ΣΥΡΙΖΑ: Το δικό μας μνημόνιο είναι λιγότερο αιματηρό

Στο προφίλ του καλύτερου διαπραγματευτή ποντάρει ο Αλ. Τσίπρας για να εγκλωβίσει εκ νέου λαϊκά στρώματα.
«Εφτά μήνες πριν σας έδωσα μια υπόσχεση, να ματώσουμε αν χρειαστεί για να πάψει πια ο λαός μας να ματώνει. Και κάναμε πράξη αυτή την υπόσχεση», ισχυρίστηκε προκλητικά από την Άρτα, την ώρα που υπέγραψε ένα μνημόνιο που θα συνεχίσει να ματώνει το λαό.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδωσε «σκληρό αγώνα» με «ασύμμετρες» και «υπέρτερες» δυνάμεις, αποσιωπώντας ότι η επτάμηνη διαπραγμάτευση αφορούσε τη διασφάλιση των συμφερόντων του ντόπιου κεφαλαίου και αντανακλούσε γενικότερους ανταγωνισμούς ακόμα και μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων. Άλλωστε σε αυτή τη διαπραγμάτευση, η ελληνική κυβέρνηση είχε και «συμμάχους» όπως οι ΗΠΑ, τους οποίους ευχαρίστησε δημοσίως ο Γ. Δραγασάκης.
«Κάποιοι σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είναι ίδιοι. Όμως, έχει πολύ μεγάλη διαφορά το δείγμα γραφής που αφήσαμε εμείς πίσω μας, όχι μόνο της σκληρής διαπραγμάτευσης σε σχέση με την άνευ όρων παράδοση των προηγούμενων, αλλά και όσα πράξαμε με τη θηλιά στο λαιμό επί εξήμισι μήνες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές σε σχέση με τη ΝΔ που μαζί ψήφισαν το νέο μνημόνιο. Επιστρατεύοντας έωλα επιχειρήματα, ισχυρίστηκε ότι η συγκυβέρνηση «άνοιξε παράθυρο» για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και σταμάτησε τα σχέδια για ομαδικές απολύσεις, τη στιγμή που το μνημόνιο προβλέπει τα ακριβώς αντίθετα, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και το συνδικαλιστικό νόμο. Επίσης αναφέρθηκε στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, που δεν προβλέπει ούτε τα προεκλογικά ψίχουλα που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ελληνικός λαός θα είναι ο κριτής. Αυτός θα αποφασίσει ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και όχι τα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, όχι τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα», δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, θέλοντας να πάρει αποστάσεις από τα σενάρια για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Βέβαια, τις τελευταίες μέρες ο Αλ. Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσουν και τόσο κατηγορηματικά τα σενάρια για συνεργασία με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, όταν λένε ότι οι συνεργασίες θα κριθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτό σημαίνει ότι μετεκλογικά δεν αποκλείουν τίποτα εφόσον υπάρξει ανάλογη «ετυμηγορία».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget