ΤΡΙΚΑΛΑ Συλλαλητήριο αγροτών με τρακτέρ ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική (VIDEO)


Με δεκάδες τρακτέρ κατακλύστηκε η κεντρική πλατεία των Τρικάλων τη Δευτέρα όπου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
Την αλληλεγγύη των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων του νομού εξέφρασε χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο Ηλίας Ζωγράφος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Ξάνθος Νάτσικας, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος του Σωματείου ΕΒΕ Φαρκαδώνας και ο Βαγγέλης Μπουρνάζος, πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Τρικάλων.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αποστόλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη», ο οποίος κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες να αντιπαλέψουν με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων την αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμα.
Όπως είπε, ανάμεσα σε άλλα, «από τη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο αναδεικνύεται η ανάγκη πιο μαζικών και μαχητικών αγώνων μικρομεσαίας αγροτιάς και εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη δημιουργία προϋποθέσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να υπάρξει μια διαφορετική ανάπτυξη του λαού» (Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία στα Συνημμένα Αρχεία). 
Στη συνέχεια διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων (Διαβάστε το ψήφισμα στα Συνημμένα Αρχεία). 
Ακολούθησε πορεία προς τη ΔΟΥ Τρικάλων όπου αντιπροσωπεία των αγροτών κατέθεσε το ψήφισμα.  Η πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία.
Η αγωνιστική σκυτάλη θα δοθεί στην Ελασσόνα όπου την Τετάρτη 25 Νοέμβρη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Ακολουθεί συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget