ΟΥΚΡΑΝΙΑ Άγριος κυβερνητικός καυγάς με επίκεντρο το ξεπούλημα του πλούτου που δημιουργήθηκε επί ΕΣΣΔ

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το οποίο καταγράφει τον άγριο καυγά μεταξύ του πρώην προέδρου της Γεωργίας και νυν κυβερνήτη της Οδησσού Μιχαήλ Σαακασβίλι και του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ, δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις σφοδρές έριδες που μαίνονται στο εσωτερικό της αντιδραστικής εξουσίας των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων, με επίκεντρο το ξεπούλημα του πλούτου που δημιουργήθηκε την εποχή τη Σοβιετικής Ένωσης.
Στις εικόνες, οι δύο αξιωματούχοι ανταλλάσσουν ύβρεις και βγάζουν ο ένας τα «άπλυτα» του άλλου «στη φόρα», εκτοξεύοντας κατηγορίες για διαφθορά.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρισκόταν η ιδιωτικοποίηση της χημικής βιομηχανίας OPD, μιας επιχείρησης-«φιλέτο» που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '70, την εποχή της ΕΣΣΔ.
Ο Αβάκοφ κατηγόρησε τον Σαακασβίλι ότι προσπαθεί να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση, υπονοώντας ότι το κάνει για να προωθήσει ρωσικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν την επιχείρηση.
Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας ανταπάντησε κατηγορώντας τον Αβάκοφ ως κλέφτη. «Δεν θα επιτρέψω σε έναν κλέφτη, που τον ξέρει όλη η χώρα, να μιλά στον Σαακασβίλι με αυτό τον τρόπο», είπε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας στον υπουργό, ο οποίος κατόπιν εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό εναντίον του.
«Κάθαρμα», απάντησε ο Αβάκοφ. «Κατέστρεψες τη χώρα σου, άφησε ήσυχη τη δική μου», συνέχισε, ενώ ο καυγάς διανθίστηκε από πλήθος χυδαιολογιών.
Πίσω από τον καυγά ωστόσο βρίσκονται μεγάλα συμφέροντα, που έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο, για το ποιος θα πάρει τη «μερίδα του λέοντος» από την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών που δημιούργησαν οι λαοί της ΕΣΣΔ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget