ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Νέα χαράτσια για το Ασφαλιστικό αναζητά η κυβέρνηση

Η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, η αναζήτηση «νέων πόρων» και η ενοποίηση φορέων διαχείρισης κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων θα είναι οι άξονες με βάση τους οποίους η κυβέρνηση σχεδιάζει την ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Για το λόγο αυτό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) αποφάσισε τη συγκρότηση διυπουργικής ομάδας εργασίας, που μέσα στο Γενάρη του 2016 θα παρουσιάσει σχετική εισήγηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος είναι μια «συνολική στρατηγική για τη βέλτιστη αξιοποίηση υφιστάμενων και την κινητοποίηση νέων πόρων, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος μακροπρόθεσμα».
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «αποφασίστηκε η σύσταση μιας διυπουργικής επιτροπής που πρόκειται να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις για νέους πόρους και νέες διαδικασίες τροφοδότησης των αποθεματικών». Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο για το από πού θα αντληθούν τα χρήματα, ο υπουργός απάντησε «την πρώτη παρουσίαση των απόψεών μας και των προτάσεών μας θα τη δείτε στο Ασφαλιστικό».
Αν και ο υπουργός απέφυγε να πει κάτι πιο συγκεκριμένο, γίνεται αντιληπτό πως στόχος της κυβέρνησης είναι να φορτώσει στο λαό ένα ακόμα χαράτσι υπέρ του Ασφαλιστικού, το οποίο θέλει να λειτουργεί σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο σχεδιασμός θα βασιστεί στους άξονες: «Ενοποίηση των φορέων διαχείρισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας. Αξιοποίηση μέρους της δημόσιας περιουσίας υπέρ της Κοινωνικής Ασφάλισης» και «Αναζήτηση νέων κοινωνικών πόρων».
Επίσης το ΚΥΣΚΟΙΠ έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο νέος σχεδιασμός -σύμφωνα με την εισήγηση- προβλέπει μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «σε επίπεδο γειτονιάς».  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget