Συγκυβέρνηση - «θεσμοί»: Τα βρήκαν για τα προαπαιτούμενα - Συνεχίζουν το παζάρι για την πρώτη κατοικία

«Μικρά ζητήματα» μένουν προς επίλυση για να τελειώσουν τα προαπαιτούμενα για τη δόση των δύο δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το «κουαρτέτο».
Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ιμπεριαλιστικών οργανισμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα και θα επιστρέψουν το Νοέμβρη για να συζητηθεί το δεύτερο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων για την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, αυτά τα «μικρά ζητήματα» αφορούν κυρίως την Ενέργεια και τη φορολογία, αλλά είναι «αντιμετωπίσιμα». Για το θέμα της προστασίας της κύριας κατοικίας, δήλωσε ότι είναι πιο «μεγάλο αγκάθι», προσθέτοντας ότι «έχουμε κάποια πρόοδο σε ένα - δύο σημεία, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές».
Το παζάρι μεταξύ της συγκυβέρνησης και του κουαρτέτου θα συνεχιστεί για τους όρους που θα βγει μαζικά στο σφυρί ακόμη και η πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας. Το θέμα των «κόκκινων» δανείων τέθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε εάν το θέμα αυτό θα πάει στα δεύτερα προαπαιτούμενα και απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό. Όταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει τι μπορεί να γίνει».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι διαφορές αφορούν την αντικειμενική αξία του σπιτιού και τα εισοδηματικά κριτήρια για την προστασία της κύριας κατοικίας. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται «διαλλακτική» για τη διάρκεια προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό και είναι διατεθειμένη να δεχθεί να επιβληθούν αυστηρές ποινές σε όσους εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις.
Για το ΦΠΑ και τα «ισοδύναμα», ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι είναι από τα θέματα που πρέπει να λυθούν στο «άμεσο μέλλον». Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ ευχαριστημένη με την οργανωτική δομή και τη λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων. «Όλοι διαπιστώσαμε ότι δουλεύει πολύ καλύτερα το σύστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget