ΣΥΝΕΔΡΙΟ «INVEST IN GREECE FORUM» Αλ. Τσίπρας: Η προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών «είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας»

«Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε», ανέφερε προς τους διεθνείς επενδυτές ο Αλέξης Τσίπρας από το συνέδριο «Invest in Greece Forum», όπου ακολούθησε την πεπατημένη οδό των προηγούμενων πρωθυπουργών και εμφανίσθηκε σαν πλασιέ επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.
Ίσως και να τους ξεπέρασε, καθώς δήλωσε στο τηλεοπτικό μήνυμά του προς του συνέδρους ότι ανταμοιβή για την κυβέρνηση είναι η προσέλκυση επενδυτών! Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μέσα σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, κατορθώσαμε να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις συστημικές τράπεζες, κυρίως με την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών. Η ανταπόκρισή τους είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας και μήνυμα ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας».
Δεσμεύτηκε για φιλικό περιβάλλον για να αυξηθεί η κερδοφορία των επενδυτών, λέγοντας ότι «απλοποιούμε το φορολογικό μας σύστημα. Πατάσσουμε τη φοροδιαφυγή, δημιουργώντας ένα σταθερό και ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον». Πρόσθεσε ότι «συγκροτούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για επενδύσεις, εφαρμόζουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Δημιουργούμε συνέργειες ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τους πτωχευτικούς νόμους».
Επιπλέον θύμισε στους υποψήφιους επενδυτές ότι, πέραν των φιλέτων για μεγαλύτερη κερδοφορία, υπάρχει «ζεστό χρήμα» για αυτούς, καθώς «υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του λεγόμενου σχεδίου Γιούνκερ, ωστόσο είμαστε επίσης ανοιχτοί όσον αφορά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων».
Γενικά ανοιχτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ιδιωτικοποίηση των πάντων, με τον πρωθυπουργό να κάνει συγκεκριμένη αναφορά «στον τομέα της Ενέργειας, εξελίξεις όπως οι αγωγοί, το φυσικό αέριο και η πράσινη ενέργεια αναμένεται να προσελκύσουν επενδύσεις υψηλής ποιότητας». Φυσικά, δεν έλειψαν οι αναφορές σε τουρισμό και υποδομές, λέγοντας ότι «ο τουρισμός αναπτύσσεται εδώ και τρία χρόνια, καθιερώνοντας την Ελλάδα ως κορυφαίο σε ποιότητα τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, η αναβάθμιση των υποδομών και του πολεοδομικού σχεδιασμού θα δώσει την ευκαιρία για νέες επενδύσεις σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο ιατρικός. Η παγκόσμια κυριαρχία του ελληνικού στόλου είναι η πεντακάθαρη απόδειξη του τι είναι ικανοί να πράξουν οι Έλληνες, εάν βρουν το κατάλληλο έδαφος και επενδύσουν στις δυνατότητές τους».
Για όλους αυτούς τους λόγους ο πρωθυπουργός είπε ότι «διαπραγματευθήκαμε σκληρά ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν τη δυναμική της οικονομίας μας. Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».
Στο συνέδριο μίλησαν για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και οι τέσσερις εκπρόσωποι του κουαρτέτου Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (EKT) , Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), ενώ νωρίτερα για το ελληνικό χρέος μίλησαν στελέχη των επιχειρηματικών ομίλων: OTE Group, «Intralot», BNP Paribas, Citi International Ltd και Deutsche Bank.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget