ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. Λαμπρούλης: «Διαφημιστική απάτη» το νομοσχέδιο του «παράλληλου προγράμματος» (VIDEO)


Στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής εισήλθε προς συζήτηση το νομοσχέδιο «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, στη διάρθρωση της Τοπικής Διοίκησης, στο Προσφυγικό και άλλα σημαντικά ζητήματα.
Η κυβέρνηση επιχειρεί επικοινωνιακά να εντάξει το νομοσχέδιο στο αποκαλούμενο παράλληλο πρόγραμμα, δήθεν για την ανακούφιση του λαού από τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζει, ενώ επί της ουσίας δεν προβλέπει τίποτα νέο παρά μια επανάληψη παλιότερων μέτρων για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης έκανε λόγο στην ομιλία του για «διαφημιστική απάτη» και πως με το νομοσχέδιο «διαιωνίζεται η φτώχεια, δεν αντιμετωπίζεται». Τόνισε πως η κυβέρνηση λέει ότι θέλει την ανακούφιση του λαού από τα βάρβαρα μέτρα που η ίδια προωθεί.
Σημείωσε πως πρόκειται για «μέτρα-μπαλώματα» που θυμίζουν την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «προσπάθεια αποπροσανατολισμού» για να κρύψει την «ομοβροντία των αντιλαϊκών μέτρων» και να συγκαλύψει ότι θα συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική.
Υπενθύμισε τη σειρά των τροπολογιών για την πραγματική ανακούφιση του λαού που κατέθεσε το ΚΚΕ και κάλεσε την κυβέρνηση να τις κάνει δεκτές αν όντως θέλει την ανακούφιση του λαού.
Αποχώρησαν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, διότι όπως ανέφεραν δεν έχει ποσοτικοποιηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο. Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση έλεγαν πως «χωρίς προσχήματα διεκδικούν το ρόλο της “τρόικας εσωτερικού”».  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget