ΤΟΥΡΚΙΑ «Υπερβολές», σύμφωνα με την Άγκυρα, οι ρωσικοί ισχυρισμοί για τουρκική στρατιωτική απειλή

Η Τουρκία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι «υπερβάλλει» όταν μιλά για τουρκική στρατιωτική απειλή, η οποία σύμφωνα με την Άγκυρα δεν υπάρχει. «Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ενεργούν εδώ και λίγο καιρό σα να υπάρχει ενδεχόμενη απειλή από την Τουρκία, μια υπερβολική κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου ΕξωτερικώνΤανζού Μπιλγκίτς.
«Η Τουρκία δεν ενεργεί με επιθετικό τρόπο εναντίον στρατιωτικών στόχων της Ρωσίας και η ελπίδα μας είναι κυρίως να μην κλιμακώσουμε τις εντάσεις», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Ο Μπιλγκίτς δήλωσε επίσης πως δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν οι ρωσικές απαιτήσεις για αποζημιώσεις σχετικά με το πολεμικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε. Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ είχε δηλώσει πως η Τουρκία πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις για το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο που κατέρριψε κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA».
Ο Μεσκόφ δήλωσε στη συνέντευξή του στο «RIA» ότι η Τουρκία θα πρέπει επίσης να διασφαλίσει πως δεν πρόκειται να συμβεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό. Ο Μεσκόφ πρόσθεσε παράλληλα πως η Ρωσία πιστεύει ότι οι Κούρδοι της Συρίας θα πρέπει να περιληφθούν σε οποιεσδήποτε συνομιλίες για τη Συρία στο μέλλον. «Υποστηρίζουμε τη συμμετοχή ενός ευρέως κύκλου δυνάμεων της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούν το συριακό λαό, στη συριακή διαπραγματευτική διαδικασία. Οι Κούρδοι, οπωσδήποτε, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν από αυτή τη διαδικασία», είπε.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget