Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ

Αυτό που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να μην έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη, ούτε αναμονή, ούτε πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕμιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» το βράδυ της Παρασκευής 17 Απρίλη. 
«Ο λαός να αμφισβητήσει την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα όπως αμφισβήτησε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να ακολουθήσει ένα εντελώς διαφορετικό δρόμο ρήξης και ανυπακοής με αυτή την πολιτική, με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Να μην αναγνωρίσει το χρέος για το οποίο δεν έφταιξε και να μην αποδεχτεί τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ότι «η Ευρώπη είναι το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, ότι δεν αμφισβητείται η ευρωπαϊκή της πορεία, ότι συζητάει με τον ΟΟΣΑ και έχει συμμάχους τις ΗΠΑ που λένε ότι πρέπει να προχωρήσουμε τα μέτρα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ολική υποταγή σε αυτή τη λυκοσυμμαχία που λέγεται ΕΕ. Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ωφελήσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αντιθέτως, όποιος συμβιβασμός υπάρξει έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις επιχειρηματικών ομίλων, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων τους».
Υπογράμμισε ότι «αν δεν ανασυγκροτηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, αν δεν γίνει ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα υποφέρουν ακόμη περισσότερο». 

902.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget