ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κ. Παπαδάκης: Μεγάλους κινδύνους γεννά η νέα συνοριοφυλακή της ΕΕ (VIDEO)


Για «μεγάλους κινδύνους» από τη φύλαξη των συνόρων από τη νέα συνοριοφυλακή της ΕΕ και χωρίς τη συμφωνία των χωρών-μελών έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο για τα 20 χρόνια από τη συμφωνία του Ντέιτον.
Ο Κώστας Παπαδάκης ανέφερε:
«Είκοσι χρόνια μετά το Ντέιτον, που η ΝΑΤΟική ιμπεριαλιστική επέμβαση οδήγησε στο προτεκτοράτο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, η ζωή επιβεβαίωσε τους κομμουνιστές ότι η ειρήνη των ιμπεριαλιστών με το πιστόλι στον κρόταφο φέρνει στους λαούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια, εθνοτικές διαιρέσεις και προσφυγιά.
Από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το βρώμικο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, έως σήμερα στη Συρία, την Ουκρανία, τη Λιβύη και το Ιράκ και όπου αλλού, οι ιμπεριαλιστές ξαναχαράζουν τα σύνορα με το αίμα των λαών.
Μεγάλους κινδύνους γεννά η αποκαλούμενη φύλαξη των συνόρων, χωρίς καν τη συμφωνία των κρατών-μελών που ευαγγελίζεται η ΕΕ και με τη νέα συνοριοφυλακή της. Σύνορα που ανοιγοκλείνουν όταν και όσο το κεφάλαιο χρειάζεται πάμφθηνη εργασία, που γίνονται λάστιχο ανάλογα με τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας.
Οι λαοί με την πάλη τους να μη δεχθούν να χύσουν το αίμα τους για τα μονοπώλια. Να ορίσουν οι ίδιοι τις τύχες τους με τη δική τους εξουσία, με αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ».   

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget