ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανούσια αντιπαράθεση «βούτυρο στο ψωμί» της επιχείρησης αποπροσανατολισμού

Την «ανακολουθία» και το «χαμαιλεοντισμό» του ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε να αναδείξει η ΝΔ, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να «κουκουλώσει» το γεγονός ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση από το σημείο που την άφησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ. Βρούτσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει πάρει - όπως είπε - διαζύγιο από την αλήθεια. Οπως επιτέθηκε και προσωπικά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι κατηγορεί τη ΝΔ ενώ έχει διατελέσει πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός της...
Συνεχίζοντας την επίθεση στους ΑΝΕΛ και με προφανή την αγωνία της ΝΔ να συμμαζέψει τις διαρροές της προς όμορούς της χώρους, ο Γ. Βρούτσης ανέφερε ότι θα στηρίζουν έως το «τέλος» την κυβέρνηση όσο υπάρχει γι' αυτούς εξασφαλισμένος ο θώκος του υπουργείου Αμυνας.
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ευχήθηκε στην κυβέρνηση να... την φωτίσει ο θεός για το καλό της «πατρίδας», εννοώντας προφανώς να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, κάτι για το οποίο δίνει «ρέστα» βέβαια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αντίστοιχα, στην προσπάθεια της ΝΔ να οξύνει την αντιπαράθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ,Κ. Χατζηδάκης, επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, παρουσιάζοντάς τον ως ψεύτη για όσα στοιχεία παρέθετε προηγούμενα στη Βουλή.
Νωρίτερα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «ξεπεράσει κάθε δημαγωγό στην ιστορία της χώρας», καθώς και για «χαμαιλεοντισμό», «παλινωδίες», «δημαγωγία» και «ανακολουθία» όσον αφορά πρότερες θέσεις του.
«Νοθεύετε τις ρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις, διότι κινείστε χωρίς καμία πυξίδα αλλά κυρίως δεν αφήνετε περιθώρια στη χώρα, διότι η χώρα χρειάζεται ένα άλμα προς τα εμπρός και εσείς δυστυχώς το μόνο άλμα που μπορείτε να κάνετε είναι το άλμα προς τον σουρεαλισμό» πρόσθεσε, θέτοντας ουσιαστικά θέμα ανικανότητας της κυβέρνησης να προωθήσει τάχιστα στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, μιλώντας γενικώς για «ψέματα» και αποσιωπώντας την ταξική ουσία του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, δήλωσε:«Καταψηφίσαμε ως Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα γιατί δεν επιθυμούμε να συναινέσουμε στο ψέμα και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και να μη γίνουμε συνεργοί στο συστηματικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget