ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ «Δεν ξέρει τίποτα» για τα τάγματα εφόδου η αστυνομικός της Ομάδας Δίας

Εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η κατάθεση της αστυνομικού της ομάδας Δίας (που έφθασε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα)Αγγελικής Λεγάτου που δήλωσε παντελή άγνοια για το πώς δρουν και κινούνται τα τάγματα εφόδου. Τα οποία δεν τα ξέρει, δεν τα έχει δει η αστυνομικός, παρά μόνο από την τηλεόραση. «Έκανα δουλειές και άκουγα στην τηλεόραση για τα τάγματα εφόδου», «δεν έκατσα να δω τι είναι τάγμα εφόδου και πώς επιτίθεται» είπε χαρακτηριστικά!
Ενδεικτικά, η μάρτυρας αστυνομικός, δε γνώριζε αν ο χώρος της Χρυσής Αυγής είναι φιλικός προς την Αστυνομία(!), «δεν γνώριζε ποιες ομάδες στοχοποιεί η Χρυσή Αυγή»(!) δεν γνώριζε αν η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να υποκαταστήσει την αστυνομία(!) δεν γνώριζε αν υπήρχαν μέτρα επαγρύπνησης μετά την επίθεση στο Πέραμα και γενικώς η αστυνομικός της ομάδας Δίας, δεν γνώριζε το πλαίσιο στο οποίο δρα και κινείται η Χρυσή Αυγή...
Επιπρόσθετα, από την κατάθεσή της αναδείχθηκε γι' ακόμη μια φορά ότι οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας ήταν απλά παρατηρητές εκείνο το βράδυ, πριν, αλλά και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Όχι μόνο δεν έπραξαν τα δέοντα, αλλά δεν μπόρεσε να εξηγήσει πειστικά και το γιατί. «Σας έχουμε για τα δύσκολα, για ''εκείνη την ώρα", για να αποτρέπετε...» εξανέστη η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη.
Για το ότι δεν συνέλαβαν, ούτε καν προσήγαγαν έστω κι έναν, από τα 50 άτομα που η μάρτυρας αστυνομικός αναγνώρισε ως χρυσαυγίτες με ομοιόμορφα χαρακτηριστικά, ή ότι δεν μπόρεσαν καν να σταματήσουν τα τέσσερα - πέντε άτομα και τον Ρουπακιά, την ώρα της επίθεσης στον Παύλο Φύσσα, η Πολιτική Αγωγή αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που σε πολύ μεγαλύτερο πλήθος ομάδες της ΔΙΑΣ διεμβολίζουν διαδηλωτές με κίνδυνο ακόμη και ζωής, σε αντίθεση με την... αδράνεια που επέδειξαν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά η μάρτυρας δεν απάντησε.
Πολιτική Αγωγή: Ψάξατε αν απειλείται κάποιος άλλος πολίτης από τα 40-50 άτομα;
Μάρτυρας: Δεν ήρθε κανείς.
Πρόεδρος: Ήρθε η κοπέλα (σ.σ. η φίλη του Παύλου Φύσσα).
Οι συνήγοροι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, με ερωτήσεις προς τη μάρτυρα προσπάθησαν ν' αποδομήσουν με τις ερωτήσεις τους, τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες, με λεκτικές ακροβασίες. Έφτασαν στο σημείο να υπονοήσουν πως πάλι καλά που 15 χρυσαυγίτες άρχισαν να τρέχουν, αλλιώς η ομάδα ΔΙΑΣ δεν θα είχε φτάσει στο σημείο της δολοφονίας! Αποκορύφωμα της παιδαριώδους λογικής, η προσπάθεια σύγκρισης μιας απλής παρέλασης των ταγμάτων εφόδου σε ανύποπτο χρόνο από βίντεο που προβλήθηκε σε ΜΜΕ, με την επιχειρησιακή δράση των ταγμάτων εφόδου το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, για ν' αποδείξει ότι δεν είναι τάγμα εφόδου αυτοί που του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν (σ.σ. ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς) επειδή π.χ. μπορεί να μη φορούσαν όλοι παντελόνια παραλλαγής...
Μέχρι αν έχει συλλάβει ποτέ κάποιον που να φοράει φούμο, αν έχει υπάρξει ποτέ πρόσκοπος και αν έχουν το δικαίωμα οι πολίτες να ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, ρώτησαν οι υπερασπιστές επειδή προηγουμένως η Πολιτική Αγωγή είχε κάνει αρκετές ερωτήσεις σε σχέση με τη στρατιωτική εκπαίδευση των χρυσαυγιτών, όπως εκπαίδευση νύχτα για προσανατολισμό χωρίς πυξίδα, ανάποδη πορεία σε ποτάμι και στη μέση βολή, σε έρπην, φούμο για παραλλαγή.
Η μάρτυρας αστυνομικός ρωτήθηκε από την Πολιτική Αγωγή σε τι προσιδιάζει τέτοια εκπαίδευση και απάντησε «μόνο στο στρατό». Λόγω αυτών των αναφορών, η υπεράσπιση επιχείρησε με τις ερωτήσεις περί προσκοπισμού κτλ να δείξει ότι τάχα η εκπαίδευση των χρυσαυγιτών είναι «παιχνιδάκια», κάτι που μπορεί να κάνει όλος ο κόσμος κτλ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget