ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ «Κραυγές» για να εκβιάσουν τη συναίνεση του λαού στα αντιλαϊκά μέτρα

...στο όνομα των «παράλογων απαιτήσεων» του ΔΝΤ και του «πολέμου» της «διαπλοκής»
Το προφίλ της κυβέρνησης που μάχεται κατά των «παράλογων απαιτήσεων» του ΔΝΤ και του «πολέμου» που της έχει κηρύξει η «διαπλοκή», προσπαθούν να καλλιεργήσουν στελέχη της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, συσκοτίζοντας το μπαράζ νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται να προσθέσουν στα παλιά, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πρώτης «αξιολόγησης» του μνημονίου.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας χτες στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση να κλείσει (...) εξαιτίας του ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια συμφωνία και της πλευράς των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και της ελληνικής πλευράς. Σε αντίθεση με σχέδια τα οποία προβάλλονται από το ΔΝΤ που προσπαθούν αδικαιολόγητα να καθυστερήσουν τη διαδικασία (...) Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τη συμφωνία του Ιουλίου».
Η όλη υπόθεση αξιοποιείται και για τη συντήρηση του δικομματικού καβγά, με την Ρ. Σβίγκου να εγκαλεί τη ΝΔ ότι «τάσσεται στο πλευρό του ΔΝΤ και αντί να στέκεται απέναντι σ' αυτές τις παράλογες απαιτήσεις, στέκεται ουσιαστικά αρωγός των χειρότερων σεναρίων ενάντια στη χώρα».
Στο ίδιο πνεύμα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, (ρ/σ «Παραπολιτικά»), υπερασπιζόμενος το μνημόνιο, ισχυρίστηκε ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι συμφωνία κάναμε, ότι είναι εμπροσθοβαρής (...) Γίνεται μια προσπάθεια να μην πληγούν και δεν θα πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα με αναδιανομή εντός του συστήματος, ώστε να συνεισφέρουν λίγο περισσότερο αυτοί οι οποίοι μπορούν και έχουν τη δυνατότητα (...) Εμείς λέμε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε».
Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η «αξιολόγηση» έως τις 22/4, ενώ με τη σειρά του κατηγόρησε τη ΝΔ για «στάση με αντεθνικά χαρακτηριστικά»... «Είναι προφανές ότι η ΝΔ στηρίζει με μανία τα συμφέροντα που τόσα χρόνια αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής», πρόσθεσε.
Νέο επεισόδιο με ΔΟΛ...
Στο μεταξύ, ως την «παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» χαρακτήρισε το Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα των χτεσινών «Νέων», σύμφωνα με το οποίο ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τον Ν. Παππά κι έναν ακόμη συνεργάτη είχαν συστήσει κατασκευαστική εταιρεία, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για «παραλείψεις στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού».
Για επαγγελματική δραστηριότητα πριν αναλάβει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του υπουργού Επικρατείας».
Τα «Νέα» ανταπάντησαν και ανάρτησαν την ηλεκτρονική δήλωση «πόθεν έσχες» του 2010, του Αλ. Τσίπρα (σ.σ. οι δηλώσεις αυτές έχουν δημοσιοποιηθεί από τη Βουλή), απ' την οποία προκύπτει ότι δεν έχει δηλωθεί η συγκεκριμένη εταιρεία. «Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν πρωθυπουργού, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2011 που είναι επίσης δημοσιοποιημένη», αναφέρει η εφημερίδα.

Κύκλοι του Μαξίμου επέμειναν πάντως ότι η αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα απ' την εταιρεία είχε γίνει πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες, επικαλούμενοι μάλιστα και σχετικό δημοσίευμα των ίδιων των «Νέων» από τις 20/9/2010.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget