Σταγόνα στον ωκεανό το σχέδιο που ενέκρινε το ευρωκοινοβούλιο για την κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ

Το σχέδιο Γιούνκερ για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη - μέλη της ΕΕ και για σύσταση υποχρεωτικού μηχανισμού κατανομής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ευρωκοινοβούλιο.
Η πρόταση για κατανομή των προσφύγων είναι σταγόνα στον ωκεανό καθώς με το ψήφισμα «για μετανάστες και πρόσφυγες στην Ευρώπη» που εγκρίθηκε απλά ζητείται η τροποποίηση και όχι η κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου όπως φυσικά και της συνθήκης Σέγκεν που χαρακτηρίζεται στο ψήφισμα «ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα» της ΕΕ.
Ζητούμενο του ψηφίσματος είναι «μια μόνιμη και δεσμευτική ποσόστωση κατανομής των αιτούντων άσυλο μεταξύ των 28 κρατών-μελών» αλλά και ενίσχυση της καταστολής προτείνοντας «αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων», ενώ προωθείται η στρατιωτική επιχείρηση στα παράλια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου EUNAVFOR Med.
Στα μέτρα καταστολής εντάσσεται και η περιβόητη λίστα των "ασφαλών χωρών" προέλευσης μεταναστών και προσφύγων για να διεκολύνεται η απέλαση από τα κράτη - μέλη της ΕΕ προς τα κράτη που θα θεωρούνται ασφαλείς χώρες, ενώ θα ενισχυθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός σε αποδεκτούς πρόσφυγες και προς απέλαση μετανάστες.
Καμία αναφορά στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και τους πολέμους και τις εισβολές. Απλά και μόνο ζητείται από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική να συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη και ότι «τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης θα πρέπει να αποτελέσουν το κύριο θέμα συζήτησης στη σύνοδο κορυφής της Βαλέτα, στις 11-12 Νοεμβρίου».
Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία που απορρίφθηκε και ζητούσε μέτρα ανακούφισης προσφύγων και μεταναστών με τη δημιουργία χώρων υποδοχής, άμεση χρηματοδότηση από την ΕΕ, τα κράτη μέλη και τον ΟΗΕ στις χώρες υποδοχής και μετάβασης των προσφύγων και των μεταναστών, κατάργηση Δουβλίνο 3, Συνθήκη Σένγκεν και παύση των μέτρων καταστολής.
Επιπλέον ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων, με απευθείας πτήσεις τσάρτερ και με πλοία, που με ευθύνη της ΕΕ, θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget