Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την ομιλία Γιούνκερ για το Μεταναστευτικό

Σε δήλωσή της ηΕυρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την ομιλία Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «κατάσταση της Ένωσης» και το Μεταναστευτικό, αναφέρει: 
«Η ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου συμπυκνώνει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητάς της ενάντια στους λαούς, γι' αυτό είναι διανθισμένη και με αντικομμουνιστικές κορόνες.
Η μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων αναλογικά στα διάφορα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελεί "σταγόνα στον ωκεανό" των εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, και με την ευθύνη της ΕΕ, όπως και των συμμάχων της, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα, διατηρείται ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Συνθήκη Σένγκεν, προωθείται η στρατιωτική επιχείρηση στα παράλια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου EUNAVFOR Med, ενώ εξαγγέλθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της Frontex και η συγκρότηση σώματος συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής της ΕΕ.
Αυτή η κλιμάκωση της δραστηριότητας των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες οξύνει ακόμα περισσότερο το ήδη εκρηκτικό πρόβλημα. Ενδεικτική, επίσης, είναι η "λίστα" των δήθεν "ασφαλών χωρών" προέλευσης μεταναστών και προσφύγων στις οποίες τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα τους απελαύνουν άμεσα, όπως και τα λεγόμενα συνοριακά hot spots, στα οποία θα γίνεται ο απαράδεκτος διαχωρισμός σε "αποδεκτούς πρόσφυγες" και "προς απέλαση μετανάστες".
Ο "μηχανισμός νόμιμης μετανάστευσης" που εξήγγειλε για το 2016, η "δυνατότητα" στους αιτούντες άσυλο να εργάζονται από την πρώτη μέρα, η κυνική προτροπή τού "χρειαζόμαστε ταλέντα" φανερώνουν τον πραγματικό στόχο της πολιτικής της ΕΕ. Να ρίχνει τους μετανάστες και πρόσφυγες, ιδιαίτερα το πιο ειδικευμένο τμήμα τους, βορά στην εκμετάλλευση από ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς ομίλους και τους υπόλοιπους που δεν χρειάζεται στη θάλασσα.
Με την ίδια επιθετικότητα αντιμετωπίζει η ΕΕ και τους λαούς, με μπούσουλα την περιβόητη έκθεση των 5 προέδρων. Προωθεί την "Εμβάθυνση της ΟΝΕ", με ενίσχυση της επιτήρησης, των οικονομικών - δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών-μελών, επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, σύσταση "λογιστηρίου" - οικονομικού κέντρου της Ευρωζώνης, δηλαδή "μνημόνια" διαρκείας σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, ανεξάρτητα από τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος τους.
Ο στόχος σαφής και διακηρυγμένος: Να πέσει στα τάρταρα η τιμή της εργατικής δύναμης για να πάρει μπροστά η μηχανή της καπιταλιστικής ανάκαμψης, να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για τον ίδιο σκοπό ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έστειλε μήνυμα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις καπιταλιστικές χώρες με τις οποίες αντιπαρατίθεται η ΕΕ για την πρωτοκαθεδρία των μονοπωλίων τους, προαναγγέλλοντας πιο "στιβαρή" εξωτερική πολιτική. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες οι απειλές και οι πολεμικές ιαχές ότι η ΕΕ δήθεν "εγγυάται και θα υπερασπίσει" τα σύνορα των Δυτικών Βαλκανίων και της Πολωνίας, στέλνοντας απειλητικό μήνυμα και οξύνοντας τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Η ομιλία Γιούνκερ προσφέρεται για συμπεράσματα από τους εργαζόμενους, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που τη στηρίζουν στη χώρα μας, είτε υπογράφοντας μνημόνια μαζί της είτε κοροϊδεύοντας ότι η ΕΕ είναι "καλή", αλλά το νόμισμά της "κακό". Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εχθρός των λαών. Στηρίζει με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των μονοπωλίων, όπως και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού δρόμου.
Ο λαός μας έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία και με την ψήφο του στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη έχει τη δυνατότητα να ανοίξει δρόμο στην ελπίδα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει και να επιβάλει την αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget