ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ Συνεχίζεται η πολιτική μείωσης των τιμολογίων ύδρευσης

Με στόχο να ελαφρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες, η Δημοτική Αρχή Πάτρας συνεχίζει την πολιτική μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΠ.
Συγκεκριμένα, διατηρείται για το 2016 η μείωση 30% των τιμολογίων και επεκτείνεται για τις κοινωνικές κατηγορίες με οξυμένα προβλήματα, με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων. Έτσι για το 2015 οι λαϊκές οικογένειες ελαφρύνθηκαν κατά 1.500.000 ευρώ από τη μείωση της τιμής του νερού.
Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αποδεκτό και αποφασίστηκε η μείωση κατά 50% της τιμής του νερού για όλους τους μακροχρόνια άνεργους που έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ το χρόνο.
Επίσης μειώνεται από 80 σε 50 ευρώ η τιμή στην εκκένωση των βόθρων.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων σημειώνει:
«Η παράταξη της ΝΔ ("Νέα Πόλη" - Κ. Χριστόπουλος) καταψήφισε την εισήγηση γιατί διαφωνεί να αυξηθούν οι κλίμακες τιμολόγησης για τις μεγάλες καταναλώσεις.
Καταψήφισε επίσης η κυβερνητική παράταξη (ΡΑΠ), μετά από ένα ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και διαστρέβλωσης, όπου πρότεινε μεγαλύτερες μειώσεις των τιμολογίων και εξαίρεση μάλιστα των σχολικών συγκροτημάτων από κάθε τιμολόγηση, απαλλάσσοντας έτσι το κράτος και την κυβέρνηση από την ευθύνη της χρηματοδότησης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, ενώ ταυτόχρονα αποδέχεται και στηρίζει την ανταποδοτικότητα στη λειτουργία των δήμων και της ΔΕΥΑΠ, να πληρώνει δηλαδή δεύτερη φορά η λαϊκή οικογένεια για τις υπηρεσίες που της προσφέρουν.
Με το γνωστό πολιτικό θράσος που τους διακρίνει κατηγορούν για χαλαρή αντιμετώπιση των μεγάλων οφειλετών την ΔΕΥΑΠ, ενώ γνωρίζουν ότι το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ είναι υποχρεωμένο κι έχει εντάξει τους μεγάλους οφειλέτες στη ρύθμιση για τις δόσεις με νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αποδέχεται το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει να λειτουργεί η ΔΕΥΑΠ ως εμπορική επιχείρηση και να φορολογείται με 26%, να μη χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έσοδα της επιχείρησης να υπερβαίνουν τις λειτουργικές δαπάνες της και να δημιουργούν αποθεματικά για έργα, με αποτέλεσμα το νερό που είναι ύψιστης ζωτικής ανάγκης κοινωνικό αγαθό να έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα που θα γίνει μάλιστα πανάκριβο και σπάνιο για τα λαϊκά στρώματα αν ο Δήμος πρωτοστατήσει στη δημιουργία φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου - Παραπείρου με κορμό τη ΔΕΥΑΠ.
Γι’ αυτό η ΡΑΠ καταψήφισε, μεταξύ άλλων, και την απόφαση να διεκδικηθούν:
  • Η άμεση υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών έργων εξασφάλισης της επάρκειας και της ορθολογικής διαχείρισης του φθηνού, καθαρού νερού, χωρίς ΣΔΙΤ, από τον αρμόδιο κρατικό φορέα. Με βάση αυτή τη θέση διεκδικείται το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου.
  • Η τιμολόγηση από τη ΔΕΗ με βιομηχανικό τιμολόγιο.
  • Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Άμεσα να προσληφθούν οι 34 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ γιατί μετά τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών η λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης είναι οριακή».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget