ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Σταθερότητα στην εφαρμογή της στρατηγικής του κεφαλαίου

«Εδώ και δύο μήνες η κυβέρνηση με σταθερότητα προχωρά στην εφαρμογή μίας στρατηγικής που έχει διατυπώσει ευθέως και ανοιχτά στη Βουλή και το λαό. Περιλάμβανε τα 48 προαπαιτούμενα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μέρος της συμφωνίας που έχουμε μπροστά μας σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, δίνοντας το στίγμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και της σταθερότητάς της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Οπως τόνισε, το νομοσχέδιο διαμορφώνει «το ρυθμιστικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των funds», και σημείωσε ότι«προσπαθούμε να φέρουμε την οικονομία σε σταθερότητα, νομισματική και δημοσιονομική».Προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου μέχρι τις 15 Φλεβάρη για τις υπόλοιπες κατηγορίες «κόκκινων» δανείων (οι οποίες «εξαιρούνται προσωρινά»), ενώ «επιτέθηκε» στη ΝΔ ότι «έχει εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό δεδομένο, κοιτώντας όλο και πιο πολύ προς το εσωτερικό της» και την προκάλεσε «να καταθέσει μία στοιχειώδη σκέψη και ιδέα για το πώς να αντιμετωπιστεί η διαχείριση των "κόκκινων" δανείων. Ακούμε ρητορικά σχήματα».
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, προσπάθησε να υπερασπιστεί τη διάταξη που αφορά την αναθεώρηση των συμβάσεων για τους οδικούς άξονες, με την οποία η κυβέρνηση προσφέρει 330 εκατ. ευρώ στους κατασκευαστικούς ομίλους για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης και τους προστατεύει από «επιχειρηματικό ρίσκο». Ο υπουργός προσπάθησε να εμφανίσει τη νέα σύμβαση ως πιο... συμφέρουσα από αυτές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι εταιρείες αποδέχτηκαν τη διενέργεια μελετών ύψους 12 εκατ. ευρώ και το αναλογικό σύστημα διοδίων, που... κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε. Μάλιστα, παρουσίασε ως... επίτευγμα τη μείωση από σήμερα των διοδίων στην Ιόνια Οδό από 5 έως 15 λεπτά! Αναφορά έκανε και στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που υπογράφτηκε κανονικότατα, αλλά... με «πόνο ψυχής» από την κυβέρνηση!
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, ισχυρίστηκε ότι «το νέο μισθολόγιο δεν εμπεριέχει καμία νέα μείωση στον ήδη μειωμένο βασικό μισθό των δημοσίων υπαλλήλων», όταν από τον πίνακα που ο ίδιος μοίρασε αποδεικνύεται ότι από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου έως το 2019 θα «εξοικονομηθούν» 2,369 δισ. ευρώ! Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «στόχος του νέου μισθολογίου είναι η εξάλειψη των αδικιών που μέχρι σήμερα ίσχυαν στο Δημόσιο». Η ανακοίνωση του ίδιου για αποκατάσταση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλες τις περιοχές της χώρας δεν αλλάζει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, ανέφερε για το νομοσχέδιο ότι είναι«αναγκαστική η ψήφισή του»λόγω της συμφωνίας του Αυγούστου, δηλαδή του μνημονίου, και ότι αντανακλά το συσχετισμό δυνάμεων στην ΕΕ. «Η Ευρώπη», σημείωσε,«είναι αναγκαίο να αλλάξει βηματισμό», και προσπαθώντας να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει η λυκοσυμμαχία, ανέφερε ότι υπάρχουν θετικά δείγματα, ότι«επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό ανάχωμα»!Συνεχίζοντας να καλλιεργεί αυταπάτες σημείωσε ότι αυτό«ξεκίνησε από την Ελλάδα, επεκτάθηκε στην Πορτογαλία και ίσως και την Ισπανία»,αναφερόμενος δηλαδή σε κυβερνήσεις ή ενδεχόμενες κυβερνήσεις υπό την ηγεσία της επίσημης σοσιαλδημοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget