιθέμενης αξίας ως μόνη διέξοδο και ζητά να μειωθεί το ενεργειακό και το μη μισθολογικό κόστος, σημειώνοντας ότι τα «αποτελέσματα που θα ήσαν ακόμη θεαματικότερα εάν είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε το κόστος της Ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία, το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων και τα αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα».
Εκτιμά πως «η οικονομία βρίσκεται σε πορεία εξωστρεφούς μετασχηματισμού, έχοντας, σε κάποιο βαθμό, αυτονομηθεί από το πολιτικό περιβάλλον, η οποία θα αποδώσει ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα εφόσον οι επιχειρήσεις και η πολιτεία στρέψουν τις δυνάμεις τους στην ενσωμάτωση υψηλότερης τεχνολογικής αξίας στα παραγόμενα αγαθά».
Για τον ΣΕΒ είναι «προτεραιότητα η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων σε κάθε κλάδο που αναπτύσσει δεξιότητες και που μπορεί να συνεισφέρει στην ενίσχυση των εξαγωγών και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Η ανάπτυξη μονάδων μεταποίησης γύρω από το διαμετακομιστικό άξονα ΟΛΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget